SOS! Már alig bírom! Mit kezdjek a 3,5 éves hiperaktív fiammal?
már teljesen kiborulok,néha úgy érzem nem bírom tovább!
a fiam hamar elveszti érdeklődését a tevékenységek iránt, amelyeket végez, gyakran befejezetlenül hagyja ott azokat és vált egy új feladatra. Kifejezetten nyugtalan, különösen olyan helyzetekben, ahol nyugalomra volna szükség,izeg-mozog, nem tud egy helyben megülni, fékezhetetlen a beszédességben, zajos.a szociális szerepeket áthágja: nem képes a sorát kivárni, másokat zaklat, félbeszakít.hisztériás rohamai vannak,állandóan rohangál, játéktevékenysége a rombolásban merül ki.nem ül le színezni, ragasztani, nem érdeklik a mesék, az asztali játékok,a mondókák,versek, egyedül a rohangálásban és a mozgásos játékokban leli örömét.Sokszor durva és erőszakos, csúnyán beszél, dührohamai vannak.teljesen kikészít szót nem fogad,ha megkérem üljön le vagy ne romboljon szét mindent,pont az ellenkezőjét csinálja.
már nem tudom mit kezdjek vele.alig van már türelmem hozzá.az óvodában sem barátkozik,már olyan szinten zavaró a viselkedése,hogy kénytelen voltam kivenni az oviból is.van egy öccse ő 2 éves,de vele semmi baj nincs,nyugodt,kedves,kis segítőkész gyermek.
mit kezdjek a gyermekemmel?van esetleg valaki itt akinek hasonlóan viselkedik a gyereke és hiperaktív?Ti mit tudtok csinálni vele?
bocsi a hosszu szövegért és köszi a válaszokat előre is,remélem több is lesz! :)
15.22, látom, te tényleg ott vagy a szeren a témában. A kedvedért utánaolvastam most. Neked se lenne nehéz, ha egyáltalán tudsz olvasni.
A hiperaktivitás nem genetikai betegség, hanem a HAJLAM ott lehet a génekben és akkor egy genetikailag erre hajlamos gyerekből LEHET hiperaktív.
7 éves kor előtt is meg LEHET állapítani, de addig ki se mondják róla. Az orvosok. Mert te már most tudod, szóval te egy kicsit ügyesebb vagy...
Úgyhogy egy 3,5 évesről SENKI nem fogja kimondani, hogy hiperaktív.
Kedves kérdező, olvass utána, mert a genetikai hajlma mellett a szociális környezet a legnagyobb okozója és egy erre hajlamos gyerek megfelelő odafigyelés mellett, megfelelő foglalkozással jó eséllyel NEM lesz hiperaktív.
Draga elottem szolo!!!!Az en fiam hiperaktiv>>>Azert jar iskolaba mert nem Mo_on lakunk>>Az Usa-ban 5 eves korban kezdik az iskolat...Ugy hivjak hogy Preschool..
Egyet mondhatok neked :Tanulhatsz ,olvashatsz amit akarsz a hiperaktivitasrol,,soha az eletben nem fogod tudni akkor sem hogy min mennek keresztul valojaban a szulok akiknek az a gyerekuk..Ugyhogy jobb lenne ha hallgatnal>>!!!!Aztan meg a hiperaktivitasrol nagyon sok bebizonyitott es bebizonyitatlan dolog van..Igen ,temaban vagyok a dologgal mert mar lassan 4 eve arra torekszem hogyan konnyitsem meg a helyzetunket ..Valoban egy orvos nem jelenti ki 5-7 eves kora elott hogy az a gyerek..De ez csak es kizarolag azert van mert nem akarnak valakit felrekezelni csak mert azt mondja a szulo hogy rossz a gyerek es nem bir vele,,Egy 5-7 eves gyerekkel mar tud targyalni az orvos es biztosan meggyozodhet rola..Elmondanam neked azt is hogy milyen egy "Hiper -Szuper " kisbaba...Allandoan hisztizik ...ejszaka nem alszik...nyugtalan..Mindig folyamatos foglalkozast igenyel,nem szeret egyedul lenni,,Kepes akar 1-2 orat is orditani egy huzamba e halovany gozod sincs hogy mi a baja...En 2 eves koraig nem aludtam 1 orat egyhuzamba...Volt olyan is amikor mar osszerogyott a labam a faradsagtol..Aztan mikor nagyobb lett,,akkor kezdodnek az ujabb es ujabb broblemak...Ma ugy allunk hogy nincsennek barataink ,sehova nem tudunk menni szorakozni es meg a sajat csaladom egy resze is elfordult tolunk e miatt...Akarom mondani ezidaig...Mivel egy par honapja szedi a (gyogy novenyekbol allo kis Vitaminjat,amit hiperaktiv gyerekeknek fejlesztettek ki)es most ugy nez ki hogy kezd hejreallni az eletunk...Ugyhogy nem akarlak megbantani de ne akarj kioktatni legyszives...
10:11
Azt hiszed hogy felutotted a google-t es 3 percet olvastal a hiperaktivitasrol..akkor mostmar tudod mi is az valojaban...Lehet el kene toltsel egy ilyen gyerekkel egy hetet aztan biztos befognad a szadat..Vagy tudod milyen az amikor folyamatos depresszio gyotor nem csak teged de az egesz csaladot,menekulsz a sajat gyereked elol, aztan mega lelkiismeret furdalas gyotor es nem csak egy par napig de evekig.Vadulsz meg es sejtelmed sincs hova fordulj..Aztam meg azzal vigasztalod magad hogy igazabol a hiperaktiv gyerekeknek sokkal magasabb az intelligenciajuk mint egy atlag gyereke,nagy felfedezok es rengeteg hires ember az..Itt van egy par .olvasgass.
Anyám...
Ez meg a preschool-t iskolának hívja. Jaaaj. Már fáj.
Kedves válaszoló!
Neked sincs orvosi diplomád és nekem se. Úgyhogy nem gondolom, hogy fikarcnyival okosabb lennél a témában, hiába bizonygatod nekem.
Te állítottál valamit, amit én 2 perc alatt cáfoltam. A hiperaktivitás nem genetikai betegség, hanem a betegségre való hajlam genetikaiag kimutathat az esetek egy részében.
Magyarázhatsz nekem, de engem nem fogsz meggyőzni a szuper tudásodról, bocs, ne fárasszad magadat, kérlek.
Én elhiszem, hogy a te gyereked 5 éves iskolás, orvosilag igazolt hiperaktív az USA-ban, ha te is elhiszed, hogy ez engem nem érdekel egy cseppet sem.
A tanácsunkat megadtuk mindketten, a kedves kérdező dolga a többi.
Az én gyermekem 3éves, nem vittem még orvoshoz,és nem akarom megbélyegezni, de van összehasonlítási alapom pedagógusként, nagynéniként.Bölcsibe adtam, és nagyon sokat segített, imádja a közösséget. Jól beilleszkedett, nem veszekszik, nem agresszív, néha rájön a hiszti, de társaival semmi gond.Iszonyú nagy mozgásigényét a tornateremben levezetheti. Ha nagyobb lesz, okvetlenül viszem judo-ra, most még csak uszodába járunk. Sajnos úszás oktatásra még nem írathatom be, mert nem beszél, ami szintén nagy %-ban jellemző a hyperaktív gyermekekre. Nálunk a citromfű tea és az omega 3 segített valamennyire szelídülni.
A nevelésnek semmi köze ahhoz, h. csecsemőként, ha nem folyt elég gyorsan a tej, a sarkával rugdosott, vagdalt. Akkor homeopátiás nyugtató kúpot javasoltak.
Átérzem a problémádat, tudom, milyen nehéz lekötni, borzasztó hisztis, és folyton igényli, h. valaki társaság legyen mellette. Ami persze én vagyok a nap 24 órájában, mert apuka egyszer vitte sétálni 2 évesen, aztán mikor az utcán fetrengett neki, annyira szégyellette, h. azóta nem vállalja be. Anyósom a kövérsége miatt nem tud utána futni, szóval ha nem lenne a bölcsi, már megőrültem volna. Különösen 2 évesen sikogatott, székről a konyhapultra mászott, ablakot vert, de fél perc múlva már a mosogatóban volt. Nem ültethettem főzés közben oda, mert nem maradt egy helyben. Ez sokat javult, már adhatok fűszert a kezébe,tetszik neki, tésztát sodor, kígyót csinál az almás pitére,mert mindent ki akar próbálni, és hagyni kell neki, pld.virágöntözést, gereblyézést is mindig vele csinálom.
A káromkodás még nem kezdődött meg nálunk, mert nem beszél, de már én is előre rettegek, ha nem a földhöz verésben fog majd megnyilvánulni a hiszti.
És igen, idegesítő, amikor olyanok okoskodnak és helytelen nevelésről papolnak, akiknek nyugodt gyermekük van. Pedagógus vagyok, tudom, h. rá kell hagyni, amikor lefekszik az utcán, meg büntetés helyett figyelemelterelés kell, de vannak helyzetek, amikor nincs mit bevetni. Pld. amikor egy sétából hazaérünk, és muszáj bemenni a házba, de ő nem akarja, hiába fogom meg kedvesen a kezét és ígérek bentre játékot, térde berogyik, csak földön húzni lehetne. Ha ölbe veszem, megsimogatom, súgok valami kedveset, akkor is hasba rugdos. Aki ezt nem éli át nap mint nap, az fel se foghatja, milyen rossz érzés.
Ráadásul olyan nagyszülő, akinek van 6 másik unokája, aki nem ilyen, nem érti ezt meg. Apukáméknál folyton kacsákat keret és nem akarja abbahagyni. Hívom kedvesen, határozottan, következetes vagyok, mert mindig elmondom, h. nem szabad, nem fogad szót. Belefekszik a sárba, ki akarom vezetni, lerogy, felveszem, rugdos...apukám meg csak azt tudja hajtogatni, ne engedd neki.
A hiperaktivitás igazi okát nem tudják, csak azt, h. az ingerekkel terhelt, felgyorsult világunkban a gyerekeknek egyre nagyobb százaléka lesz az.
Kitartás, László Zsuzsa könyvét olvasd el! 10 éves korra várható javulás, és 12 éves korra a figyelem terjedelme megközelíti a többi gyermekét. Ami érdekli, az le fogja kötni, azt kell majd meglovagolni. Biztos vagyok benne, h. nem a Te hibád, ne is vedd fel az ilyen beleszólásokat! A másik gyermekedet is ugyanaz a milliő éri, mégsem olyan, de soha ne hasonlítsd a füle hallatára. A testvérféltékenység sokat visszavet a dolgon.
a hiperaktivitás nem egy genetikai rendellenesség, hanem egy újnevű, orvosok által betegségnek titulált természetes gyermeki állapot. NEM BETEGSÉG!! vannak gyerekek, akik aktívabban, vannak, akikk csengben legóznak. minden gyerek különböző, és ez MINDIGIS így volt, és így is lesz.
Az gyógyszeriparnak kellett valami, amivel a gyerekeket is meg tudják végre célozni, így orvosokkal karonöltve kinevezték az aktív gyerekeket hiperaktívoknak, ami jujjjjmennyivel komolyabban hangzik, és nyugtatóka írnak fe nekik. Tudjuk, milyen könnyen rá tud kapni az ilyenekre a szervezek. Később rosszabb esetleb egy élete át szügség lesz ilyen-olyan bogyókra. Nevezheted "természetesnek", vagy "vitaminnak", egyre megy...
a túl izgága gyerkőcöket vigyük el sportolni, kirándulni, focizni, úszni, stb. Friss levegő, máris elfárad 1-2 óra alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!