Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Milyen módszerrel tanitottátok...

Milyen módszerrel tanitottátok meg a gyerekeitek a bilire szoktatást?

Figyelt kérdés
Van egy problémám sajnos a kislányom cirpus callosum hiánnyaal született ami miatt mindent lassabban tanult meg.És mivel már 3 éves az egyedül evés is nehezebben ment neki de most már megy naki szerencsére.De a bilizés az nehezebb bár ruhástul már megérti mit mondok neki elöször mikor ráültettem monstam neki hogy abba kell pisilnie aztán mikor megértette kérdeztem töle hogy hova kell pisilni ez után visszaült a bilire.Ezek után mit javasoltok?
2013. ápr. 22. 20:48
 1/5 anonim ***** válasza:
Hát az alap megoldás, hogy 10-20 szor bepisil a gyerek a bugyijába, rájön hogy ez nem túl kellemes, minden bepisilés után át kell beszélni, hogy ha ilyen érzésed van akkor a bilire/wc-re kell ülni. Ezért érdemes nyáron csinálni a leszoktatást, akkor nem fázik meg míg a pisiben csüscsül, és kevesebb ruha lesz pisis. Ha nincs utálat a bili iránt, akkor lehet emellett azt is csinálni, hogy kb. 2 óránként ráülteted, amíg tetszik neki addig ül ott, és ha végre egyszer sikerül akkor jön a nagy "jaja de ügyes vagy, jajaj de nagyon büszke vagyok rád" taps, lufik minden ami kell :D Sokáig kell próbálkozni, sok baleset lesz, de arra ügyelj, hogy ne utálja meg ezt az egészet! Ha már kezd elege lenni akkor tartsatok 1-2 nap szünetet.
2013. ápr. 23. 06:46
 2/5 anonim ***** válasza:
Elméletben szépen megy, próbáld meg gyakorlatban is. Itt a jó idő, legyen sokat pelenka nélkül kérdezgesd, hogy kell e pisilni, kakilni, ültesd a bilire. Egy a fontos, csak akkor, ha akarja! Erőltetni semmiképp, mert az egy dolog, hogy elmondja amit te, hogy hova kell végezni a dolgát, de nem biztos, hogy meg is érett már rá.
2013. ápr. 23. 06:47
 3/5 anonim ***** válasza:

a többiekhez még annyit tennék hozzá, hogy nem kell feltétlenül bilizni. Az én kisfiam is későn lett szobatiszta, lassabban ment minden mint az átlagnak és egyből a vécére ült (olyan vvécédeszkánk van, aminek lehajtható stabil szűkítője van) és pár nap alatt megoldódott ez a kérdés.

Drukk :)

2013. ápr. 23. 12:39
 4/5 anonim ***** válasza:

Nálunk a bevált trükk a bugyimentesség volt. Sajnos a bugyi ugyanazt a biztonságérzetet adja, mint a pelus. A bilit a vécé mellé tettem, így "élesben" látta a dolgok működését.

Mikor már hajlandó volt maga ráülni olyan fél óránként rászóltam, hogy menjen és üljön a bilire.

2013. ápr. 28. 07:17
 5/5 A kérdező kommentje:
na majd akkor kiprobálom ezt a bilit a wc mellé dolgot mert nálunk a bugyimentesség ez nem válna be mert a szobába a padlószönyeg miatt nem lehetne az udvaron meg sajnos mellé pisil a bilinek ha ki is viszem mert nem ül rá
2013. ápr. 29. 07:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!