Kilehet gyógyulni az autizmusból?
Ezt úgy értettem, hogy a bizotság akiknek a papírt kellet volna megirni kikérésről és az új suliba a befogadó papírt eljuttatni hogy azok nem csináltak semmit hanem mivelünk küldözgettek. Meg a régi sulink kellet volna kijelölni az új sulit és nem nekünk telefonálga
tni hogy befogadják-e a gyereket vagy nem.
Először is: az autizmusból nem lehet kigyógyítani, de sok területen lehet fejleszteni a gyermeket, hogy teljes életet tudjon élni felnőttként.
Másrészről: nekünk a bizottságnál elmondták, hogy bizony a szülőnek kell iskolát keresni, ha jót akar a gyerekének, mert nekik csak egy listájuk van, ami nem éppen naprakész, és a helyi viszonyokat egyáltalán nem ismerik. Én is elmentem több iskolába személyesen, beszélgettem a vezetőkkel, pedagógusokkal, mire megtaláltam a megfelelőt (magasan funkcionáló auti, tehát integráltan oktatható).
Harmadrészt: nagyon sok olyan fejlesztés van, amit csak a szülő otthon, fejlesztő foglalkozásokon, vagy az iskolával együttműködve tud megoldani (pl. vizuális támogatás - ezt lehet otthon is, az iskolában is alkalmazni, vagy pl. a szenzoros tornák).
Érdemes az Autisták Országos Szövetségét megkeresni, ha eddig még nem tettétek meg, sok segítséget nyújtanak, pl. a mentorszülői hálózaton keresztül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!