Nem beszél 3 évesen,nem tart szemkontaktust,ha örül helyben tipeg,nem repked... Nem agresszív,nem kell napirendet tartani,nem zavarja a változatosság,nyit idegenek fele,legyen az gyerek,vagy felnőtt. Viszont nem jelez,ha kell neki bármi is. Akár szomjan is halna,ha nem figyelnénk rá... Szobatiszta,egyedül eszik(nem késsel villával).... Szerintetek?
Benne van a pakliban. Elvileg az Asperger kritériuma, hogy nincs megkésett beszédfejlődés, de annyira összekeveredett már a magasan funkcionáló autizmussal, hogy meg is szűnik, mint külön kategória.
Mindenesetre érdemes kivizsgáltatni. Vannak autizmusra utaló jelek a felsoroltak között. Egy gyermekorvosi beutalóval érdemes felkeresni valamelyik autizmussal foglalkozó gyermekpszichiátriát (Vadaskert, Heim Pál, Bethesda, SOTE).
Érintett szülő
2013. jún. 9. 01:37
2/5 anonim válasza:
Az Asperger szindróma az autizmus egyik enyhe változata. Keressetek fel egy gyermek pszichiátert, ne itt várj diagnozist
2013. jún. 9. 06:19
3/5 anonim válasza:
Az, hogy a változás nem érdekli, és szeret ismerkedni, szerintem némileg ellentmond az ASD "kritériumainak". Az, hogy egyedül eszik ennyi idősen, arra utal, hogy ügyes, ez sem jellemző az autikra.
Minden hasonló esetben orvoshoz - gyermekpszichiáterhez érdemes fordulni a konkrét panaszokkal, gyanúval. Semmibe nem kerül...
2013. jún. 9. 12:18
4/5 anonim válasza:
Nem feltétlenül mond ellent. Az én aspergeres lányom is jól tűri a változásokat és ismerkedik is.
2013. jún. 9. 13:25
5/5 anonim válasza:
Elnézést, hogy nem eppen a kerdesre valaszolok, de most lattam egy csodalatos filmet egy autista szemelyrol, es gondoltam ha megnezi hatha segit Onnek. Itt a link [link]
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!