TMST-tornát sem hajlandó csinálni. Mit tehetnék vele?
Kisfiam most volt 3 éves. A beszéde elég kezdetleges, a szobatisztaság sem 100 %-os. Még a kaki a pelenkába megy. Ami viszont a legjobban zavar, hogy nem figyel semmire. Úgy értem, hogy nem tudok neki mesét olvasni, nem érdeklik a korosztályának megfelelő játékok.
Ha próbálom erőltetni, akkor embertelen hisztibe ütközöm.
Füle jó, heti kétszer járunk logopédushoz. Ő javasolta a tornát. Egyszer voltunk, kb 15 percig csinálta, aztán iszonyú hisztit vert le, mert nem az volt, amit ő akart. Azt mondta a gyógytornász, hogy ő így nem tud vele mit kezdeni, előbb neveljük ezt ki belőle, s utána hozzuk vissza.
Nem tudom, hogy lehetne ezt kinevelni belőle? Mivel nehezen kommunikál, általában sírva kér mindent. Próbálom neki magyarázni, hogy ne sírj, hanem beszélj. És a frusztrációt is nehezen viseli, de az elmúlt néhány hónapban már nagyon sokat szelídült.
Nem tudom, mi tévő lehetnék ez ügyben. Nagyon jó lenne, ha tudnék vele jobban kommunikálni. Pl. ha próbálom rávenni, hogy kirakózzunk, a 2. darab után otthagy, mert nem bírja a kudarcélményt. Ha mondom, hogy játsszunk még, csak hiszti van, hogy ő nem akarja.
"Azt mondta a gyógytornász, hogy ő így nem tud vele mit kezdeni, előbb neveljük ezt ki belőle, s utána hozzuk vissza. "
Én gyógytornász vagyok, gyerekekkel foglalkozom és mellette van egy kisfiam, akivel gyógypedagógushoz járunk tsmt tornára, mert ez az ő szakterülete, ez az ő szakmája!!! A netanításkor többször elmondta, hogy ne magyarázkodjak már a gyerek viselkedése miatt, mert ez nem nevelési hiba és nem is a gyerek hibája, hanem az idegrendszer problémájából adódik!
Szóval egyrészt felháborító, hogy így áll a gyerekhez, másrészt igen érdekes, hoyg gyógytornász létére tsmt tornát csinál...
Jó, lehet, hogy hivatalosan nem gyógytornász, én nem tudom pontosan a megnevezéseket. A védőnőm is elég rosszakat mondott róla, de úgy néz ki, hogy még mindig nem találok jobbat.
Akit a védőnő ajánlott: felméri a gyereket, majd összeállít egy tornát neki, amit én otthon csinálok a gyerekkel. 16.000 Ft, a hajam égnek állt tőle. Elképesztő, hogy mekkora üzlet lett a problémás gyermekek fejlesztése, és ilyen pofátlanul!
16.000 Ft !... :-O
Én írtam a figyelemzavaros kisfiam esetét le és hogy mennyire meg vagyok elégedve a TSMT terapeuta -gyógypedagógusunkkal.
Ő a felmérést ha jól emlékszem 3000 Ft-ért csinálta,majd a havi betanításokat itthonra szintén 3000 Ft/ alkalom .
Most ,hogy mi már két éve csináljuk az én fiam már csoportos tornára is megérett,így havonta a 8 alkalom összesen 6000 Ft-ba kerül .
Mind a felmérést ,mind az itthoni torna betanítását úgy csinálta ,hogy egyedül voltunk nála a kisfiammal,nem is ment volna úgy,hogy beillesztett volna akkor bennünket csoportba ,mert bizony nem tudott volna a többiekkel foglakozni,szükség volt rá,hogy megérjen a fiam a csoportban való együttműködésre .
Ez most komoly? Tényleg 25 gyerek van bent egy időben TSMT-n?
Hát onnan én is sikítva-visítva rohannék el, nemhogy egy figyelemzavaros 3 éves. Abszolút szakmaiatlan amit csinál ez a nő:(
A havi egyszeri utat Bp-re nem tudnátok vállalni, ha vidékiek vagytok? Felmérik, betanítják és havonta kontroll és új feladatok.
3 éves a kisfiam, 3 hónapja mérték fel a Korai fejlesztőben és egy TSMT terapeuta is. Megkésett beszédfejlődés+figyelemzavar. Pont ugyanúgy viselkedett, mint a te fiad, egy percre sem ült le, semmit nem tudtam neki tanítani. Majd megőrültem, hogy valahogy felkeltsem az érdeklődését. A fejlesztőben mondták, hogy nem az én hibám, és hogy nagyra tartják, hogy mennyit foglalkozunk így is vele, pedig látják, hogy nagyon nehéz! Majdnem elsírtam magam, hogy végre valaki átérzi, hogy milyen a helyzetünk.
A TSMT-t nehezen kezdtük, mindig kilépett a feladatsorból, de Apa határozottan visszaterelte, és ma már ott tartunk, hogy bukfencezik a kanapén, és várja a tornát:-)) 3-4 szavas mondatokat mond azóta, türelmesen ül a fenekén, rohangálás nélkül sétál az utcán, mindent megszámol, és egyre többször mond magától mondókákat. Már nem csak a TSMT-s mondókákat tudja, hanem az oviban tanultakat is.
Mindenképp egyéni feladatsort kérj, mert ezt nektek családilag kell "megoldani". Tömegben nem fogja bírni, mármint ha az én fiamból indulok ki.
Ja, a kaki nálunk is peluba megy, még ebben is hasonlóak a gyerekeink.
Fel a fejjel! Vidd el felmérésre, és megoldódik minden!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!