5 éves kislányom bejelentette, hogy szerelmes. Aggódjak?
Na igen, de 5 évesen?
Egyébként volt egy aranyos sztori, de akkor még 3 éves volt. De még most is nevetek, ha eszembe jut.
Nézegette a falon az esküvői fotónkat a falon:
-Anya, miért vagy így beöltözve?
-Ez az esküvői ruhám.
-És apa szedett neked szép virágot?
-Igen.
-Miért?
-Mert összeházasodtunk.
-Jaj, anya, én is össze akarok veled házasodni.
-Velem nem lehet, csak egy fiúval.
-Jó, akkor az öcsivel házasodok össze.
-Vele sem lehet.
-De miért nem? Pedig ő fiú!
Jujj, 5 évesen ez egy természetes dolog:DDDD
Az öcsém ennyi idősen minden héten változtatta a szerelmét:)
Kedves Kérdező!
Szerintem nem kell aggódnod, mert ez lehet egy gyerekkori fantázia, mert ilyenkor még a gyerekek mindenfélét mondanak.
Viszont bemásolnék egy részletet egy cikkből: (ez más szemszögből érdekes lehet).
Leszbikusok gyermekkori családi háttere
A kutatások megpróbálták feltárni a leszbikusok gyermekkori családi hátterét is. Találtak néhány olyan családi jellemzőt, melyek a nőket homoszexualitásra hajlamosítják. Az ilyen családi hátteret jellemzi, hogy az apa elhanyagoló, durva, arrogáns az anya pedig mártír és aggodalmaskodó. Az ilyen szülői légkörben felnövő leánygyermek dühös és rosszhiszemű, szüleihez és a világhoz fűződő viszonyában. Jellemzőek még a gyermekkori negatív tapasztalatok az apával, melyek később befolyásolják a kislány női szerepének fejlődését és férfiakhoz fűződő viszonyát.
/Én a pszichológiában abszolút hiszek, de ez a cikk még nem kell hogy törvényszerűséggé váljon minden esetben.
Van az ödipális komplexus: Ez a kifejezés Sigmund Freudtól származik,azt jelenti, hogy a fiú gyerek kb 3-5 éves korában szerelemes az anyukájába,és féltékeny az apukájára. A lényeg az hogy a pszichoszexuális fejlődési modell ezen szakaszának a lezárulásakor a fiú gyermeknek az apa modellel kell azonosulnia.
A lányoknál ezt elektra komplexusnak nevezik, miszerint ők az anyukájukra féltékenyek, és az apukájukba szerelemesek. A szakasz végére az anya modellel kell azonosulniuk. A szakaszban átélhetnek péniszirigységet is, hogy ők nem rendelkeznek ezen testrésszel. A szakasz végén ha nem tudnak a nemek azonosulni a modellekkel, akkor fixáció mehet végbe. Ami véleményem szerint nem vezet sem a leszbikussághoz, sem a homoszexualitáshoz. De érdemes megnézni a gyermeknek a szülőkhöz való viszonyát a családban. Én ezt tanultam tanulmányaim során./
"Én a pszichológiában abszolút hiszek,"
Kedves utolsó, a pszichológia bevallottan semmit sem tud az emberi elme működéséről. Minden tiszteletem Freud bácsié, de ő is csak a sját megfigyeléseire támaszkod(-hat)ott. Ennélfogva fennáll a tévedés lehetősége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!