Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Három éves unokám miért nem...

Gabica44 kérdése:

Három éves unokám miért nem engedi levenni a zokniát?

Figyelt kérdés
Éjjel, nappal, 40 fokban sem engedi levenni a zokniát, csak fürdésnél hajlandó. kipróbáltunk több módszert: alvás közben levenni, egyből felébredt rá és sírt a zokniért. Mondtuk neki: fájni fog a lába a zokniban, azt mondta: nem fáj. Gombás, büdös lesz a lába: nem baj!Miért csinálja ezt már 2 éve? van valamilyen ötletetek?
2013. júl. 28. 13:21
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Szerintem ez a jobbik eset. Az én manóm mindig leveszi. A benti cipőt is. Télen is, a taposón is szeret mezitláb mászkálni. Felvesszük, fél perc múlva már nincs rajta. Én meg attól félek, nehogy felfázzon. Most egy egeres mamusszal próbálkozunk, az egér miatt azt szereti, de nincs alatta zokni.
2013. júl. 31. 08:40
 12/17 anonim válasza:
100%

14 éves fiú vagyok és én is zoknit hordok éjjel nappal ,hidegben melegben ... :D

Mióta meg születtem így van nekem is!!

Hozzá volt szoktatva hogy zokni van rajta!

És én is csak fürdésnél veszem le....

Ha úgy jó neki békén kell hagyni , nem lesz semmi baja!

2013. júl. 31. 12:18
 13/17 anonim ***** válasza:
en is sokaig zokniban aludtam! :D eszem agaba se jutott levenni. Nem tudom mi a franc lehetett ez, de kb 8 eves koromig tarthatott. Aztan magamtol lekaptam es feludules volt, tok uj erzes zokni nelkul aludni! :D Most meg mar el se tudnam kepzelni hogy zokniban aludjak. Szerintem a gyerekek valamiert biztonsagosabbnak erzik igy. Emlekszem en a labamat se mertem lelogatni sokszor az agyrol, mert olyan gondolataim voltak hogy valaki elkapja, capa v valami. :D 29/N
2013. aug. 3. 00:03
 14/17 anonim ***** válasza:

Az én kisfiam is zoknifüggő, csak fürdéshez és strandoláshoz engedi levenni. Biztosan érzékeny a lába. Ezzel szemben viszont itthon a lakásban sosem tudtam rávenni, hogy mamuszt, papucsot vagy szandált vegyen fel.

A tesóm gyerekei meg mindig levették a zoknijukat, otthon meg ahol csak lehetett, mindig mezítláb voltak.

Nektek miért ilyen fontos ez a zoknidolog? Ne csináljatok ekkora ügyet belőle, mert még jobban megmakacsolja magát.

2013. aug. 4. 00:47
 15/17 anonim ***** válasza:

Ezt a szülők cseszik el, mert attól félve, hogy megfázik a baba, éjjel-nappal zokni van a lábon még nyáron is. Ezt elég könnyen megszokják a gyerekek.

DE nem is kell gyereknek lenni ehhez, az én férjem még a legnagyobb hőségben is húz zoknit a szandálhoz! :))))

2013. aug. 9. 01:35
 16/17 anonim válasza:
Én nem emlékszem a gyerekkoromra, és a nevelésemre, hogy mikor mi volt rajtam, de a 10-14 éves korszakomból villannak olyan képek, hogy csak én alszok zokniban az unokatesóim közt, és mindenki hülyének néz. Aztán egyszer, amikor már a kamaszkori (utána elmúlt, azért fogom a kamaszkorra) lábszagom előjött, akkor a rendszeres mosás miatt nem mindig volt lehetőségem zokniban aludni, és akkor lassan leszoktam róla. (ugye egy 14 éves emberke már nem sírhat a zoknija után, mert a "nagyok" kinevetnek... :) ) Mára már zokniban nem tudok aludni, télen is csak nehezen, mert a lábujjaim közé mennek a kis "csimbókok"... :D Ez az én történetem... 22f
2013. aug. 10. 23:43
 17/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm Mindenkinek A meggyőző válaszokat!!!
2013. aug. 13. 17:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!