Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » 3 éves kisfiam nem hadja...

Anyyí7 kérdése:

3 éves kisfiam nem hadja megvizsgálni magát, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Egy egyszerű státusz vizsgálatot nem tudunk letudni mert amikor a doktornő megakarja vizsgálni örjöng,vergődik.Már 2.szor mentünk vissza de semmi.Hiába minden ígérek bármit ,beszélek neki vagy játszunk orvososat ,elmondja szépen,hogy nem bánt a doktornéni,így kell sóhajtani..stb be is akar menni a rendelőbe de ott vége.Segítsetek mit csináljak vele?Olyan szégyen,hogy ok nélkül így viselkedik.
2013. aug. 14. 12:25
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
nálunk is volt ilyen időszak. Nálunk csak az oldotta meg a helyzetet, hogy vettem a lányomnak egy sok darabos orvosi szettet és hol őt, hol a játékmaciját gyógyítottuk, közben rojtosra beszéltem a szám neki. Szerepjáték volt, ő volt a doktornéni és megvizsgálta a macit. Ezután adott neki(a macinak) egy kis játékot, mert ügyes volt, és ő magyarázta el neki, hogy nem kell félni tőle. Persze, ez nem 10 perc alatt! Napokig játszottuk ezt.. a végén mikor bementünk a doktornőhöz, ő mesélte büszkén, hogy már nem fél, és a pólóját is felhúzta, hogy hallgassa meg nyugodtan, nem fog fájni és nem fog félni. A doktornő odaadta neki az igazi sztetoszkópot, belehallgathatott ő is, ez még jobban megnyugtatta. Nekünk egy injekció váltotta ki ezt a félelmet, torokgyulladása volt, ügyeleten csak úgy belevágták a szurit, mondván ő még kicsi , durr bele.. sok sok türelemmel remélem nálatok is sikerül!
2013. aug. 14. 12:30
 2/9 anonim ***** válasza:
Ne szégyenkezz, az orvos majd megoldja, volt már ilyen a világon, nem is egy. Ha egyébként minden rendben van, akkor ráér majd egy kicsit később, amikor nem makrancoskodik ennyit. NE legyen téma ez a gyerek előtt, nem lehet egy 3 évest racionálisan meggyőzni.
2013. aug. 14. 12:32
 3/9 anonim ***** válasza:

Akkor fejezd be a mindenfélék beígérését, mert ettől alapban úgy tűnik neki, valami rosszat kell kibírnia, ha te jutalmazni akarod utána. Szépen elmondod neki, mi fog történni, ha nem hagyja, annyiszor jöttök vissza, ahányszor nem hagyja magát, de egyszerűbb, ha egyszer túl esik rajta, esetleg imitálják rajtad a vizsgálatot, hogy lássa, semmi extra, vagy hadd lássa, ha más nyugisabb gyereket éppen vizsgálnak, ha erre van lehetőség.

Ne is említs ilyen szavakat, hogy 'bánt' meg 'fáj', még úgy sem, hogy nem bánt, nem fáj stb. Egyszerűen meséld el, mi fog történni. Veszi a doktornéni a sztetoszkópot, meghallgatja vele a pocidat, hátadat, szívecskédet, belenéz a torkodba, nincsenek-e ott a torokmanók, megnézi, hogy tudod kihúzni magad, meg, hogy hány kiló vagy, és, hogy milyen szépen nyújtózkodsz, na, ilyesmi. Előbb-utóbb talán így elfogadja.

2013. aug. 14. 12:37
 4/9 anonim ***** válasza:

nekem két éves lányom szembehányta a doktornénit mikor belenézet a torkába

már mikor mentünk fel a lépcsőn a rendelő felé olyan szinten felhergeli magát és üvölt hogy muszáj vagyok kézben vinni, de őt is lehetetlenség megvizsgálni

a szerepjátszást később mindenképpen meg kell próbálnunk, most még nem veszi a lapot

2013. aug. 14. 12:56
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a gyors és segítőkész válaszokat!!Itthon mi is játszuk az orvososat de megpróbálom gyakorizálni és bővíteni a dolgot ahogy írtátok.Remélem beválik.Azért ijeszt meg a dolog mert egy éve nagyon hisztis volt mindenen de mára sokkal kezelhetőbb de ezek a mostani őrjöngések meg ilyesztenek.Nagyon félek,hogy komolyabb baj van a dolgok mögött :-(
2013. aug. 14. 13:10
 6/9 anonim ***** válasza:

Kisfiam is ilyen volt mint a tiéd. Már 4 éves lesz, és most "nőtte" ki ezt.

Nálunk úgy ment, hogy utojára mentünk, mindenkit beengedtünk előre a doktornénihez, de már a folyosón ment a balhé. Mikor mi jöttünk felkaptam, bevittem, le kellett ülnöm egy székre, fiam ölemben, lábammal a lábát kellett leszorítani, a kezemmel a karjait keresztbe lefogni. Így tudták mindig megvizsgálni. Csutakosra izzadtam minden egyes alkalommal.

2013. aug. 14. 13:12
 7/9 A kérdező kommentje:
Szerintetek ilyenkor adjak neki valamilyen "büntetést" vagy "megvonást"?
2013. aug. 14. 13:14
 8/9 anonim ***** válasza:
Ne! semmit! Próbáld meg, eljátszani "nem érdekel" téged. Ez nem könnyű, de előbb fogja elhagyni. Nincs közönség, nincs cirkusz. A gyerekorvosnak azért ez nem nagy újdonság, majd megoldja, ha fontos.
2013. aug. 14. 13:38
 9/9 A kérdező kommentje:
A 6/7-es válaszolónak.ez nekem is eszembe jutott mondtam is de doktornő azt mondta ,hogy azzal még jobban elijesztenénk.Jelenleg egy státusz vizsgálatról lett volna szó és megpróbálnak valamit kitalálni.Ha nem vagyok indiszkrét :Nektek volt mellette valamilyen nevelési gondotok?Mert nekem kb.1 éve nagyon hisztis, raplis volt mindenhol.Most normalizálódott a dolog de most meg ez és nem is értem miért.Mikor kb.1 éve voltunk utoljára dokihoz ő húzta a pólóját,sóhajtozott...stb.Most meg nem tudom mi történhetett.
2013. aug. 14. 13:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!