Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Anyukák, ti találkoztatok már...

Anyukák, ti találkoztatok már ilyennel?

Figyelt kérdés
Van egy 6 éves húgom, játékos, életerevaló. Nagyon akaratos és hisztis. Általába megkapja amit akar. Anya kérte hogy írjam ki ezt a kérdést, tudni szeretnénk, hogy más tapasztalt-e már ilyet.Nos, arról lenne szó, hogy kb. 3 éves kora óta, bármilyen ruhát adunk rá, azt monjda, hogy "szorít". holott a ruha egyáltalán nem szorítja. volt, hogy ráadtunk egy egyrészes nyári ruhát, lengőset, és nagy is volt rá, de elvileg őt ez is szorítja. Arra gyanakszunk, hogy valamiért nem bírja elviselni magán, ha hozzáér a ruha. Már több pszihológushoz és efféléhez elvitte őt anya, hogy kiderítsük, mitől van ez, de még nem adtak rá egyértelmű magyarázatot. Haogy érzékeltessem, milyen súlyos: télen, mikor vittük oviba, feladtuk rá a ruháit, de elkezdte letépni magárol. má fél órás késésbe voltunk, amikor anyának elege lett, és kivitte, hogy megmutassa a kicsinek, hogy milyen ideg van. Kint, a hidegben is elkezdte tépni le magáról a ruhát, és nem tudtuk ráadni, holott repkedtek a mínuszok.Most ott tart a helyzet, hogy ugye nyár van, a gyrek pucéran alszik, és csak egyetlen egy pizsama nadrág van. amit felvest (bugyi nélkül) és egész nap abba van. Sőt, még ezt is úgy hordja, hogy félog lehúzza magáról. Anya már teljesen ki van készülve, nem bír lábra sem állni. mi a bátyámmal egyész nap a kicsinek pattogunk, mert nem bírunk vele, annyira akaratos. pl: Vidd be a játékodaat kégyszives! -Nem viszem! vagy elkezd rúgdosni, és szépen kérem legalább háromszor, hogy n tegye mert koszos a lába (mivel a cipő is "szorítja") és én fehér nadrágban vafyok, de csak azért is rúgdos, és így tovább. már teljesen belefáradtunk, nem tudunk mit kezdeni vele.apa nincs itthon, egész nap és még hétvégén is dolgozik, mert kerámikus. Nagyon köszönöm, ha végig olvastad, és elnézést, ha valami olyat is beleírtam, ami nem tartozik a témához. Ebben a ruha ügyben kérném a segítséget, van, akinél van ilyen?
2013. aug. 6. 14:58
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
köszönöm, nem is tudod, hogy mennyit jelentenek ezek a szavak (:
2013. aug. 8. 17:05
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Említetted az autizmust. Gondolom az már kiderült volna, ha ez lenne a baja a húgodnak, de tudni kell, hogy az autizmus elég széles skálán mozog, és a legenyhébb megnyilvánulását Asperger-szindrómának hívják, ami sokféle komplexussal, beilleszkedési zavarral jár együtt, máskülönben ezek az emberek azért képesek a tökéletesen önálló életvitelre az autistákkal ellentétben, de a betegség egyes tünetei lehetnek nagyon hasonlóak. Nos az autizmus és az Asperger-szindróma egyik gyakori tünete az, hogy nem szeretik, ha a bőrükhöz ér valami, különösen ha csiklandozza őket. Sok Aspergeres az emberi érintést is képtelen elviselni, vagy csak akkor, ha az gyengéd, mert a többségük az erős, határozott mozdulatot szereti, tehát ha megszorítják őket. Ez valamiféle hiperérzékenység. És mivel írod, hogy van a családban autizmus, én nem zárnám ki, hogy nála is valamilyen formában ez előjön. A többi viselkedési sajátossága is alátámasztja ezt. Nekem furcsa ez a kislány, semmiképpen sem tartanám a viselkedését normálisnak.

A legjobb, amit tehettek, hogy beszéltek egy gyermekpszichológussal, ő majd megnézi, és megmondja, mi a további teendő.

Az írod róla, életrevaló. De abból, amit írtál, számomra éppen az ellenkezője derül ki.

2013. aug. 9. 01:51
 13/14 A kérdező kommentje:
Az életre valót úgy értettem hogy szeret szaladgálni, játszani, egy időben azt hittük hogy hiperaktív, aztán amúgy kiderült, hogy csak egyszerűen mozgékony.
2013. aug. 9. 10:38
 14/14 anonim válasza:

Szia

Én tapasztaltam!

Bár ez a bejegyzés már 1 éves, szeretném tudni, hogy mire jutottatok, mert mi is pontosan ugyanezzel a problémával küzdünk, legalábbis ami a ruhákat illeti. Aki nem tapasztal ilyet el se tudja képzelni mi zajlik ilyenkor.

Korábbi bejegyzésekben olvastam, hogy hagyjuk egyedül öltözni, válassza ő ki a ruhákat, mondjunk nemet stb stb. Én mindent megpróbáltam, de nem működik. Ha ráhagyom a választást, nem megyünk sehova. Zokni, nadrág, leggings, póló, pulcsi, cipő, pizsama..., nincs semmi amit szívesen visel, mindegyik szűk, nyom, szorít. 5 éves lányra 7-8 éves ruhákat veszek, igaz nagy növésű is. De akkor is. Pedig már beszélünk is a ruhákhoz, megvarázsoljuk a zoknit, hogy a varrása nehogy nyomja. Tényleg mindent bevetünk.

Ezért én is attól tartok, hogy ez nem normális, amúgy egy nagyon kedves és szófogadó kislányról van szó. Mi más téren nem ugráljuk körül, nem hiszem hogy elkényeztetnénk.

Nálatok volt eredmény?

2014. szept. 19. 10:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!