Akinek bebizonyosodott (orvos által megállapított), hogy hiperaktív a csemetéje, milyen volt csecsemőkorában? Visszagondolva jóval aktívabb volt vagy átlagos mozgékonyságú?
Kedves 20:53-as!
A két gyerekem között 21 hónap van.A nagyobbik 6 éves kora óta bizonyítottan hiperaktív!Összesen 3 hétig szedte a gyógyszert,mert ÉN láttam,hogy milyen reakciót vált ki a gyerekből.
Nos,a fiam szinte anya nélkül nőtt fel,mert a nagyobbik minden figyelmemet,törődésemet,szeretetemet kiszívta.A fiam elfogadta,hogy a nővére más,de az ő gyerekkorában nagyon sok dolgot nem tudtam átélni!!Te bizonyára szakértő vagy!Tudod milyen érzés,amikor mindenki téged hibáztat a gyerekedért.Mert nem foglalkozol vele.Nem gyurmázol,nem sütsz,nem olvasol vele/neki.Én ezt mind megkaptam!!!!!!Aztán odavittem a kisebbik gyerekemet.Elmondta,hogy otthon miket játszunk,hogy anya mindig olvas mesét.A lányom a meséből semmit nem tudott,de a könyv szélén a csikokat megszámolta.Ez például egy fontos tünet,de a szakértő ezt nem tudta,ahogy akkor még én sem!Mivel nem jutottak semmire javasolták,hogy járjon még egy évet oviba.Úgy gondolom Te is ennyit értesz ezekhez a gyerekekhez,mint azok a "szakemberek".
Kívánok neked csak egy ilyen gyereket!
Mindenkinek van keresztje!Én összeteszem a kezem,hogy "csak" ez a gondja!
Köszönöm, érdekes válaszokat kaptam.
Lehet hogy én aggódom túl a dolgot. Csak az ismerősök között mindenki nyugodtabb baba az én fiamnál. Nem kellene tudom hasonlítgatni, csak nehéz megállni... A védőnő is azt mondta már a második kintléténél, hogy ingerlékenyebb a gyerek az átlagosnál. Rengeteget sír, elaludni csak úgy tud ha kifárad az üvöltéstől, és ez általában minden nappali alvásnál is így van. Sokszor csak negyed órát alszik és sírva ébred. Egyedül játszani max. 10 percet tud. De ha karban van, rettenetesen figyel mindent, akkor nincs bömbi, csak amint vízszintesbe kerül.
Bízom benne, hogy minden ok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!