Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mit csináljak hogy ne harapjon...

Mit csináljak hogy ne harapjon másokat? Nagy a baj valaki tud tanácsot adni?

Figyelt kérdés
Fiam most kezdte az óvodát. Ma derült ki és elég nagy sokk volt, hogy megharapta a társait. Hatalmas patáliát csapott az egyik szülő teljes joggal de elkezdte fenyegetni veréssel, öléssel a gyerekem és engem! Szerintem ez azért nem fér bele a probléma kezelésbe. Teljesen ki akadtam mert eddig senkit nem harapott, akaratos nagyon és makacs de ide sose fajult a bölcsiben se és otthon se. Ha rossz sarokba szoktam állítani, épp kezdtük a tévé mentesítést hétköznapra is egy hete mert féltem tanul valamit. Mit csináljak? Volt valakinek hasonló a gyerekekkel? Hogy tudott rá hatni ne történhessen semmi ilyen, hanem szeretettel forduljon a társaihoz? Én is felháborodtam, együtt érzek a többi szülővel de a fiamért is ki kell állnom de hogyan mi módon lehet ezt kezelni mert most még az agresszív szülő is itt van, mi lesz a szülőin.

2013. szept. 5. 09:43
 1/10 anonim ***** válasza:

*Hatalmas patáliát csapott az egyik szülő

Nem értem az ilyen szülőket, mert ilyen gyerekkorban a legnyugisabb családok gyerekeinél simán előfordul. Sosem csináltam patáliát egy ilyenből, max.3-4.alkalommal szóltam, amikor előfordult.

Én a helyedben még nem csinálnék semmit, max. megemliteném a hisztérikus szülőnek, ezt amit irtam neked.

2013. szept. 5. 09:53
 2/10 anonim ***** válasza:
*max.3-4.alkalommal után
2013. szept. 5. 09:53
 3/10 anonim ***** válasza:
Azért nem kell túlzásokba esni a szülőknek... mi az, hogy veréssel fenyegetik más gyerekét? Az óvónő már tud a problémáról, napközben neki és a dajkának kell rájuk figyelni. Te annyit tehetsz, hogy otthon elmondod, hogy többet ilyen ne forduljon elő, mert büntetés lesz belőle!
2013. szept. 5. 09:58
 4/10 A kérdező kommentje:
Nagyon kiakadtam, a fiam viselkedésén is és azon a családon is, egyszerűen hihetetlen, hogy igazuk van de ilyet akkor se lehet tenni mert üvöltve, köpködve, sziszegve fenyegette míg az ő gyereke fél és sír szerintem ezzel még nagyobb lendületet adtak a gyerek félelmének, hogy így viselkedtek. Most majd várhatom, hogy megver az a család a kapuban mert nagyon olyan volt a helyzet. Már az ovónő küldte el őket és vígasztalt annyira profin kedvesen, nem ítélkezve ált oda miután a fiammal beszéltem. Este is leülök vele és most nagyon a nyakába fogok mászni, hogy folyton együtt játszunk és igenis szokja, hogy mással is van meg a szomszédokhoz is minél többet kell vinnem tanulja meg hogyan lehet szóval megértetni magát. :(
2013. szept. 5. 10:12
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

3. vagyok.

Igen, ki kell állnod a fiadért. Minap nekem is muszáj volt, mert az enyémre ráfogták, hogy miatta nem akar járni egy kislány oviba, mert az én fiam megverte... ebből egy szó sem volt igaz, mint utóbb kiderült, de a kislány, aki most kezdi az ovit, nem akart jönni, és legegyszerűbb volt az én gyerekemre ráfogni. Engem is elkapott a kedves családja, de másnap már azt sem tudták, hogyan hízelegjenek, mikor kiderült, a kislány csak kitalálta a dolgot...

Amúgy unokatesóm volt ilyen harapós néhány hétig az oviban, de aztán elfelejtette.

Az oviban a rendért, a gyerekekért az óvónők, dajkák a felelősek, ők látják, ki mit csinál. Én is nagyon örülök, hogy nálunk jól kezelik a dolgot, és a túlzásokba eső, hőbörgő szülőket hamar leállítják.

2013. szept. 5. 10:18
 6/10 anonim ***** válasza:

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__proble.. Ezt a kérdést még én írtam ki.

Az unokám már lassan 5 éves lesz, óvodás, az óvó nénik jobb keze. Soha nem harap, nem verekszik, ennek ellenére domináns szerepe van a csoportban. Reggel már várják a társai, szóval kifejezetten népszerű.

Mikor a kérdést kiírtam, hasonlóan kétségbe voltunk esve, mint most te. Azért linkeltem be ide, hogy lásd, más is volt hasonló helyzetben, és teljesen helyrejött a dolog. Szóval van remény. Az óvó nénik hozzáállása rengeteget fog segíteni, meglátod. Sajnos, nálunk a bölcsiben enyhén szólva nem álltak a helyzet magaslatán(:

Az óvodába úgy adtuk be, hogy előzőleg elmondtuk az óvó néninek, hogy milyen gondok vannak a bölcsiben, és ők teljesen másképp álltak a gyerekhez...kihasználták a temperamentumát, rengeteg megbízást, feladatot adtak neki, sokat dicsérték. Szóval, meglátod, nálatok is rendbe fognak jönni a dolgok.

2013. szept. 7. 17:59
 7/10 anonim ***** válasza:
Ne haragudj én pont azt az oldalt képviselem akinek a gyerekét megharapták.Szóltam a szülőnek ,óvónőnek de a 3.alkalom után mikor otthon lebetkőztettema kislányt és egy fogsor virított a vállán,igen csak elmart az ideg.Szóvá tettem másnap reggel az oviba,erre az Óvónő azt mondta nagyon agresszív az a kislány ,próbálják leszoktatni róla.OK..de az nap délután ismét úgy fogadott a kislány hogy Petra megint megharapott....nézd anya!-és a csuklója szó szerint lila volt.Hát éppen ment a harapós gyerek a wc-re,és igen elkaptam....ha még egyszer megharapja a lányomat,én leharapom a fülét,és az nagyon fog neki fájni.Onnantól kezdve az én lányomat nem bántotta,a többi meg nem érdekel.Lehet ha egy idegen szól rá a gyerekre megijed.A stílus az más tészta.
2013. szept. 9. 16:43
 8/10 anonim ***** válasza:

Az én gyerekemet is harapták meg a bölcsődében, de ő is harapott az óvodában egyszer. A megharapott kislány anyja (tanárnő) hasonlóképpen fenyegette meg a fiamat, ahogy te, előző. Igazán eredményes volt a tette, hónapokig felsírt éjszakánként, és nem akart óvodába menni. Mit is mondjak, nehéz időszak volt, az biztos. Talán ha a kedves anyuka rábízza az óvó nénikre a megoldást, elkerülhettük volna a következményeket.

Nem mindig hasznos, ha ily módon avatkoznak be a kedves szülők, bár biztos eredményes....

2013. szept. 9. 20:50
 9/10 anonim ***** válasza:
0%
Nézd az én kislányom is felsírt a harapos gyerek miatt.....és tudod mit gondolok?-egy normálisan nevelt gyerek nem harap,és igen inkább a másikat érje lelki trauma mint a sajátomat.
2013. szept. 11. 22:11
 10/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a segítséget, úgy néz ki megbeszéltük, sok nyuszi az óviban szerepjátékkal de hatott, azóta egyszer se bántott senkit most puszi bolond lett. Ahogy megnézhettem egy másik gyereken hagyott nyomot nem fogsor volt, hanem egy körömnyi barna pötty. Ettől nem kisebb a tett súlya beismerem csak kicsit lazított rajtam, hogy eshetett volna nagyobb baja de nem történt meg szerencsére.

A gyerek pedig gyerek akár enyém akár másé nyilván az enyémet fogom én is védeni de most ő se mer egyedül aludni a bántó nénitől. Én meg attól nem, hogy folyton ficereg.

2013. szept. 13. 21:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!