Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Miért beszél a kezeihez?

Ehunvane kérdése:

Miért beszél a kezeihez?

Figyelt kérdés

Olyan kérdéssel fordulok hozzátok , hogy a 22 hónapos lányomnak van legalább kettő furcsasága,( dévényes terápián túl vagyunk, 5 hónapja sétál, tsmt-zünk h-p 16 feladatsor beszédre és egyensúlyi zavarokra, szavakat nem kapcsol össze de a szókincse gyarapszik napról-napra pl.anyajegy-et mondja az anyát nem )az egyik hogy a játékok csak rövid ideig kötik le, helyette inkább fel le sétálgat a kezében valami lógóval azt bámulva maga elé tartva néha-néha elesve, mert nem a lába elé figyel hanem a tárgyat nézi.A másik érdekessége a kezéhez való beszéde, a szemei elé tartja a két kis kezét érdekesen állnak az ujjacskái (egyik ujja nyitva a másik kicsit behajlítva ) és csak mondja neki a magáét hablagyolva.A könyvet szépen lapozza és mutogatva mondja mi micsoda, rajzolni szeret 3 ujjal is megfogja a ceruzát.A magnót állandóan bekapcsoltatja és énekli az első szótagot a szavakból. A szemkontaktus nem a legjobb de azért egy kicsit megtartott.Lépcsőzni úgy akar ahogy a felnőttek így ez még nem megy annyira."Repdesni" örömében szokott. Bera vizsgálat kilőve negatív, igazából egymaga játszik el jól, ölelést eltűri néha, de minket a szüleit nem igazán keresi, más gyerekek nem igen érdekli, a 2 furcsaságára példát még nem találtunk sehol. Az utcai séták abból állnak , hogy a nagysága megy amerre az esze diktálja néha-néha ránk néz mi hívjuk, ő meg megy amerre viszi az útja, ha netalán megfogjuk a kezét akkor meg hülyét kap.

82 cm magas 12 kg 48 cm fej. Hypoton volt.

2013. jan. 31. 00:04
 1/6 anonim ***** válasza:
67%
Autizmus?
2013. jan. 31. 04:47
 2/6 anonim ***** válasza:
Mindenképpen vidd el pszichológushoz vagy pszichiáterhez!Meg tudja mondani mi ez pontosan és segíteni tud.Én hülyeséget inkább nem írok.
2013. jan. 31. 11:33
 3/6 anonim ***** válasza:
Még nincs két éves, igazából bármi lehet. Ilyenkor autizmust még nem diagnosztizálnak, de azért szerintem érdemes lenne megnézetni szakemberrel, mert tényleg furi, amiket csinál.
2013. jan. 31. 12:22
 4/6 A kérdező kommentje:

Igazából arra gyanakszunk mi is, pervazív zavar vagy autisztikus spektrum zavar, amiből esetleg autizmus lesz.

Oxigénhiány születéskor fellépett + én is igen fura gyerek voltam vagy 14 évesig.

Remélem a rett szindróma nem lehet, korai fejlesztőbe jár 2 hete+ konduktor.

A legfurább a kezében lévő tárgyak cipelése ilyen formában mert azt a tünetet sehol nem találtuk meg, mint "zavart". A kezéhez való beszéd az autisztikus, netes rövidfilmek autistákról, abban láttunk hasonlót, de ez a tárgycipeléses dolog ez valami egyedi lehet.

Kíváncsi voltam valaki találkozott-e már hasonlóval.

Köszönöm szépen a válaszaitokat.

2013. jan. 31. 13:23
 5/6 anonim ***** válasza:

Az autizmus egymondatos gondolatomert jol lepontoztak. Kivanom nektek, hogy a Kislanyod is szepen kikupalodjon, hogy teljes eletet tudjon elni! Jo egeszseget mindnyajatoknak!

Ujjacskai eldeformalodtak vagy idegi alapon is lehet az oxigen hiany miatt.

Par evvel ezelott dolgoztam egy kislannyal egy evig, akinek a fel arca le volt "benulva", mert az idegek nem fejlodtek ki az arcaban meg az anyamehben. Gyonyoru kislany! Neki is voltak obszessziv dolgai. De 3 evesen olvasott! Sokat zeneltem vele, mert elte a zenet. A kicsi Lanyodrol o jutott eszembe. O is :repdesett a kezeivel ha izgatott valami jo dolog miatt. Erdekes beszedhangja volt - elegge "mas". Mint valami mutalo tinedzsere.

A kislany egy zseni. Kiderult, hogy a csaladban nalluk is vannak furcsak. a nagypapa 10 nyelven beszelt nem tudom hany hangszeren jatszott, festo volt es kozben meg valami kutato fele...amibol eltartotta a csaladot.

O is olyan volt, hogy ment a feje utan - mindig agyalnom kellett hogy szoljak hozza. Mesekonyveket memorizalt. Ha csak egy betut tevesztettel fraszt kapott...de egy fantasztikus elme, egy zseni a kislany.

2013. febr. 2. 06:36
 6/6 A kérdező kommentje:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=rYLS0..

Így néz ki ha beszél a kezeihez.

Nincs semmi baja az ujjainak.

2013. febr. 2. 12:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!