Foniátrián jártál már gyermekeddel?
Szia!
Megpróbálok segíteni, bár az én gyermekem még kicsi, nincs személyes tapasztalatom. Gyógypedagógus vagyok, de nem a logopédia a szakterületem, akkor is biztosan többet tudnék...
Szóval így azt, hogy hogyan zajlik egy vizsgálat, nem tudom. A doki azt fogja megnézni, hogy a lányod beszédhibája szervi eredetű-e. Ha igen, csak orvos tud segíteni. ha nem talál szervi okot, akkor valamilyen hangadástechnikai gond van, amin remélhetőleg egy jó logopédus gyorsan segíteni tud.
Elkezdte a lányod a sulit az idén? Az olvasástanulásnál elég nagy hátránnyal indul, ha komoly a beszédhibája:(
Szia!
Az 1. vagyok megint.
Meg vagyok döbbenve, hogy tavaszig senkit nem zavart az oviban... Fura dolgokat hallok pedagógusokról, inkább nem is minősítem a kollégákat:(
Ne keseredj el, a foniáter kicsit képzettebb a hangképzési szerveket illetően, mint egy fül-orr-gégész. Igaz, legtöbbször ők képzik magukat tovább. Szerintem nem lesz szervi baja, és a logopédus egy év alatt simán kikezeli. Nem hiszem, hogy megmaradna a suliig. Bár, őszintén szólva lehet keresnék egy logopédust magán úton. (Persze csak ha nem gond anyagilag...) Ahogy olvastam a kommentedet, nincs a helyzet magaslatán a kirendelt logopédus a nev.tan.-ban:(
Sajnálom, hogy ilyen van:(
Köszönöm ismét a választ! Ősztől új logopédus van, remélem, hogy Ő már marad, mivel a harmadik már az óvodában... Tehát a második logopédus vette észre igazából, hogy ez a beszédhiba nem javul azzal a terápiával, amit elkezdtek. A 6 éves státuszvizsgálaton rendben találták a hallását, most nagyon kíváncsi leszek, hogy mi lesz a foniátrián...
Még egyszer nagyon köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!