Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Kilehet gyógyulni az autizmusból?

Kilehet gyógyulni az autizmusból?

Figyelt kérdés
A gyerekre 8 évesen mondták ki hogy autista. Azóta speciális iskolába jár, 10-éves lett. Ott egyénre szabott a tanulás minden gyerekre. Csinálja a feladatokat, de irtó lassan ,a fejlődés lassú nagyon. Ha segitenek neki akkor csiálja ha nem ér rá a tanár vele foglalkozni akkor csak ül és semmit nem csinál. Rászolna akkor ő van megsértödve hogy miért szoltak rá. Középiskolába járhat rendesen mind a többi vele egykorú, vagy nem.
2013. jan. 10. 09:29
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos nem lehet kigyógyulni az autizmusból, gyerektől függ, hogy mennyire fejleszthető és milyen iskolát tud elvégezni, minél előbb van diagnózis annál jobb, mert megindulhat korán a fejlesztés! Autista 3 éves kislány anyukája vagyok.
2013. jan. 10. 09:42
 2/10 A kérdező kommentje:
Hát sajnos nálunk az iskola elsö két éve ellett rontva mert logopédiai osztályba került és rengeteg gond volt vele ,semmit nem csinált a suliba csak színezett meg rajzolt"puni-kuki" ezek érdekelték. Nekem mondták hogy délután 5-kor mikor hazaértünk pótoljuk az egész napi anyagot ami matek-2 oldal nyelvtan-2 oldal és még a többi. És egy éve jár ide az Autista osztályba másik suliba de ezt is mi intéztük el mert amúgy senki semmit nem csinált.
2013. jan. 10. 09:59
 3/10 anonim ***** válasza:
Nem akarlak megbántani, de ha ti vagytok a szülők kinek kellett volna elintézni a gyereked iskoláztatását?
2013. jan. 10. 10:19
 4/10 A kérdező kommentje:

Ezt úgy értettem, hogy a bizotság akiknek a papírt kellet volna megirni kikérésről és az új suliba a befogadó papírt eljuttatni hogy azok nem csináltak semmit hanem mivelünk küldözgettek. Meg a régi sulink kellet volna kijelölni az új sulit és nem nekünk telefonálga

tni hogy befogadják-e a gyereket vagy nem.

2013. jan. 10. 11:18
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem lehet gyógyítani, de lehet fejleszteni az autista gyereket. ehhez nagyon sok pénz, türelem, munka kell, h megtaláljátok a legjobb szakembereket, a legjobb intézményt neki. Nem más fogja neki megkeresni a legjobbat, azt ne is várjátok el soha senkitől! Ti magatok intézzetek mindent!
2013. jan. 10. 12:11
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Tévedés, sem a bizottságnak, sem a régi iskolának nem kellett volna intéznie semmit. A bizottság feladata az iskola kijelölése. Neked kell a kikérőt elintézni a befogadót elvinni...stb... A vizsgálatot a bizottság elvégzi, erről a szülőt vagy azt aki kérte a vizsgálatot tájékoztatták, írásos véleményt adtak, a többi a szülő feladata. Különben nem, az autizmusból nem lehet kigyógyulni, ahogy ezt előttem is leírták. Fejlesztésre, megfelelő terápiára van szükség és akkor bizonyos területeken érhető el javulás.
2013. jan. 10. 21:54
 7/10 anonim ***** válasza:
57%

Először is: az autizmusból nem lehet kigyógyítani, de sok területen lehet fejleszteni a gyermeket, hogy teljes életet tudjon élni felnőttként.

Másrészről: nekünk a bizottságnál elmondták, hogy bizony a szülőnek kell iskolát keresni, ha jót akar a gyerekének, mert nekik csak egy listájuk van, ami nem éppen naprakész, és a helyi viszonyokat egyáltalán nem ismerik. Én is elmentem több iskolába személyesen, beszélgettem a vezetőkkel, pedagógusokkal, mire megtaláltam a megfelelőt (magasan funkcionáló auti, tehát integráltan oktatható).

Harmadrészt: nagyon sok olyan fejlesztés van, amit csak a szülő otthon, fejlesztő foglalkozásokon, vagy az iskolával együttműködve tud megoldani (pl. vizuális támogatás - ezt lehet otthon is, az iskolában is alkalmazni, vagy pl. a szenzoros tornák).

Érdemes az Autisták Országos Szövetségét megkeresni, ha eddig még nem tettétek meg, sok segítséget nyújtanak, pl. a mentorszülői hálózaton keresztül.

2013. jan. 11. 20:07
 8/10 anonim ***** válasza:
Én ehhez annyira nem értek, de ha ti nem vettétek észre a gyereken hogy valami nem stimmel, és az óvoda, és az iskola sem, csak másodikban, akkor annyira nem lehet súlyos a kisgyerek állapota, vagy hogy is mondjam. Tehát ha találtok neki egy megfelelő intézményt, ahol felzárkóztatják, akkor valószínűleg járhat normális középiskolába. Nekem volt egy autista osztálytársam középsuliban, azért írok.
2013. jan. 12. 14:12
 9/10 anonim ***** válasza:
Ajánlom, olvasd el Dr.Natasha Campbell: GAP-szindróma c. könyvét, benne van a segítség.
2013. ápr. 3. 00:01
 10/10 anonim válasza:
Ki lehet gyógyulni már gyógyultak ki csak sok idő sok pénz.Kb 13 évébe tellet a szülőknek.A fiú el is mondta milyen az autizmus "olyan,mint egy börtön" és felfogta, hogy ez rossz.
2014. júl. 8. 20:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!