Hogyan lehet egy gyereket a leghatásosabb módon ösztönözni a tanulásra és a szorgalomra?
Figyelt kérdés
2013. szept. 11. 21:58
11/12 anonim válasza:
Mi is együtt tanultunk. Volt, hogy vettünk egy zacskó cukrot, azzal számolgattunk eleinte ... Kivonást, összeadást tanulgattuk azzal. Eleinte együtt (minden helyesnél megdicsértem, minden rossznál elmagyaráztam neki ... ) , aztán amikor láttam rajta, hogy érti, megy már neki olyan szinten, egyedül csinálgatta az asztalnál. Mondta hangosan , míg én mosogattam, vagy pakolgattam a szobában. Amint végeztünk a gyakorlással, kapott a cukorkából, mint jutalom. :) Az idegen szavakat úgy tanultuk meg, hogy leírtuk, és rajzoltunk hozzá figurákat. Autó, cica, nap, ... stbstb, ilyen alap szavak. Így megtanulta. A cselekvéseket eljátszotta, eljátszottuk. Egy időután együtt, majd már csak ő olvasott esti mesét. Még ha lassan is ment eleinte, sikerült nagyon szépen megtanulnia olvasni.
12/12 anonim válasza:
Attól is függ hány éves, mivel írtad, hogy kevés az időd ezért összefoglalóan annyit mondanék, hogy:
- kevés szabály (de azt mindig betartatva), sok szeretet
- könyv: Szavak ablakok vagy falak
Sok jó könyv jelent meg ebben a témában, tudom mivel ebből írtam a szakdolgozatom:) ha megírod privátban hogy hány éves, és milyen tantárgyaknál motivált és melyeknél nem, akkor szívesen segítek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!