Elöbb utobb rájön majd a lányom hogy egyedül is tud enni?
Szerintem minden gyerekre érvényes, hogy csak olyasmit tanul meg szívesen, amire nem akarják erőltetni. Nem tudom próbáltad-e már a kanalazást játékosan gyakorolni vele. Az én gyerekeimnek kedvenc szórakozása volt néha, hogy evés közben engem is "etettek". Én ezt mondjuk nem gyakorlásnak szántam, hanem időnként "eljátszottam", hogy viselkednek, amikor hisztis ördögfiókák. (épp dühöngött a dackorszakuk) De nagyon jókat mulattunk közben, és persze az sem volt mellékes, hogy igyekeztek nagyon ügyesen tartani a kanalat közben, mert ők voltak a felnőttek a játékban. Nálunk az is megszokott volt, hogy amint biztonsággal tudtak ülni az etetőszékben az asztalnál, mindig együtt ettünk. Szóval soha nem az volt, hogy én külön "lapátoltam" beléjük a kaját, hanem látták, hogy melyik evőeszközzel mit csinálok. Eleinte persze besegítettem, de aztán győzött az utánzási hajlam.:) Lehet, hogy ha a kislányod már nem igazán éhes, akkor hajlandó lenne egy kicsit egyedül is kísérletezni. Esetleg megpróbálhatod felnőtt villával a könnyen "szúrható" fogásokat. Azt minden gyerek imádja, ha "igazi" eszközöket kap az evéshez.
Kicsit rumlis a dolog eleinte, mert több megy mellé mint a szájába, de biztosan meg fogja szeretni, és meg is fogja tanulni.:)
A 3. válaszoló nagyon jókat írt! :) Talán még azt is kipróbálhatnád, hogy egy játékbabát van-e kedve megetetni kanállal. Mi is játszottunk ilyet egy időben, az összes plüssállatot megetettük (én kezdtem, aztán a kisfiam elkezdett utánozni), mostanában pedig a fürdős játékokat szoktuk megmosdatni és a fogukat is megmossuk régi fogkefével.
Szóval ha babákat etetnétek, lehet, hogy könnyebben megszokná a kanál használatát. Lehet kicsit fejleszteni is a játékot: először adjon a babának, aztán anyának, aztán saját magának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!