Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Milyen ötletek volna a fiam...

TKI Ibolya kérdése:

Milyen ötletek volna a fiam kezeléséhez?

Figyelt kérdés

3-dikos a fiam.Ebben az évben kezelhetetlen lett a suliban.Órán dumál,nem csinálja a feladatokat,zavarja az órai munkát.Folyamatosan beírásokat kap.Például: órán,tízórai szünetben sorban állás közben beszélget.Nem dolgozik az órán.

Tegnap azzal fogadtak,hogy szemtelenkedett a tanárral.

Egyébként egy jó eszű,jó tanuló.

Igazán mintha két gyerek lenne egyben.Iskolán kívül egy jól nevelt,illemtudó jó fej vagány gyerek.Aki ismeri el sem tudja róla képzelni,hogy a suliban gondok vannak vele.

Az ő elmondása szerint rettentően unatkozik az órán és ha rosszalkodás van akkor ő az a szerencsétlen,hogy háromból tuti csak őt veszik észre.

Úgy érzem a rengeteg beírás is csak rontott a helyzeten és a tanárnő tőlem várja a megoldást.De én itthonról nem tudom őt fegyelmezni napközben.Nem értem miért nem kaphat plusz feladatot ha végzet az óraival.A mi időnkben így csinálta a tanárunk.Kis ötös járt érte és sok kis ötösből lett egy nagy.

Rengeteget szónokoltam már neki és volt komoly fejmosás is.Tegnap azt ígérte ma nagyon jó lesz! Szegénynek egész reggel ment a hasa az idegtől.

És még valami,amióta elkezdődött a suli rémálmai vannak,minden éjjel sírva ébredt.

2013. okt. 15. 08:02
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha a pszihomókus nem talál semmit, akkor érdemes lenne külön feladatot adni neki!

Volt olyan évem nekem is, amikor már nem fért az ellenőrzőbe több beírás, aztán a tanarak rájöttek, hogy van pár srác az osztályban, aki túl gyorsan végez a feladatokkal, és unalmukban rosszalkodnak. Ezután pár gyerek mindig kapott annyi feladatot, hogy kitartson óra végéig.

2013. okt. 15. 08:12
 2/7 A kérdező kommentje:

Köszi a választ!

Elakarom vinni egy kedves gyerek pszihomókushoz!

De kicsit bosszantó,hogy nekem kellene ötleteket adni a tanárnőnek,mert saját kút főből nem megy neki.Egy idős tanárnő azt mondta,hogy kár volt ilyen apróságokra ellőni a tanárnőnek a beírásokat mint például beszélget,mert ezt csak az utolsó eset lehetne.Arról nem beszélve,hogy ezzel azt erősíti a gyerekben,hogy rossz ember.

Ötös tanuló a fiam de soha nem hozott haza még olyat az üzenőben,hogy például a matek órán szépen dolgozott.miért mindig a negatívumra kell felhívni a figyelmet?

A férjem ugyan ilyen gyerek volt,jó tanuló csibész.Kérdeztem tőle ért valamit is valaha a rengeteg beírás? Persze a válasz nem volt.Őt a szülei még el is verték és az sem volt hatásos.

2013. okt. 15. 08:21
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

az unatkozás nagyon veszélyes! azért lehet az egész, talán..

Régen egy falusi tanító megoldotta, hogy az összevont osztályban a 6-10 éves tanuló mindegyike fejlődjön, haladjon és ne unatkozzon az órán. Ez a nevelésművészet része- a tanítótól nagy hozzáértést követelt, de sok helyen meg volt szerintem. 9 év körül van egy érdekes jelenség: sok gyerek válságba kerül. Ezt most nem írom részletesen, de ez is lehet a dologban (ott a szemtelenkedés résznél) - és elmúlik.

Ha valóban az unalom a fő ok: meg kell találni azt a képességfejlesztő tevékenységet, amivel délután foglalkozhat (zene, ének, rajz)(ma ez is elkorcsosult az iskolákban - a rengeteg racionális tanítás mellett nem jut idő - pedig ez fontos!!)Ne szónokoljatok sokat, azt viszont nem igazán érti (éjjeli sírás, hasmenés).

Az is lehet , hogy valami nagyon zavarja az iskolában, lehet, hogy át kell tenni egy másikba. (ha pestiek vagytok, és adsz mailt privben írok még)

2013. okt. 15. 08:25
 4/7 A kérdező kommentje:

Jár matek szakkörre nagyon szereti,és hetente kétszer edzésre azt is imádja.

Kecskemétiek vagyunk és az iskola váltáson már én is gondolkoztam.

Egyébként van egy barátja igen fura fiú és ő sincs rá jó hatással.Ezt viszont a tanárnő is látja.

2013. okt. 15. 08:39
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Én is azon hökkentem meg, hogy szünetben beszélgetésért beírásokat osztogatnak? És akkor mit kap az, aki mondjuk verekszik? Kirúgják?

Azért, ha a pedagógus nem tud ilyen helyzeteket kezelni, az az ő kudarca, valóban nem lehet csak a szülőtől várni a megoldást. Szemtelenkedni meg azzal szoktak, aki nem vív ki kellő tiszteletet (kivételek persze vannak, hiszen vannak olyan gyerekek, akik nem is érzékelik, hogy mikor "sok", vagy pedig direkt mindenkivel pofátlanok, így akarják magukra felhívni a figyelmet - de a leírás alapján a fiad nem "alapból" ilyen).

És igen, valóban megoldás lenne a differenciálás, hogy akinek "kevés" az órai feladat, azt se hagyják unatkozni.

Hát, én hasonló esetben bizony megkérdezném a kedves pedagógustól, hogy mit vár tőlem, miben segíthetném a munkáját, és hogy hogyan kívánja Ő kezelni ezeket a dolgokat... szembesüljön már vele, hogy a saját tehetetlenségét próbálja lepattintani, másra hárítani.

Mostanában rengeteg ilyet hallok, szülőktől, hogy a pedagógusok "rászállnak" bizonyos gyerekekre, senki nem érti, hogy miért pont rájuk, de kipécéznek két-három gyereket az osztályból (nem is feltétlenül a legproblémásabbakat) és folyamatosan őket szekálják mindenért... elég szomorú! És tényleg olyan gyerekekről van szó, akikkel amúgy az égvilágon semmi gond nem lenne, ha megfelelően állnának hozzájuk!

2013. okt. 15. 11:12
 6/7 anonim ***** válasza:

Nézd... egy ilyen kaliberű problémát nehéz így virtuálisan megfejteni, mert bár egyszerűnek tűnik a pedagógus szidalmazása és módszereinek helytelenítése (nyilván nem a legjobb szakmailag és emberileg sem ez vitathatatlan), de ez mégsem váltja ki a többi gyerekből azt a fajta viselkedést, ami a fiadnál van. Egy harmadikos fiú magatartás problémája mindig elgondolkodtató. Az, hogy ez a közösségben fordul csak elő, szintén gyakori dolog és fontos tünet is.

Én azt javaslom, hogy keressetek fel együtt egy gyermekpszichológust ( a nevelési tanácsadóban mindez ingyenes), aki a közös beszélgetések és több alkalmas vizsgálat után ki tudja bogozni a probléma gyökerét és segíteni fog a kezelésében is. Egyáltalán nem biztos ugyanis, hogy a fegyelmezéssel van a gond, ekkora gyermeknél sokkal inkább gyakori a szorongás, ami hasonló tüneteket okoz. Ezen kívül is van egy rakás dolog még, amit végig kell járni. Az is tipikus, hogy a viselkedés problémás gyermek úgy érzi, hogy csakis rá "pikkelnek".

A problémák kezelése mellett természetesen a közösségváltás (és tanárváltás) is szóba kerülhet, de szintén gyakori, hogy az új közösségben előjönnek a tünetek, ha azoknak az okát nem kezelik.

Sok sikert nektek, és szeresd ezt a kis lurkót, a rémálmokat se hagyjátok figyelmen kívül, mert ez is a szorongás teóriát erősíti bennem.

2013. okt. 16. 14:34
 7/7 anonim ***** válasza:
Erre mondaná Vekerdy Tamás pszichológus (Nők Lapjából ismerhetitek az írásait), hogy ha lehetséges, akkor iskolaváltás, mert ez így nem normális! Hosszú távon visszaesést, önbizalomvesztést, sőt, már most testi tüneteket is okoz. Manapság ha egy gyerek nem "szabályos", máris beállítják "problémásnak". Pedig sok minden múlik a pedagógusok hozzáállásán, kreativitásán is!
2013. okt. 22. 17:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!