Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Arcüreggyulladásból nem lehet...

Arcüreggyulladásból nem lehet gyógyulni gyógyszerrel?

Figyelt kérdés

3 nap alatt?

Sajnos a kisfiamnak az van, de szerintem már elég régóta, egy csomószor elvittem már dokihoz, de nem talált semmit, meg azt mondta, hogy allergiás, azért köhög. Most elvittem fül-orr-gégészetre, és arcüreggyulladása van. Adott valami gyógyszert, amit 3 napig kell szedni. Ez nekem elég fura, mert a gyermekgyógyász azt mondta, hogy min. 10 napig antibiotikumot kell kapnia, ha arcüreggyulladása van. Nagyon aggódom szegénykéért, állítólag még a füle is be van gyulladva. Nem is értem, nem lázas, vidám, jól elvan, csak éjjel kicsit köhög.

2012. jún. 19. 21:00
 1/10 anonim ***** válasza:
van olyan antibiotikum aminek 3 napos a kúrája
2012. jún. 19. 21:01
 2/10 anonim ***** válasza:
Hogy hívják a gyógyszert?
2012. jún. 19. 21:15
 3/10 anonim ***** válasza:
Infra lámpázd. Jót tesz az arcüreg gyulladásnak.
2012. jún. 19. 21:19
 4/10 A kérdező kommentje:

A kérdés helyesen: meg lehet gyógyulni?

Infralámpa jó ötlet kisgyereknek? 2 éves, úgy tudom nem jó, ha belenéz.

Sumamed forte egyébként a gyógyszer, a mi dokink sima náthára is fel szokta írni, bár lehet, hogy nem a fortét.

2012. jún. 19. 22:04
 5/10 anonim ***** válasza:

olvasd el a betegtájékoztatót ott is benne van, hogy kisgyereknek 3 napig.

ne infrázd a gyulladást nem jó neki a meleg (egyik gyulladásnak sem) tévhit, hogy használ

2012. jún. 19. 22:22
 6/10 anonim ***** válasza:
Jót tesz az arcüreggyulladásnak, a váladék miatt feszül az arcüreg.Nagyon jó az infra.Nem kell belenéznie,csak az arcára kell tenni.
2012. jún. 20. 05:38
 7/10 anonim ***** válasza:

A Sumamaed arcüreggyulladásra való antibiotikum és van 3 napos változata (az 500mg-os), de lehet az is, hogy gyereknek más adagolás kell, de ezt az orvosod nyilván tudja, és annak megfelelően adta, szóval ne aggódj a 3 nap miatt.

Az infralámpát én sem javaslom. Nekem nagyon sok gondom van az arcommal, fül orr gégészem mondta, hogy ha erős gyulladás van, akkor az infra kellemetlen lehet, akkor érdemes infrázni, ha jól esik. Ha pedig esetleg lázas is lenne (bár írtad, hogy nem az), akkor egyenesen tilos.

Ami nekem bejön, az a sós vizes pára inhalátor gép.

Ha esetleg visszatérő problémátok lesz, akkor mindenképp érdemes venni egy ilyen gépet.

Nekünk a kruppos kislányom miatt van otthon, de amikor terhesen volt problémám, és nem igazán szedhettem gyógyszert, akkor kipróbáltam, és fantasztikus. Egy barátnőmnek volt súlyos arcüreg gyulladása, és neki is kölcsön adtam, azt mondta, az első használatnál érezte, ahogy tisztulnak a járatai.

Nem csodaszer, és a gyógyszert sem biztos hogy el lehet vele kerülni, de kiegészítőnek mindenképpen jó. Sőt, ha az ember érzi, hogy valami készülődik, akkor megelőzésként lehet használni.

2012. jún. 20. 08:43
 8/10 A kérdező kommentje:

Tudom, hogy nem kell belenéznie, de egy 2 éves gyereknek ezt nem lehet megmagyarázni, én pont attól félek, hogy belenézne, hiába mondom neki, hogy nem szabad.

Nekünk hideg párásítónk van, az is valóban nagyon hatásos.

2012. jún. 20. 09:27
 9/10 anonim ***** válasza:

A hideg párásító is nagyon jó, de a kettő nem ugyanaz. (Nekünk is van hideg párásítónk, de azt csak fűtési szezonban használjuk éjjelre a gyerekek szobájában)

Nekünk ilyen van:

[link]

Már három éve tökéletesen működik.

Naponta 3-4x 10 perc inhalálás. (Gyerekeknek nem a maszkot használjuk, hanem van egy cső is, azt tartjuk az orruk-szájuk elé, illetve maguknak fogják, közben mesenézés van.

2012. jún. 20. 10:05
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszi, megjegyzem, ha máskor is lesz ilyen probléma, akkor veszünk.
2012. jún. 20. 12:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!