Vesznek be ugy gyereket fejlesztö oviba hogy nem szobatiszta nem eszik és nem iszik egyedül?
Ha speciális oviról van szó, akkor egész biztosan felveszik. Ha nem speciális, akkor is biztos van ovi, aki így is vállalja a gyerek nevelését, de ez ritka, keresni kell.
Nem írod, vajon van-e valami mentális vagy egyéb oka, hogy kissé le van maradva az életkorától elvárható szinttől, de talán érdemes lenne korai fejlesztőben megvizsgálni, és ott segítséget kérni.
Ha ovit nem találtok, akkor esetleg még bölcsődével lehet próbálkozni.
Ha nem szobatiszta, akkor 4 éves koráig fel eszik Bölcsibe !
Először azt próbáld meg, ott megszokná a szabályokat, majd 4 évesen menne Oviba, ahová könnyebb beilleszkedne majd!
persze, hogy felveszik!!!
nagyjából nyomon követem a történeteteket, már amennyi a kérdéseidből kiderül, tudom, hogy régóta szeretnéd oviba adni és szorítok nektek :)
biztos, hogy nagyon sok jó fog vele történni, a többiektől sok jót fog eltanulni, kicsit ösztönözve lesz, és a fejlesztés is jó lesz neki ott.
barátnőm lánya oxigénhiánnyal született, most 3,5 éves, kúszik, most próbál mászni. fél éve jár fejlesztő óvodába, etetik, itatják, sokat játszanak vele, ugye csak 6an vannak, ebből is mindig 1-2 gyerek "hiányzik" mert a fejlesztők akkor velük foglalkoznak, így a 2 óvónőnek csak a 4 gyerekkel kell foglalkoznia, ez nagyon sokat számít, kis családias a légkör és rengeteget tanulnak, húzzák egymást!
szerintem ha van lehetőségetek, vágjatok bele!
Nekünk a bizottság segített megfelelő intézményt találni. Tudták mik a lehetőségek a városunkban, vizsgálták a gyermekemet, tudták mi lenne a megfelelő számára.
Amíg nem volt szobatiszta, speciális bölcsibe mehetett volna (hiába elmúlt 3 éves), de nálunk ez megoldódott, így 4 évesen speciális ovit kezdett. Oda viszont csak szobatiszta gyermekeket vettek fel, hiába speciális.
Nálunk ilyen lehetőségek voltak, máshol biztosan más intézmények, lehetőségek vannak.
Ez az ovi teljesen ingyenes, viszont csak úgy lehet bekerülni, ha a bizottság kijelöli a gyermek számára. Valamennyi utazási költségtérítést is kapunk, mert autóval, 10 km-ről hordjuk a szomszédos településről. Az autóval szállításhoz is a bizottság adott utalványt.
Az oviban az étkezés alapból 50%-os kedvezményű (nem tudom miért).
Szinte egész nap fejlesztés folyik, főleg csoportos, de csak 10-en vannak egy csoportban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!