Nektek mennyire fontos, hogy márkás ruha legyen a gyereken? Használt márkásat vennétek vagy új kínait?
Egyáltalán nem fontos, bár vagy egy-két márka, amik tetszenek, de nem igazán engedhetjük meg, hogy a három gyerek összes ruhája márkás legyen.
Kínaiban nem vásárolok, de van rengeteg kínai ruhánk régről, örökölt, van sok turkálós.
Amit újat veszek a legkisebbnek, az a Scamp.
Nekem nem fontos a márka. Viszont az új ruha igen.
Tehát egyértelmű, hogy inkább a kínait venném. Mellesleg a kínaiban is olyan árak vannak, hogy annyiért már a Tesco-ban is lehet új ruhákat venni.
Minőség a fontos. gyakran turizok, vannak nagyon szép márkás ruhák is.
Ha a kettő közül kell választani, használt márkásat. nem bízom a kínai cuccokban. Silány a minőségük és sokszor egészségre káros festék anyagot tartalmaznak.
Nekem csak a minősége (és persze hogy ez arányban legyen az árral) számít.
A kínaiból is találtam már olyat, ami nagyon jó minőségű, márkásból is már ránézésre megmondom melyik fog kibolyhosodni.
Egyszer útközben sürgősen kellett venni a kislánynak egy bugyit, csak egyetlenegy gyerekruha bolt volt a környéken, sehol semmi más, valami luxusbutik. A legolcsóbb bugyi 1500 Ft volt, de lehetett volna 2500-ért is venni. Nem volt más lehetőség, megvettem az 1500-asat. A gyerek se szerette azt hordani, inkább csak akkor amikor épp az volt elérhető, de tényleg valami vacak volt az anyaga is. Pár alkalom után tönkre is ment, míg a kínai kici óccó még mindig tart és kényelmes.
Viszont a kínai pólók iszonyat hamar tönkremennek, elcsavarodnak, volt olyan amit porrongynak se tudtam utána használni, úgyhogy ott meg azt nem veszek, meg rugdalózót nem vennék ott. Azok egy gyerek után mehettek a kukába. A sógornőm gyerekétől örököltünk három márkás rugit, hordta az ő első gyereke, hordta a második, nekem odaadta, hordta nekem az első, kölcsönadtam a barátnőm gyerekének, aztán visszakaptam én a másodiknak és utána akinek továbbadtam még mindig hordatta a gyereke.
Szóval csak meg kell nézni, mert a márkás se biztos hogy jobb, a kínai sem biztos hogy minden vacak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!