Tetoválást csináltatott a 13 éves lányom. Mit tegyek vele?
A rockerek miért lenne rossz társaság??
Meg kellett volna időben nevelni...nem most kapkodni...
Orvoshoz meg lehet vinni, mert 18év alatt nem csinálnak szalonban tetoválást...ki tudja milyen módszerrel rakták rá...
Ha ez tényleg igaz akkor nálatok nagy baj van. Eleve 13 évesen el sem tudom képzelni hogy valakinél ott alugyon a lányom akivel bulizni megy. (az más ha barátnönél akinél a szülei otthon vannak és még babáznak)
Ha ez történt és ennyire elengedted akkor most már sokat nem tehetsz. Minden tiltással az ellekezöjét fogod elérni. Itt egyetlen dolog használ, ha nyugodtan leülsz vele beszélgetni. ha ilyet tett akkor valami baja van, valami elöl menekül. Ha valahol mutyiban csinálták neki akkor rögtön aids teszt és más vérrel terjedö betegségek tesztjét kérd a gyerekorvostól. ha rened szalonban csináltatta akkor feljelentheted a szalont mert 18 év alatt csak szülöi engedéllyel csinálhatják meg.
De a szobájából gondolom egyetlen kiút van az felétek. èn leülnék a szobája elé és várnék míg éhes lesz vagy pisilni akar. nem nézegetném a koszt a nyakán hanem elkezdenék ele bezsélgetni, hogy mi is a problémája, és szép nyugodtan egy tea és süti mellett kiszedném belöle, hogy hol és mit csinál. és elmondanám a véleményemet, hogy 13 évesen még gyerek, hogy ez nem helyes. megmutatnám a drogosok képét, elmondanám hogy nemi eröszakra emmkora esélye van...
Én nem macerállak vele, hogy valamit elrontottál. Ettől nem leszel okosabb.
Viszont, valami drasztikus dolgot kellene alkalmazni. Ne szólj hozzá pár napig. Előbb-utóbb érezni fogja, hogy valami nincs rendben. Zsebpénzért is fog kuncsorogni, nem?
Anyám borogass, 13 évesen ilyen mi lesz vele később.
Én felhívnám aput ha megoldható hogy hazajöjjön, nyissa ki az ajtót. A kölyökkel rendbe tenném a dolgokat, elkezdeném nevelni ha már ez eddig kimaradt(amúgy hogy van ilyen!?). No meg megnézném, hogy valóban tetoválás-e és nem csak lázadni, bántani próbál egy lemosható vacakkal. A továbbiakban drákói szigort alkalmaznék: a szobájáról lekerülni az ajtó, megszűnne az addigi intimitás, ha ilyeneket tesz látni kell mit művel napközben, iskolába vinném/kísérném, suli után első útja haza vezetne, jó időre elfelejtené a tv-t, mobiltelefont, internetet, barátokat, házimunkába bevonnám hogy ezzel tudja "törleszteni" az orvosi kezelés árát, ugyanis a tetoválása nem maradhat. Megválogatnám kikkel lehet, beszélnék osztályfőnökkel is a problémáról, hogy nyomon legyen követve iskolai idő alatt, én osztanám be a szabadidejét.
Amúgy amíg otthon ücsörögsz nézz magadba és gondolkozz el azon hogy mehetett egy kislány ennyire félre.
egyszer úgy is ki kell jönnie,és ő is tudja,hogy nem fogja megúszni a veled való beszélgetést.
és amikor végre tudsz vele beszélni,akármilyen mérges,ideges vagy-akkor se azzal kezd,hogy neki esel és kiabálsz vele,mert azzal most nem fogsz előbbre jutni
32 éves rockker anyuka vagyok.Kikérem magamnak. Ép valamelyik kérdésnél ecseteltem hogy terhesen is voltam koncerten és jobban vigyáztak rám ,idegen rockerek ,mint a bevásárlóközpontban a sok tolongó ember.
Ha letámadod ne is csodálkozz.
Ebben a korban egyébként szülői engedély nélkül "csonkításnak" számít ,komoly büntetésre számíthat a tetováló.
Egyébként lehet hogy szép , nézd meg.
A rossz társaság elég baj ,de a viselkedéseddel a karjukba hajszolod.
Szerintem a tetoválással már semmit nem tehetsz de az is tuti,hogy a pofonokkal sem.Biztosan én is ordibálnék,na nem a tetkó miatt, rajtam is van .Csak nem stimmel a kora és miért is nem beszélte ezt meg veled?
A rockerekkel nincs gond ez nem tőlük függ.
Egyszer úgy is kijön és akkor neki is szembe kell néznie a cselekedetével! Jobb ha nem kiabálsz.
Nekem a lányom ma hozott haza a suliból egyest ,mert nem tanult.Leszidtam de nem ordítottam és azt mondta,hogy kösz anya,hogy nem szedted le a fejemet.
Tudom nem ugyan az a két dolog de jó szóval talán többre mész! Csak egy ötlet.
Kár oltogatni szerencsétlen kérdezőt.
Én is ilyen voltam. Én 15 évesen csináltattam tetoválást, drogoztam, csavarogtam stb. Apám iszákos volt, állandóan veszekedtek. Anya mindent megtett értem, de nem kárpotólt azért, mert állandó balhé volt otthon. Talán azzal kompenzált, hogy mindent megengedett. Gondolom nálatok is valami hasonló lehet?!
Aztán 18 évesen megismerkedtem egy 31 éves pasival, akivel járni kezdtem. Neki köszönhetem, hogy leérettségiztem, lediplomáztam és megváltoztam, mert velem ellentétben ő komoly, érett volt, és felnyitotta a szememet a dolgokra.
Igaz, már nem vagyunk együtt 5 éve, de azóta megismerkedtem életem párjával, akitől 3 hónapja megszületett a kislányunk. 29 évesen boldog, kiegyensúlyozott életet élek.:)
Visszatérve a témához, nagyon nem tudsz mit tenni. Anyukám sem tudott velem mit kezdeni, mentem a saját fejem után. Ha családi zűrök vannak, akkor azt kellene rendezni, hogy a problémaforrás megoldódjon. És akkor talán a lányod is magához tér!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!