Gombócartúr2013 kérdése:

Mit tegyek a kisfiammal?

Figyelt kérdés
13 hónapos a kisfiam. Nagyon okos, szinte mindent megért, de az aggasztó az, hogy egyik pillanatról a másikra változik a hangulata. Egyik pillanatban nevetgél, játszik, dumál, a másikban meg szó szerint örjöng. Ha valamire azt mondom neki h nem szabad , akkor dührohamot kap, a falba veri a fejét, verekszik, harap, karmol. De van olyan hogy minden ok nélkül nekem esik. Bevallom öszintén néha már elég nehezen viselem és akkor meglegyintem a pelusát, de vagy egyáltalán nem reagál rá vagy mosolyog. Elég stresszes volt a terhességem (pl. az édesapja részegen megvert várandósság alatt) ez nem lehet oka a viselkedésének?

2013. aug. 9. 21:51
 1/9 anonim ***** válasza:
85%
szerintem a hirtelen hangulatváltás természetes ebben a korban, a dühét meg még nem tudja kontrollálni, nem kell bántani, szándékosság még nincs benne
2013. aug. 9. 22:02
 2/9 anonim ***** válasza:
76%
Az elso valaszolonak teljesen igaza van.
2013. aug. 9. 22:26
 3/9 anonim ***** válasza:
88%
Pont ilyen idos volt a fiam mikor elkezdte..most 2 es fel eves mar sokkal jobb a helyzet mar "csak" akkor csinalja ha faradt ehes vagy vmi nincs rendben. Bar az apjat meg mindig a legnagyobb hancurozas kozepette is meguti vagy megharapja..14honapos koratol 22honapos koraig szegyen nem szegyen utaltam az anyasagot..nem ot csak ezt az egesz lehetetlen helyzetet hogy idegenek elott megszegyenit hogy ha nem tetszik vmi akkor ramcsap.. mindenkitol kaptam a sz.rabbnal sz.rabb tanacsokat..itt is vagy husz kerdest kitettem..hogy mitol lett jobb a helyzet vegul nem tudom..a buntetes nem valt be ha racsaptam nem erdekelte ha k8abaltam sirt ha higgadtan szoltam letojta a fejem ha hatarozottan akkor kb 10percig jobb volt a helyzet..na de a huszadik karmolasnal ember legyen a talpan aki higgadt tud maradni..volt hogy mar sirva fakadtam,olyankor o eleinte tovabb csinalta mintha kegyetlen lenne es orulne hogy nekem faj..aki nincs ebben a helyzetben csak mondja a magaet hogy bezzeg az en gyerekem ilyet nem csinalt soha..ezzel megjobban sarba tiportak..az utobbi fel evben jobb a helyzet..de mondom magam sem tudom mitol..elkeserito,es megszegyenito allapot ez. Aterzem min mesz at es kivanom hogy neked jobban sikeruljon rancba szedni mint nekem..annyi meg hogy az ideig oraig bevalt hogy ott hagytam es mondtam neki hogy nem jatszok vele mert bant..ilyenkor vmi munkaba kezdtem..visitva csimpaszkodott belem de csak akkor szoltam ujra hozza ha mar lehiggadt..talan ez a megoldas..de en nem tudtam mindig igy reagalni sajnos..biztos van bennem is hiba de hiszem hogy nem vok egyedul a foldon aki atmegy ugyanezen. Kitartas..
2013. aug. 9. 22:38
 4/9 anonim ***** válasza:
70%
Az én lányom 16 hónapos. Nála is vannak ilyenek, ma pl szóltam neki hogy ne nyúlj a konnektorba erre elkezdett üvölteni. Ő a fejét belevágja ilyenkor a földbe és sír. Én közbe játszottam a kutyusával úgy csináltam mint akit nem érdekel először még jobban üvöltött de szépen megnyugodott és odajött játszani. Ha érzi rajtad hogy feszült vagy közbe annál rosszabb szerintem. én énekeltem közbe megnyugtatott engem és nem tört ki belőlem a düh, de hát ez nálam sem működik ám mindig van hogy rossz napom van és akkor estére iszonyatosan elegem van. A lányomnál ritka mikor csak úgy elkezdi ezt nem is igen van olyan általában mindig kiváltja belőle valami. azért próbáld ezt meg hátha sikerül!
2013. aug. 10. 12:33
 5/9 anonim ***** válasza:
Ilyenkor jól jön a járóka vagy a kiságy. Ha őrjöng, tedd be oda (ott viszonylag biztonságban van), mondd neki, hogy nem szabad ilyet csinálni, és ha folytatja, hagyd ott egy kis időre. Ha megnyugszik, kijöhet. Ha máshol vagytok, akkor csinálj úgy, mintha észre se vennéd, hátat is fordíthatsz neki. Ha dühében bánt, fogd meg a kezét, és mondd neki, hogy nem szabad.
2013. aug. 11. 02:15
 6/9 anonim válasza:
Kinövi, fröcsköld meg hidegvizzel, nállunk ez jött be, de pár hónap mulva ki is nőtte már 2 éves.
2013. aug. 11. 21:04
 7/9 A kérdező kommentje:
Részben megnyugtat hogy nem csak az én gyerekem viselkedik így...A járóka és a kiságy sosem volt neki büntetőeszköz, mégis ha meglátja hogy csak viszem felé már üvölt , és nem marad meg benne hiába van tele játékkal. Az etetőszékben is üvölt. Mindent eldobál , semmi sem marad meg a kezében, se játék , se kaja.
2013. aug. 22. 19:57
 8/9 anonim ***** válasza:

5. vagyok. Én sem tekintem büntetőeszköznek a járókát, de mivel az utóbbi 1-2 hónapban az én kis egyévesem sem szívesen marad meg benne, ezért ha nem bírok vele, beleteszem, és mondom neki, hogy nyugodjon meg, aztán otthagyom pár percre, addig én is kifújom magam. Mire visszamegyek, általában már tök jól elvan, persze csak addig, amíg meg nem lát :)

A nagyobbikkal már túlvagyunk a hisztikorszakon és a dackorszakon is már nagyjából. Azt megtanultam tőle, hogy műsor (hiszti) akkor van, ha van közönség. Éppen ezért jó, ha biztonságos helyen ott tudod egy picit hagyni, ha hisztizik.

Az egyévesem is szokott hisztizni az etetőszékben, ha már nem éhes, vagy ha nem tetszik neki az étel. Ilyenkor kiveszem, aztán ha még éhes lesz később, újra megpróbálom megetetni. Ha ledobálja a kaját, vagy csapkod, rögtön elveszek tőle mindent és vége az evésnek.

Hát ilyen ez a hisztikorszak... Én leginkább azon szoktam begurulni, hogy képtelenség kicserélni a pelusát, mert megszökik :D

2013. aug. 22. 22:51
 9/9 anonim válasza:
Na a pelenkacsere nálunk is egy kínszenvedés! :)
2013. aug. 23. 12:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!