Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mi a baj velem miért nem...

Mi a baj velem miért nem tudok tanulni? Miért érzem magam egyedül?

Figyelt kérdés
Sok-Sok barátom van, akik közül néhány talán életreszolo lesz, barátnöm akivel több mint 8 honapja együtt vagyok, szeretjük egymást, a szexuális életünk is aktiv, jo anyagi háttere van a családomnak, a szüleim elválltak, anyukáméknak sok, apukáméknak is ugyahogy van pénzük, okosnak tartom magam, szinte mindenki annak tart, már egy párszavas beszélgetésböl is ezt szürik le, de az iskolában mégsem teljesitek jol, több mint 4 böl bukok, 9.es vagyok az ország egyik legjobb gimnáziumába.. és sokszor egyedül érzem magam, és az térzem h nem szeretnek, és hogy majd semmi nem lesz belölem.

2013. febr. 10. 17:23
 1/7 anonim válasza:
Velem is ez volt.Egyszerűen elmegy az ember életkedve,ugy érzed nincsen kedved semmihez. Szerintem ilyenkor a motivációval lehet probléma
2013. febr. 10. 17:30
 2/7 A kérdező kommentje:
És neked hogyalakult az életesd a suliba? amigy még az az én bajom h lusta vagyok, de az életkedv hiány miatt, nemlehet annyira lusta, lassan egy éve edzek terembe, 2x akkor vagyok mint a vele korabeliek, pedig 55 kilo se voltam, ehez pedig kell akarat, de mégis annyira üresen érzem magam. : /
2013. febr. 10. 17:32
 3/7 anonim ***** válasza:
Én is ilyen vagyok.
2013. febr. 11. 18:59
 4/7 anonim ***** válasza:
Motivaciora es sikerelmenyre van szukseged.
2013. febr. 11. 21:11
 5/7 anonim ***** válasza:
Próbáld ki gondolatban azt a "szerepjátékot", hogy nincs mögötted egy anyagilag jó hátterű család. Tehát csak arra számíthatsz, amit magadtól érsz el, mert senki nem fog a feneked alá tolni semmit. A motivációd hiánya az, hogy pontosan tudod, akármi történik veled, mindig lesz aki kihúzzon a bajból. Anyagilag főként...
2013. febr. 13. 13:50
 6/7 anonim ***** válasza:

Sok dologban magamra ismerek, én 25 vagyok én is jó gimnáziumba jártam, én sem találtam mindig magamat.

Szerintem a legfontosabb azt meglátni, hogy neked kell irányítani a dolgaidat. PL nekem is most tanulnom kéne a holnapi órámra, mégis folyton rányomok egy random kérdésre itt :-D

Oszd be az idődet, kb tippeld be, hogy 3-ra hazaérsz, egy óra kaja meg lötyögés, stb, 4-től 6-ig meg KELL csinálod eztmegeztmegezt a házidat, ha nem lesz kész, akkor megvonod magadtól (te és nem más!) a szabad estét, ha kész és okés, akkor engedélyezed magadnak, hogy a barátnőddel találkozz stb.

Keress a barátok között olyat, akivel lehet együtt tanulni. Állati motiváló, ha azt látod, hogy valaki izzad melletted szintén és tudtok kérdezni egymástól. Itt is fontos az önfegyelem, de együtt könnyebb.

Nekem mai napig az a problémám, hogy nagyon egyedül vagyok a tanulással, a problémáimmal. Saját esetemben tudom, hogy ez annak köszönhető, hogy az édesanyám -bár nem volt soha kifejezetten depressziós, beteg, de- nem tudott soha igazán sok szeretetet adni.

Nálad ez valószínűleg a válással van kapcsolatban.

Az mindenképpen segít, ha te is teszel azért, hogy a szüleiddel legyen kapcsolatod, tehát ha van olyan, amikor egyikükkel csak kettesben csináltok valamit együtt és beszélgettek olyan dolgokról, amik tényleg számítanak. Nem biztos, hogy mindig egyet fogtok érteni, (sőt) de legalább megosztjátok egymással az időtöket és mutatjátok, hogy törődtök egymással. Sajnos a napi hajtásban nem mindig van erre idő és lehet, hogy ők le is mondtak erről, mert tinédzser vagy, de adhatsz jelzéseket, hogy szeretnél ilyet. Hidd el, nagyon sokat jelent.

2013. febr. 21. 18:29
 7/7 anonim válasza:
Szerintem egyszerre több mint 45 percet tanulsz. Igaz az a dolog, hogy az ember csak 45 percig tud figyelni. 10 perc pihenőket tattsál!
2013. febr. 26. 18:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!