Autizmus tünetei?

Figyelt kérdés

2,5 éves.

6-8 órán keresztül képes sírni.Csak 2 ember tudja megnyugtatni, egy bizonyos módon.Volt hogy apukát majdnem anyuka hazarángatta munkából..de végül más rokont ment hozzájuk.

Ha leeseik pl egy PZS akkor már kiveri a balhét..mutogat,ordít hogy annak nem ott a helye.

Nem beszél, csak kezdőbetűket mond.

Nem szobatiszta.(mondjuk ez nem feltétlenül baj tudom..)

Anyuka állandóan buzerálja..naponta 8x öltözteti át, nem pakolhatja szét a játékokat..stb.Ezt csak mellékesen írom, mert a nő is orvosi eset szerintem.

Előre leszögezem, hogy én ezt csak hallomásból tudom.Régen beszéltük, összejártunk..csak most 1 éve mindenkit kizártak szinte az életükből..szó szerint homokba dugják a fejüket.

Nem tudom hogy ez számít-e..de utoljára 9 hónapos korában láttam a kisgyereket..akkor még semmit,de tényleg semmit nem mozgott..sőt még egy mosolyt se láttam tőle..pedig majdnem a fejem tetejére álltam, hogy megnevettessem..de nem sikerült.

Egyébként okos..már most olyan puzzle-ket kirak, hogy az emberek csak néznek.

Tudom-tudom..ne foglalkozzak mással..csak nem tudjuk eldönteni ismerősökkel, hogy a nő "cseszi" el a dolgokat, vagy tényleg beteg szegény gyerek.És ha tényleg baj van, akkor anyuka miért nem tesz valamit?Vagy ilyen korban még nem lehet?

Most tényleg kérek szépen mindenkit, hogy a "nematedolgot", meg a "minekfoglalkozólvele" tartalmú hozzászólásokat mellőzzétek!!!Csak foglalkoztat..érdekel..ennyi.

2013. szept. 27. 11:49
 1/3 anonim ***** válasza:
Szerintem összetett a probléma és sajnos van probléma a picivel.Az hogy nem játszhat úgy ahogy akar és egész nap öltözteti stb ez nem normális.Valószínű semmit nem lehet neki csinálni.A személyisége teljesen felborult.Ezen kívül a beszéd tudom hogy változó de pl az én 18 hónaposom kb 200 szót tud,és tőmondatokban beszél.De van olyan aki 3 éves koráig egy szót nem szól.9 hósan bizony mozgásilag és mosoly téren is aktívabbnak kellett volna hogy legyen.Az hogy ilyen ügyes a puzzle összerakásában az kimagasló teljesítmény és mint tudjuk az autizmusnak van ilyen jelensége.Az hogy kizárnak mindenkit az életükből nem véletlen!Talán mert ők is tudják hogy ez a kisgyerek más.És nem akarják hogy mások beleszóljanak és tanácsokat adjanak.
2013. szept. 27. 12:17
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszod.

Akkor a te "babád" nagyon ügyes.Az én kislányom ennyi idősen maximum a papa-mamát tudta kimondani.Most már azért beszél, de nagyon sokszor nem értem..meg kever dolgokat! :) Egyébként Júliusban múlt 2,5 éves.

Én ezt a kizárást sem értem egyébként..most azt hiszik hogy ezért bántaná őket bárki is??Mondjuk ez a "kifelé tökéletes vagyok" család.(persze a férj panaszkodik rendesen) Talán ezért ilyenek.

Azért se írtam hogy vannak nekem is gyerekeim, mert ilyenkor szokott olyan válasz jönni, hogy az enyémeket akarom "sztárolni"..de nem..tényleg..csak annyira látható különbségek vannak.Már csak a természetükbe is..a boltba a gyerekeimet csak vigyorinak hívják..komolyan mert állandóan mosolyognak.De tényleg nem ez a lényeg.

Én úgy gondolom, hogy majd ha megy a gyerek oviba úgy is kiderül..mert dughatja homokba a fejét a nő, meg nézhet félre azt gondolván hogy minden oké..egészen addig míg közösségbe nem kerül, és tapasztalt emberek mondják meg neki a tutit..Remélem nem..mert tényleg nem kívánom hogy a picivel baj legyen..csak tényleg valaki már közölhetné vele hogy mi van..mondjuk lehet ezt már megtette valaki, és azóta ilyen.

Azt elfelejtettem írni, hogy játszóra se jár a gyerekekkel..inkább plázában bolyonganak, meg tescoban..minden áldott nap!!!

Meg tényleg nincs valami rendben a fejével, mert a férje mesélte, hogy ha valami nem úgy van ahogy ő akarja szó szerint kiveri a hisztit..És nem 1-2 órára..képes napokig bőgni!!!!!!Szerintem neki is orvos kéne..vicc nélkül!!

De persze magyarázd meg egy agyon diplomázottnak..nem akarom leszólni..de mivel agyon tanult, azt hiszi ő a világ legokosabbja..és mindennek úgy kell lenni ahogy mondja..

Ezért is írtam..hogy lehet tényleg nincs baj a gyerekkel..csak tényleg az anyja az aki "elrontja"

jajj...

2013. szept. 27. 12:43
 3/3 anonim ***** válasza:
35%
Ez így nagyon kevés információ, azért az autizmusnak ennél specifikusabb tünetei vannak, és ha nem láttad a gyereket, akkor nem tudod megítélni. De ahogy írod, oviban úgyis ki fog bukni előbb-utóbb, ha valami van, és még ha autista is, akkor sem diagnosztizálnák 2,5 évesen (esetleg egy gyanút mondanának a szakemberek is).
2013. szept. 27. 14:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!