Egy súlyosan autista gyereken 2 évesen már látszik, hogy az?
Sajnos nálunk a gyanú fenn áll. Kisfiam most lesz 2 éves, nagyon nagy csibész, jókedéjű gyermek. Tart szemkontaktust, játszik a játékaival, most kezd szobatiszta lenni. Tünetei: ha nincs kedve nem mindig létesít kontaktot a másik emberrel, vagy csak rövid ideig. (máskor viszont sokáig és gyönyörűen figyel az emberre) Mutogatva kommunikál, de kérésre csak akkor mutat rá valamire, ha kedve van. Van egy-két tevékenység, amibe szeret belemélyedni (ajtózás), de kimozdítható, vagy csak rövid ideig hisztis. Időnként picit durván közeledik a többi gyerekhez (markolja a ruhájukat), de sokszor meg bújik is. Figyelmét nehéz lekötni, csapongásra hajlamos, gyakran vált játékot. Szereti az új dolgokat.
Emellett érzelem gazdag és ragaszkodó, imád minket.
Az lenne a kérdésem, ha súlyosan érintett, akkor is ilyen lenne?
mi is 2 évesen kaptuk meg a gyanút. hasonló tünetekkel mint nálatok van, ajtó csapkodás nem volt, viszont helyette örömében félre tartotta a fejét, a többi stimmel :)
jövő hónapban megyünk a kontrollra és szinte biztos, hogy lekerül a gyanúról. 1 év fejlesztés, 1 év közösség, sok itthoni torna, gyakorlás, fejlesztés, tanulás...
elhagyta a furcsaságokat, beindult a beszéd, újabb dolgok nem jöttek szerencsére.
persze ettől még nálatok lehet még ebből autizmus, de szerintem nem kell aggódnod.
a súlyos autizmussal az a baj, hogy értelmi fogyatékosság társul hozzá, igazából attól lesz súlyos, az viszont elég korán kiderül, tehát ahhoz szokott hozzájönni később az autizmus, tehát ebből a szempontból biztosan megnyugodhatsz. nem írtál semmit a mozgásról, így gondolom azzal minden rendben, azok szoktak az első tünetek lenni az értelmi sérülteknél :(
ne aggódj, fejleszd és szeresd :)
Köszönöm a válaszokat! Azt megkérdezhetem, hogy akinek auti lett a gyermeke, az miben volt más az oviban?
Én megmondom őszintén nem gondoltam autira, mert tud kapcsolódni másokkal, ha akar. Inkább a gondot a túlzott aktivitásában és nehezen leköthetőségében láttam. Egy könyvet nem tudunk együtt végignézni, mert csapong. Van egy-két mechanikus tevékenység, amit akkor csinál, ha éppen pihenteti magát, de után vált közös játékra is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!