Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mi a véleményetek, hogyan...

TKI Ibolya kérdése:

Mi a véleményetek, hogyan legyek okos?

Figyelt kérdés

A lányom tánc iskolába jár. Sajna egy nála 1 évvel fiatalabb kislány kiszúrta magának és folyamatosan piszkálja.10 és 9 éves gyerekekről van szó.Én eddig mondtam a lányomnak rá se hederítsen de sajna egyre jobban elmérgesedik a helyzet.A lányom amikor már nagyon bántó volt a piszkálás szólt a tánc tanárnak is de hiába fegyelmezi meg a kis csaj nem hagyja abba.

Igazából én nem akarok leállni egy harmadikos gyerekkel vitatkozni,de akkor mit tegyek?

Mondtam a lányomnak ő is szóljon vissza ,mert mindig nem lehetek mellette aki megvédi,de inkább csak olaj volt a tűzre.

2013. jan. 16. 08:22
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Én szólnék a gyerek szüleinek, hátha talán ők tudnának rá hatni. Sajnos nem minden szülő alkalmas az ilyesmi felfogására, de egy próbát megér. Semmiképp se hagynám annyiban a dolgot, jól teszed, hogy Te sem teszed! Sok sikert!
2013. jan. 16. 08:37
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
A tánctanár még nem szólt a szülőknek? Nem lehet könnyű úgy órát tartani, hogy egy gyerek folyamatosan szekál másokat. Megkérdezném erről a tanárt, és ha nem akar lépni, szólnék a szülőnek.
2013. jan. 16. 11:08
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Hát, ha ezek a tanácsok nem használnak, először a szülőkhöz mennék és indulatoktól mentesen elmesélném nekik a problémát. Sajnos tényleg nem sok szülő alkalmas arra, hogy ilyenkor ne meneküljön védekező állásba, hanem segítsen megoldani a problémát. De ha ők sem segítenek, akkor én nem "leállnék vitatkozni" egy harmadikossal, csak bemennék az öltözőbe és egyenesen megmondanám neki, hogy soha többé nem akarok egyetlen rossz szót sem hallani róla, mert nem csak a gyerekemmel, de velem is szembe kell néznie utána! Ha nincs más, persze, nem lehetsz mindig ott, de a tudat nem árt, hogy tudja, a lányod nincs egyedül, ha bajba kerül! Sokszor egy határozott, nem kiabálós, de kemény szülői tekintet meg tud győzni egy kis mitugrászt, hogy ideje visszafognia magát!
2013. jan. 17. 15:13
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat! Én is hasonló véleményen vagyok mint ti és így is fogok cselekedni! Még egyszer köszi!
2013. jan. 18. 08:23
 5/7 petfol válasza:
Egyet soha ne tegyel: azt, hogy nem teszel semmit. Velem ez tortent, a szuleim nem avatkoztak be, es soha nem mulo seruleseket szereztem. Azota sem tudok emberekkel normalis kapcsolatokat kialakitani a gyermekkori elmenyeim (rendszeres verbalis es fizikai bantalmazasok) miatt.
2013. jan. 24. 14:05
 6/7 A kérdező kommentje:
Beszéltem a tánctanárral ő is észre vette a problémát és azt mondta majd beszél a kislánnyal!
2013. jan. 29. 12:19
 7/7 A kérdező kommentje:
ja és nem csak az én lányomat piszkálja a kislány,hanem egyetlen barátnőjével karöltve másokat is !
2013. jan. 29. 12:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!