Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Akinek bebizonyosodott (orvos...

Akinek bebizonyosodott (orvos által megállapított), hogy hiperaktív a csemetéje, milyen volt csecsemőkorában? Visszagondolva jóval aktívabb volt vagy átlagos mozgékonyságú?

Figyelt kérdés
2009. okt. 29. 09:34
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
78%

Kedves 20:53-as!

A két gyerekem között 21 hónap van.A nagyobbik 6 éves kora óta bizonyítottan hiperaktív!Összesen 3 hétig szedte a gyógyszert,mert ÉN láttam,hogy milyen reakciót vált ki a gyerekből.

Nos,a fiam szinte anya nélkül nőtt fel,mert a nagyobbik minden figyelmemet,törődésemet,szeretetemet kiszívta.A fiam elfogadta,hogy a nővére más,de az ő gyerekkorában nagyon sok dolgot nem tudtam átélni!!Te bizonyára szakértő vagy!Tudod milyen érzés,amikor mindenki téged hibáztat a gyerekedért.Mert nem foglalkozol vele.Nem gyurmázol,nem sütsz,nem olvasol vele/neki.Én ezt mind megkaptam!!!!!!Aztán odavittem a kisebbik gyerekemet.Elmondta,hogy otthon miket játszunk,hogy anya mindig olvas mesét.A lányom a meséből semmit nem tudott,de a könyv szélén a csikokat megszámolta.Ez például egy fontos tünet,de a szakértő ezt nem tudta,ahogy akkor még én sem!Mivel nem jutottak semmire javasolták,hogy járjon még egy évet oviba.Úgy gondolom Te is ennyit értesz ezekhez a gyerekekhez,mint azok a "szakemberek".

Kívánok neked csak egy ilyen gyereket!

Mindenkinek van keresztje!Én összeteszem a kezem,hogy "csak" ez a gondja!

2009. nov. 1. 08:33
 12/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm, érdekes válaszokat kaptam.

Lehet hogy én aggódom túl a dolgot. Csak az ismerősök között mindenki nyugodtabb baba az én fiamnál. Nem kellene tudom hasonlítgatni, csak nehéz megállni... A védőnő is azt mondta már a második kintléténél, hogy ingerlékenyebb a gyerek az átlagosnál. Rengeteget sír, elaludni csak úgy tud ha kifárad az üvöltéstől, és ez általában minden nappali alvásnál is így van. Sokszor csak negyed órát alszik és sírva ébred. Egyedül játszani max. 10 percet tud. De ha karban van, rettenetesen figyel mindent, akkor nincs bömbi, csak amint vízszintesbe kerül.

Bízom benne, hogy minden ok.

2009. nov. 3. 12:05
 13/15 anonim ***** válasza:
Vigyázni kell ezzel a divatos kifejezéssel. Tesomról 10 éves kora körül mondták hogy hiperaktiv máig meg maradt benne hogy megbélyegezték. Nem szép ilyet mondani de felnöttként már mondhatom hogy anyám sajna lusta volt az élénk gyerekkel foglalkozni. Egyszerüen az öcsém nevelettlen volt és szerettet mozogni. Mikor focira kezdett járni már nem volt gond. Tudom nem szép kiteregetni a családi szenyest de példaként írom. Szerencsére ez jó tíz éve volt és nem keztek el csak úgy gyogyszerezni. Téleg elmélkegyünk rajta mert mindig lesz egy lusta fáradt tanár, orvos, szülő aki kapható a legkönnyebb megoldásra. Tudom hogy létező komoly betegsség és kitartást a problémával küzdő családnak de a csecsemőknél ne lássunk rémeket mert élénkek meg hangossan sírnak.
2009. nov. 8. 00:09
 14/15 anonim ***** válasza:
Csecsemőnél szerintem is kicsit korai ezzen gondolkodni nő a foga, fáj a hasa, éhes torka szakatából üvölteni fogg. Igen kimeritő de ez van. Nagyobb lesz hisztizik, flegmázik, vissza beszél, bakancsot hord... Természetes dolgok ettől nem hiperaktiv a gyerek. Létezik a betegsség és komoly a család megszenvedi ha a gyerekk hiperaktiv. Visszont ez ritka bettegség bárki bármit gondoljon. Sajna ha elég kitaró az anyuka talál egy dokit aki elitéli a gyereket és nyugtatóval tömi. Mindenki nézzen magába mert könnyű kimerülten a sebezhető gyerkre rácsapni és nyugtatóval szedállni hogy a szűlőnek nyugta legyen.
2009. nov. 8. 00:24
 15/15 anonim ***** válasza:
Bocs de a hiperaktiv gyereknek nem kell nyugtato.Eleg ha csokkented a tejtermeket ,nem kap kakaot,izfokozot,fekete teat,stb.
2009. nov. 8. 10:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!