22 hónapos ikrek. Az egyik egy tünemény, a másik épp az ellentéte. Szeretettel, türelemmel voltunk iránta (is), de egyre undokabb, kiállhatatlanabb. Ötletek?
Ha undok, TÖBBET foglalkoznak vele, azaz elérte, amit akar.
Ha undokkodik, akkor kapjon büntetést, de ne ezen kivül foglalkozzatok vele, hanem közöljétek, hogy aki JÓ, azzal játszotok, beszélgettek, aki rossz, az meg egyedül marad.
En ertelek. Nekem csak egy van...de a stressz osszes poklat ateltem mar. Igazabol egy figyelemhajhasz kis vakarcs. Le kell kotni valamivel, mert sajat maga keptelen ra....az en tok jofej Kisfiam is ilyen. sokszor azt mondtam a ferjemnek en nem akarok masik gyereket mert mi van ha az is ilyen lesz?!!!!! Mi bevezettuk a bunteto szeket. Nagyon sokat segitett. 3. figyelmeztetes utan bunti. Mar eleg csak megemliteni. A masik az, hogy tesztel. Folyamatosan. Nagyon nehez, en tudom de nem akarod, hogy o legyen a bunbak es az akivel senki sem akar egylegterbe kerulni. Rendszert kell neki csinalni. O erzi, hogy a testveret jobban szeretitek szerintem. Akaratlanul az ember eszre sem veszi de jelet ad. Ezek a kis vakarcsok mindent vesznek. Ha undoknak latsz? az is leszek! En rajottem: ha malacolazni akar ok de aztan segitsen feltakaritani, ha kavicsozni akar a lakasban mossuk meg...stb. En pl azt a kritikat kaptam masoktol, hogy egy kicsit elkenyeztetem. Fogalmam sincs mit csinalok rosszul??!!! Nem akarok egesz nap veszekedni es eljutni odaig, hogy megfulladok az idegtol es faj a mellkasom.
22 honapos. Ha a szek nem megy, akkor ha meg nem maszik ki a kisagybol - az enyem nagyon koran kimaszott - az egy jo elkulonito mig lenyugszik. Aztan roviden elmondod neki, miert lett karantenba rakva. Arra ugyelj, hogy a kisagyban semmifele olyan dolog ne legyen amivel kart tud tenni magaban ha vergodik - a fiamra jellemzo.
Nekem három éves ikreim vannak. Nálunk is már kialakult, hogy a lány egy tünemény, szófogadó, mindent megoszt a tesóval, a fiú viszont egy igazi ördög, irigy, mindent elvesz a lánytól, sokkal hisztisebb, semmi nem tetszik neki. Én is most próbálok kitalálni valamit, hogy lehetne a fiúból is rendesebb kisfiú.
Amit nem szabad: tesóval állandóan összehasonlítgatni, esetleg ráütni, ráüvölteni, ha tesóval rosszat csinál. Határozottnak kell lenni, és esetleg megpróbálni többet foglalkozni vele, biztosítani arról, hogy őt is szeretjük...
Mást nem tudok. Sok szerencsét Neked:-(
Attól mert ikrek, nem egyformák. Ha ráadásul 2 petéjűek, semmi több közük nincs egymáshoz, mint más nem iker testvéreknek, csak épp egyszerre születtek. Szerintem 2 testvértől is nagyon nehéz szülőként nem ugyanazt elvárni, ez ikreknél hatványozottabban jelen lehet. (Nekem nem ikergyerekeim vannak, csak a baráti körben vannak ikerbabák, illetve felnőtt ikerbarátaink.)
Az ember természetesnek veszi, itt is száz ilyen hozzászólást lehet olvasni, hogy pl. "az egyik gyerekem nyitott, barátságos, be nem álla szája, a másik meg visszahúzódó, csendes" - mégsem akad fenn ezen senki, természetesnek vesszük.
Hát, az ikrek is más természetűek, az egyik gyereked jobban illik az elvárásaitoknak, a másikkal több a küzdelem (most. Ketten vannak vagy van még testvér? ha van (lesz), a harmadik meg harmadik féle (lesz) nagy eséllyel :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!