Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Hogyan fegyelmezed a dackorsza...

Hogyan fegyelmezed a dackorszakos 2-3évesedet? Ami be is válik?

Figyelt kérdés
nem akarok ordító, csapkodó anya lenni többé:-(((
2013. nov. 14. 11:56
 1/8 anonim ***** válasza:
0%

hát izéé

eddig csak 2x volt hiszti pedig 3 éves

de felkaptam és megcsikiztem meg sót vegyeneket játszottam vele

amint nevetni kezdett vége is volt az egésznek

2013. nov. 14. 12:00
 2/8 anonim ***** válasza:

Mikor hogy, ez nagyban függ attól, hogy én milyen állapotban vagyok.

Alap, hogy megpróbálom megérteni, hogy mit miért szeretne, és miért frusztrált.

Aztán vagy megszeretgetem, vagy humorral reagálok, vagy mérgesen, ha már elfogyott a türelmem, vagy ha valami olyat szeretne, amit egyáltalán nem lehet.

Lehet az is, hogy kompromisszumot keresek.

Amikor megnyugodott, megpróbálom tisztázni vele, hogy mit miért nem lehet vagy éppen mikor lehet stb.

2013. nov. 14. 12:06
 3/8 anonim ***** válasza:

Próbáljuk mi is humorral megoldani. Megmutatom neki tükörben ,milyen, amikor ordít. Megkergetem, megcsikizem. Ez általában olyankor van, mikor amúgy jó kedvemben kap el a hisztijével.

Ha rossz a kedvem, akkor megvonok tőle olyat, amit szeret, vagyis ezzel fenyegetem. Pl: nem megyünk sétálni, vagy Te itthon maradsz, én meg elmegyek egyedül sétálni.

Esetleg jutalmat ígérek: ha okos leszel, elmegyünk csúszdázni, buszozni, kapsz Túrórudit, stb.

2013. nov. 14. 15:28
 4/8 anonim ***** válasza:
én olyankor ott hagyom , lenyugszik és kész
2013. nov. 16. 14:06
 5/8 anonim ***** válasza:
mármint nem az utcán hagyom ott hanem másik helységbe megyek és jön ha lenyugodott aztán megszeretgetem
2013. nov. 16. 14:07
 6/8 anonim ***** válasza:
Szia, akik azt írták, hogy humorral megoldják meg megcsikizik még életükben nem láttak valódi hisztit. Az én fiam úgy rugná őket hason, ha hiszti közben megpróbálná még pluszban piszkálni valaki és hülyéskedni akarna vele. :-) A nagy hisztikre nálunk nincs recept, ki kell várni, még befejezi, közben semminek tettnek vagy beszédnek nincs hatása. Az egyik több mint egy óráig tartott. Szerencsére ez azért nagyon ritka. Ha megnyugszik, akkor utána mindig megbeszéljük vele miért csinálta, mit kellett volna tenni vagy mondani.
2013. nov. 16. 17:17
 7/8 anonim ***** válasza:
Igazad van, kedves utolsó, de nem a hiszti volt a kérdés, hanem hogy hogyan fegyelmezzük. Ahhoz még nem kell hisztinek lennie...
2013. nov. 16. 21:46
 8/8 szokratesz ***** válasza:
egy pohár hideg víz. de nem megitatni hanem leönteni.
2013. nov. 23. 19:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!