Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Hogy szoktassam le erről?

Hogy szoktassam le erről?

Figyelt kérdés
Nemrég töltöttem be kislányom a 13 hónapot és teljesen kifordult magából.Mutagat mindenre és ha nem adom neki oda (pl:kés,fénykép)akor üvölt mint a sakál és tépi a nadrágomat.Pofoz,csipked és mikor megfogom a kezét és rákiabálok hogy nem szabad akkor sír és hisztizik...Hogy kell ezekről leszoktatni?Minden tanácsot szivesen fogadnék.

2013. szept. 12. 11:48
 1/6 anonim ***** válasza:
Jó az amit csinálsz, nem szabad ilyenkor engedni, amit nem szabad azt nem szabad és kész. Ne engedd, hogy bántson akár téged akár mást, ilyenkor küld be a szobájába. Újra olvastam az írásod, a "rákiabálokkal" nekem gondom van, határozottan de ne kiabálva mond neki, hogy ezt nem szabad, ezt nem engeded és küld be a szobába, vagy csak üljön le amíg lehiggad.
2013. szept. 12. 12:07
 2/6 A kérdező kommentje:
oké köszi:)De egy 13 hònapost hogy ültessek le amìg lehiggad???
2013. szept. 12. 12:17
 3/6 anonim ***** válasza:

túl sok mindent nem lehet tenni :)

de te 2 külön dologról beszélsz, ne keverd össze!!!

"Mutagat mindenre és ha nem adom neki oda (pl:kés,fénykép)akor üvölt mint a sakál és tépi a nadrágomat"

ez kommunikáció, ez nagyon jó, ennek örüljél és ebben támogasd, mert most jött rá, hogy nem csak sírással tud kommunikálni ahogy a babák, hanem mutogatással, de még ott a sírás, a csalódottság. ebben segítsd, értsd meg a mondandóját mert ezzel fog megindulni a beszédfejlődés.

"Pofoz,csipked és mikor megfogom a kezét és rákiabálok hogy nem szabad akkor sír és hisztizik."

ez meg hiszti ahogy te is írod, ezzel sem tudsz most mást tenni mint következetes vagy. tehát amit nem lehet azt akkor sem ha zokog egy óráig és földbe veri a fejét. amit meg lehetett egyszer, lehet máskor is, még ha rájöttél, hogy nem túl jó ötlet mert mondjuk összegyűrte a képet. de oda kell adnod neki, mert különben összezavarod és oda a következetesség, csak mondjuk fogjad te is,hogy nem gyűrhesse össze mégegyszer

(bocs a hülye példáért)

2013. szept. 12. 13:18
 4/6 anonim ***** válasza:
Szia! az én lányomnál is ekkor kezdődtek a "bajok" :). Én először otthagytam kimentem a szobából de ezzel csak azért értem el ha csegettek és otthagytam akkor azt hitte rosszat csinált és sírt újra. ugyhogy azután ott voltam vele egy helyiségbe de látványosan nem érdekelt a hisztije tettem vettem. volt nálunk is hogy a fejét a padlóba verte de elmaradtak nála miután látta hogy nem érdekel a cirkusz. kitartást!
2013. szept. 12. 13:30
 5/6 A kérdező kommentje:
3-as...Egyáltalán nem írtál hülye példát....mindenkinek köszönöm a tanácsokat....amúgy nem szoktam vele kiabálni csak van hogy erősebben szólok néha a kelleténél az idegtől de igyekszem türelmesebb és következetesebb lenni.
2013. szept. 13. 11:20
 6/6 anonim ***** válasza:

Szerintem add oda neki, ha szeretne valamit megnézni. Ha egy fényképet kér el, guggolj le mellé, és magyarázd el neki, hogy mi az. ,, Annácska, ez itt egy fénykép. Megismered rajta az anyut? És az aput?" Ha a kést kéri el, guggolj le mellé, mutasd meg neki, magyarázd el, hogy mit kell vele csinálni, mondd el neki, hogy éles, ezért nem szeretnéd, hogy megfogja. Nem kell rögtön ugrani, de ha érdekel, le kell vele ülni, és megmutatni, elmondani neki.

Ha hisztizik, csipked, rugdos, szólj rá nyugodtan. Ha üvölt, sír, hisztizik, ne törődj vele. Amint megnyugszik, mondd el neki, hogy miért nem adtad oda. Például a kés nagyon éles, így nem akartad oda adni, hogy ne legyen baja ... Vagy éppen mosogattál, így nem tudtam odaadni neki, de nem is akartad, hisz nagyon csúnyán kérte ... Ha szépen kéri, akkor megfogja kapni.

2013. szept. 17. 20:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!