Körzeti általános iskola eltanácsolhat gyereket? Mi ennek a menete?
Nincs sima osztály: A-ban és B-ben is németet tanulnak (nemzetiségi iskola, heti öt német óra).
Angolosba hogyan lehet átiratni, ha mostanáig németet tanult ? Akkor hogyan folytathatja ? Mi ennek a menete ilyenkor ? Felmentést kap nyelvtanulás alól ?
A körzetis is eltanácsolhat, ha van olyan másik iskola a városban, amelyik felveszi. A nyelv nem számít ilyenkor. 6. osztálytól majd angolt tanul, ennyi. Ez nem az iskola hibája. Annyit esetleg megtesznek, hogy adnak heti 1 órát felzárkóztatásra.
Én a szülő helyében nyáron angoltanárhoz járatnám, hogy kevesebb legyen a probléma.
Szerintem is csak a rossz híre miatt nem fogadják és az angol csak kifogás. A mi sulinkban egy hasonló negyedikes gyerek - miután súlyosan bántalmazott egy másik tanulót - végül magántanuló lett.
A problémát amúgy mi okozza? Nevelési tanácsadóban jártatok? Mert az, hogy bukásra áll a kisebbik probléma, de ha verekedős és agresszív, akkor az sem megoldás, ha másik iskolába megy.
Nem derül ki egyértelműen, hogy te vagy-e a szülője.
Nagyon gyorsan el kéne küldeni a gyereket a tanulási képességet vizsgáló szak. bizottsághoz, hogy kiderüljön van-e valami konkrét oka, hogy ennyire nem megy a tanulás.
Ha nincs diszlexia, vagy más tanulási zavar a háttérben, akkor legalább elirányítják pszichológushoz, ha meg van tanulási zavarja is, akkor kaphat felmentést az indokolt tárgyakból. (Bár, hogy énekből hogy lehet bukásra állni, nem tudom...)
AZ az érzésem, hogy egy kissé helyre kéne billenteni ezt a gyereket motiváltság terén, de ez egyedül neki már nem megy, a szülőnek sem, tuti kéne neki pszichológus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!