Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Hogyan lehet játékosan rászokt...

Hogyan lehet játékosan rászoktatni egy gyereket?

Figyelt kérdés
A kislányom 3 éves elmult és sajnos nehezen birom bilre ültetni.Van ennek egy hátránya is sajnos mivel ö corpus callosum hiánnyal is született ugy veszem észre hogy a korához képest nem éredt meg a bilizésre.Itthon azt mondják hogy én hülye vagyok hogy ne tudom megtanitani a gyerekemet bilire ülni:Anyosom azt hiszi hogy mivel ö 3 egészséges gyereket nevelet fel azt hiszi hogy erre az én lányom is képes lenne de sajnos még nem éredt meg rá.Kb mikor lesznek megérve rá az ilyen problémás gyerekek?
2013. jan. 23. 14:51
 1/6 anonim ***** válasza:

A fiam utálta a bilit, nem is volt hajlandó ráülni. Vettünk neki egy wc fellépőt, azt egyből használta, mert tetszett neki, hogy ő már nagyfiú, és azóta is a WC-t használja.

Esetleg megpróbálhatjátok, hátha beválik, mert a lányodnak is felkelti az érdeklődését:D

2013. jan. 23. 15:33
 2/6 anonim ***** válasza:

matrica esetleg nem érdekli?

bocs, hogy offolok, de mi lett a gyessel, megkaptad? azóta is szorítok nektek, remélem sikerült elintézni!

2013. jan. 23. 20:24
 3/6 anonim ***** válasza:
Lehet kapni olyan WC ülőkét, ami dupla: egyik rész felnőtt méretű, hozzá van kapcsolva egy kisebb, azt kell használatkor lehajtani. Stabil, mert ugyanúgy zsanéros, mint a nagy és használaton kívül bele lehet fogatni a WC tetőbe. Unokám pár hét alatt szobatiszta lett, mert imádta, hogy ő is a nagy WC-re járhat. [link]
2013. jan. 24. 15:12
 4/6 anonim ***** válasza:

Játszol vele a témában? Játékmaci a játékbilire ül, satöbbi... először megmutatod neki, te játszod el, majd kedvet kap utánozni téged a plüss állattal, és ő játssza el velük. Innen meg már egy lépés, h saját maga is kivitelezni akarja, mint a plüss maci.

Egyébként abszolute nem utal fejletlensége, ha egy gyerek nem szobatiszta a nagydologban, 4 éves kora előtt! Az egyik gyerek ebben kezd el hamarabb fejlődni, a másik meg abban. Van azonban egy időhatára mindennek. Ennek tehát a 4. év.

2013. jan. 24. 23:14
 5/6 A kérdező kommentje:
csak az a baj hogy a lányomat nem nagyon érdekli semmi ami meg érdekli azzal is sajnos én játszok neki helyette
2013. jan. 25. 08:31
 6/6 anonim ***** válasza:
Nézd, mivel corpus callosum hiánnyal született, szakemberek (gyógypedagógusok) segítségét érdemes igénybe venni. Esetleg kérdezd meg a Nevelési Tanácsadót.
2013. jan. 26. 11:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!