Hogyan tudnám a kisfiamat arról lebeszélni hogy az apukájához költözzön?
Ülj le vele higgadtan, és beszéljétek meg. Semmi komolyság, csak mint egy rendes beszélgetés. Kérdezd meg, mi az, amiért ő oda szeretne költözni (a kerten kívül), van-e ott valami plusz, ami nálatok nincs.
Esetleg jó lenne az apukával is beszélni erről. Milyen a viszonyotok? Van-e új felesége/élettársa? Nem lehet, hogy ott mondanak neki valamit? Ezeket kell tisztázni, több közös programot csinálni (te+kisfiú), vidámparkba, játszótérre vinni, hogy lássa, veled is el tud játszani.
Húh, de nehét kérdés!
Megértelek, 18 hetes terhes vagyok, de már most úgy gondolom, hogy soha nem engedném magamtól távol a gyerekemet :-). Anyai védő ösztön.
Gondolom nálad van elhelyezve a gyermek. És az apa láthatja. Nagyon nehéz döntés. Ha 100%-osan megbízol az apában, akkor odaköltözhet, ha az apa vállalja a nevelését. Kérdés, hogy ez csak egy fellángolás a gyermek részéről, vagy hoszabb táv. A gyerek igényeit kell nézni, még akkor is ha megszakad a szíved.
Lebeszelni nem ajánlatos, mert akkor te leszel a rossz anya, hogy nem engeded.
Ennyit tudok segíteni, ha ez segítség.
Szia!
Nehéz kérdés! Párom is elvált, előző házasságából egy 8 éves kisfia. Anyukájával él, nekünk van egy 9 hónapos kislányunk. Egyik nap közölte anyukájával, hogy jobban szeret apunál aludni - vagyis nálunk - mert vele alszik Márta és így nincs egyedül a szobában. Gondolom az anyja megijedt én is megijedtem volna.
Én azt mondom, hogy igen a gyerek érdekeit kell nézni, de egy hét éves gyerek még sok mindent nem tud megítélni és a gyereknek az anyja mellett a helye. Mivel fiú egyre inkább fog kötődni az apjához, látom a mi esetünkben is, hiszen a férfi az ő példaképe és ez így van rendjén.
Beszélj az apukájával, hogy mi a legjobb a gyereknek. Győzd meg, hogy maradjon nálad. A leírtakból látom, hogy gyakran van az apukájánál és ez jó. Apuka, gyerek és te üljetek le és beszéljétek meg. Győzzétek meg a gyereket, hogy jobb így minden ahogy van. Persze az apukájé a főszerep most, hogy meggyőzze a kisfiút, hogy ne költözzön oda hozzá. Párom is annak idején biztos szerette volna, hogy Máté odaköltözzön, én benne is lettem volna ha felmerül ez a megoldás, de egy gyereket ne szakítsanak el az anyjától. Én sem engedném a gyerekemet.
Sok sikert!! Szorítok neked!
Nekem az öcsém 9 éves, ugyanez volt. A végén anya 'legyen, ha neki jó, a lényeg, hogy boldog legyen' alapon odaadta apámnak, most ott lakik. Jelenleg ott tartunk, hogy jönni is alig akar. Anyám ki van készülve.
Lebeszélni nem tudod sehogy. Vagy hagyod hogy odamenjen és megtapasztalja, hogy ott sem mindig olyan vígság az élet (mert nem az! gondolom picit babusgatják azért...), vagy fennáll az esély, hogy egész életében benne marad a tüske, hogy 'anya nem engedte, hogy apához menjek, pedig ezt akartam'.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!