Tudnátok adni tanácsot?
Próbálj vele esetleg olyan foglalkozásokra járni, ahol több hasonló korú gyerek van. Ha esetleg többször találkozik ugyanazokkal a gyerekekkel, látja őket "együtt" játszani, akkor lehet feloldódik, és ő is elkezd közeledni.
De ennyi idős korban még csak kb azért mennek a másikhoz, hogy kivegyék a kezéből a játékot, vagy egymás mellett/háttal tologatnak autót stb, szóval tényleges együtt játszás még nincsen. Szerintem simán fog még alakulni.
Ahogy az előző is írta, ebben a korban még nincs meg az "együtt játszás", az 3 éves kor után alakul ki. Még az ovi első éveiben gyakori, hogy a gyerekek látszólag együtt játszanak, de ha megkérdezed őket, akkor kiderül, hogy teljesen mást játszanak, nem működnek együtt, az csak 1-2 év után alakul ki gyerekközösségekben.
Inkább a "játékoktól fél" az, ami problémás, mert egy 15 hós gyereknek élénken kellene érdeklődni a játékok iránt. Nem volt valami rossz tapasztalata?
Még semmilyen tapasztalata nem volt ezekkel a játékokkal,most jutottunk ki először a játszótérre,majd ha többet próbálgatjuk a hintát meg a csúszdát,remélem megszokja.
Köszönöm a válaszokat,akkor megnyugodtam,a környezetemben van több ilyen korú kisgyerek is,akik egyből rohannak a másik gyerekhez ölelgetni, meg puszilgatni, azt hittem ez a normális,de kislányom még egyelőre megijed az ilyen hirtelen "letámadástól" :-)
Ne izgulj ezen egyáltalán. Az én lányom is 15 hónapos, és jó ideig igazi kis nebáncsvirág volt. Ő is félt mindentől és mindenkitől. Mi sokat jártunk közösségbe, baba-mama klubba, játszótérre, és egy csapásra megváltozott. Most már inkább az a baj, hogy nem tart semmitől. Ha sokat járkáltok ebben a jó időben, előtte is ki fog nyílni a világ, megtanulja, hogy nem kell félnie a játékoktól.
Az én lányom tudomást se vesz a vele egykorú, vagy kisebb gyerekekről. A nagyobbakat nézi áhitattal, de hozzájuk se megy oda, csak csodálja őket. Közösen játszani ő sem szokott másik gyerekekkel, de nincs is ezzel baj. Majd eljön annak is ideje, ez ebben a korban teljesen normális.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!