Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Szülők! Ti elvernétek kamasz...

Szülők! Ti elvernétek kamasz fiatokat, ha engedélyezve lenne? Elméleti kérdés, amolyan közvélemény kutatás.

Figyelt kérdés

15-18 éves kor között

Mondjuk ha végképp nem boldogulnál velük? Szép szó nem használna, egy nyakasért kiröhögne? Tiltani sem lehetne? Ésszerű ötlet lenne elverni? És mi számítana verésnek? Mint a kisgyereket elfenekelni, vagy valami komolyabb nyakas, vagy durvább, fájdalmasabb? Pl?

Én is ebbe a korosztályba vagyok, nem sok gond van velem, de van akivel igen, a haverok közül. bukik, iszik, csavarog, nem megy haza 2-3 napig. (józanodik)

2013. jún. 27. 00:02
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
szerintem alapból nem a verés a megfelelő módszer, főleg nem tizen éves korban.. egy 15-18 éves gyereket már hiába pofoz az ember, ha ennyi idő alatt nem sikerült megnevelni, ezután ne várjunk semmit, pláne, ha eddig el volt kényeztetve és most akarnánk bekeményíteni.. én úgy vagyok vele, hogy a megfelelő értékrendet már egész fiatal korban ki kell alakítani, nagy hiba elnézni neki azzal az ürüggyel, hogy még túl kicsi, ha ez megvan, kamasz korában nem kell majd ilyesmin gondolkodni jobb esetben
2013. jún. 27. 00:52
 2/11 anonim ***** válasza:
48%
Sztem ha 3 napig nem jonne haza tuti ledobnek neki egy fulest de azt sem nevelo celzattal hanem hogy az ideget levezessem..de ha ilyenek tortennek ott egy seggbe rugas nem segit mar a problemanak melyebb gyokere van..talan elgondolkodnek hol rontottam el h ilyet mer tenni es megprobalnek javitani a kapcsolatomon a gyerekkel..termeszetesen buntetest miztost kapna..de nem egy verest.
2013. jún. 27. 07:51
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagyok verés-párti. A 2 évesemnek még soha nem csaptam oda. De azért biztosan lenne az a határ, amit ha átlép, bizony nem tudnám visszafogni magam, és odacsapnék egyet. Persze, biztosan nem használna sokat. A pofon sztem nem nevelés, ha már arra van szükség, akkor előtte kellett, hogy elrontsunk valamit. De 20 év múlva megmondom, hogy helyes-e az elméletem.
2013. jún. 27. 14:23
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Amit 15 év alatt nem tudtam, vagy nem akartam megtanítani neki, azt kamaszként se tudnám beleverni, szó szerint értve a verést sem. Szóval szerintem fölösleges.
2013. jún. 27. 18:37
 5/11 A kérdező kommentje:
Oké, de pl egy 3 évest annyi, hogy arrébb raksz, és kész, míg egy 16 évest nem tudsz kordába tartani szavakkal. Szinte naponta eljár inni, már alkoholista. Szülők semmit nem tudnak tenni, pénzt nem kap, de valahonnan mindig szerez piát. Van, aki meghívja. Tiltani nem lehet, mert leszarja. Anyját egyszerűen fellöki, ha eléáll, hogy na ma nem mész sehova. Apja meg nem nagyon foglalkozik vele. Le se szidja nagyjából. Bár az neki se tetszik, ha összehányja a házat. Anyja múltkor már azt mondta az apjának, hogy verje el, de rendesen, mert ő már nem bírja sokáig. Apja meg csak azt mondta, hogy ő engedett meg neki mindent, mindig elengedte, akkor nevelje ő. (mámint az anyja) Amúgy ő is azt mondja, hogy egy-egy nyakas volt a legtöbb, amit kapott, soha nem verték. De az anyja szerint mást már nem tudna tenni.
2013. jún. 30. 09:58
 6/11 anonim válasza:

nem ütném meg soha a gyerekem. már csak azért sem mert tudom milyen mikor bántanak. az én apám a semmiért vert el mindig. lelkileg megnyomorított ez az egész. :) megalázott és megszégyenített.

lehet h nem hat a szép szó. de tapasztalat, ha egy gyereket megütnek az tartani, félni fog a szülőtől és ezzel többet ártott mint használt.

2013. jún. 30. 10:17
 7/11 anonim ***** válasza:
49%
Anyukámat még nadrászíjjal verték mindenért, én néha még kaptam egy fülest, most meg már a hangodat sem emelheted fel, mert megsínyli a gyermek lelke, na itt az eredmény. Ennyi idősen már tényleg késő.
2013. júl. 1. 22:02
 8/11 anonim ***** válasza:
Azért egy 3 évesnél sem úgy működik, hogy arrébb rakod és kész.. Láttam én ár olyat, hogy a 2-3 éves gyerek leült a CBA közepén és ordítva pakolta le az árut az alsó polcról, mert rájött a hisztiroham, az anyja persze nem csinált semmit. Az ilyen gyerekekből lesz 16 éves korukra kezelhetetlen idióta, akikkel nem foglalkoznak és/vagy elkényeztetik őket, de ez már kis gyerekkorban is meglátszik. A következetesség a legfontosabb és akkor nem lesz szükség verésre és azon sem kell aggódni, hogy a gyerekből egy lezüllött alkoholista lesz.
2013. júl. 3. 02:10
 9/11 anonim ***** válasza:
Az ostoba agresszív szülőt verném meg legszívesebben. De mivel kulturált vagyok, nem teszek ilyet soha. Bár az olyan szülő megérdemelné.
2013. júl. 6. 20:51
 10/11 anonim ***** válasza:

8-as, akár hiszed, akár nem, az áruházban hisztiző gyerek esetében a szülő helyesen járt el. Ha a gyerek látja, hogy a kutya se törődik vele hamarosan feladja. Más dolog, hogy amikor én voltam gyakorló szülő bevallom, én is a pofont tartottam ésszerűnek.

A kérdésre: Én is voltam 15-18 éves, és bár meglehetősen régen, azért még emlékszem, hogy ha akkor verést kaptam volna, az inkább dacot és megmakacsolást váltott volna ki belőlem. Tehát semmi esetre sem folyamodnék ilyen eszközhöz.

2013. júl. 10. 18:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!