Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » 5 éves gyerek emlékei megmarad...

5 éves gyerek emlékei megmaradnak?

Figyelt kérdés
Rosszul neveltem a gyermekem 2 éven át,nagyon szeretnék váltiztatni,türelmetlen voltam vele,és nem mutattam ki ,hogy mennyire szeretem.Tud még ragaszkodni hozzám? Meg akarok változni.
2013. aug. 13. 22:02
 1/6 anonim válasza:
100%
3 éves kortól maradnak meg az emlékek, ha jól tudom, de a kötődés már előtte kialakul. Viszont ne keseredj el, ha felismerted, hogy változtatnod kell, az már jó. Mindig éreztesd vele, hogy szereted, és hozzád mindig minden gondjával bizalommal fordulhat.
2013. aug. 13. 22:24
 2/6 anonim ***** válasza:
Igen 3-éves kor után már megmaradnak az emlékek!
2013. aug. 13. 22:29
 3/6 goodlike999 ***** válasza:
12%
Vegyél neki valamit mondjuk kakaoscsigát.
2013. aug. 13. 22:34
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Hivatalos álláspont szerint 3 éves kortól vannak emlékek, viszont tanúsíthatom, hogy korábbról is maradhatnak meg többé-kevésbé komplex emlékfoszlányok, jelenetet, mozzanatok. Én sok mindenre pontosan emlékszem 3 éves korom előttről, kellemes és kellemetlen dolgokra egyaránt.

De változni sosem késő. Az nagyon szerencsés, hogy felismerted az esetleges hibáid, és szeretnél változtatni. :)

2013. aug. 13. 22:39
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat,mindent el fogok követni,nagyon nehéz helyzetben voltam,persze ez nem mentség,hiszen ő mit sem tehetett róla.
2013. aug. 14. 11:21
 6/6 anonim ***** válasza:

A korai kötődés az első három évben alakul ki. Emlékei még nincsenek, de a személyiségét egy életre meghatározza az első három év.

A következő három év is nagyon fontos, tehát 6 éves korig kialakul és stabilizálódik a személyiség váza, onnantól már csiszolgatni lehet. Persze mindenki szerez sebeket is ebben az időszakban... ezek (illetve a feldolgozásuk) is részévé válnak a személyiségnek. Szóval ne az emlékek miatt aggódj, hanem amiatt, hogy be tudnak-e a gyógyulni a sebek. Esetleg kérj hozzá segítséget is!

2013. szept. 1. 13:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!