Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A hurutos köhögés mikor lesz...

A hurutos köhögés mikor lesz jobb? Gyógyszerrel mennyi idő kell neki, hogy javuljon?

Figyelt kérdés
Kislányomnak aki 16 hónapos hurutja van, piros torkára nurofent kell adnom, és ambrobene-t adnom a köhögésre.A nurofent 3. napja kapja, a köhögéses szirupot 2. napja. Napközben semmi gond nincs, csak este alvás közben ingerli jobban a köhögés, akkor 2 percenként köhögnie kell, és nem tud elaludni, már 2. estéje 3-4 órát fent vagyunk így. Mikortól várhatok legalább javulást? Sok teát iszik, és cebiont is kap még pluszban minden nap.
2012. ápr. 6. 08:03
 1/6 anonim ***** válasza:

Szia..

Leirom nálunk mi a helyzet..én elvinném a helyedbe orvoshoz,nehogy egy hörghurutot összeszedjen..abból tüdőgyulladás...nálunk ez a helyzet,mármint hörghurut :( csak azért irtam,nem ijesztgetni akarlak.

Szóval

cebion csepp ,fluimucil 2*1/2 cs

fenistil csepp 3*8

spiropent,most hörgőtágitó kúp ezek vénykötelesek.

A köhögésre sinecodot irt fel a doktor,azt mondta azért jó,mert a letapadt váladékot hagyja kiürülni,de csillapitja a köhögést.

Mi kicsivel több,mint egy hete küzdünk..:(

Ha megengedsz egy tanácsot...én nem kisérleteznék..vinném dokihoz..hogy a megfelelő kezelést kapja..

Mielőbbi jobbulást kivánok!

2012. ápr. 6. 11:09
 2/6 A kérdező kommentje:

Köszi!

De ezeket természetesen a dokink írta fel:) Igazából, hányással kerültünk oda, é akkor mondta hogy hurutja is van meg piros a torka, miután a hányást kikezeltük 2 nap alatt(majdnem kórház lett) utána mondta, hogy akkor a piros torokra nurofen. Másnap csak felhívtam, hogy esténként köhögés ingerlő, ő tanácsolta a ambrobene-t. Igazából az érdekelt, hogy hány nap után lesz kicsit könnyebb neki az estéje!De azért köszi!

2012. ápr. 6. 11:14
 3/6 anonim ***** válasza:
Nálunk már kétszer volt hurutos köhögés, és mind a kétszer majdnem 2 hét kellett, mire teljesen elmúlt! Most volt a 2.-ik! Első éjjel arra keltem, hogy úgy köhög, mint egy kutya! Olyan volt, mintha üres lett volna a tüdeje, vagy nem tudom, mivel jellemezzem! Párom annyira megijedt, hogy ügyeletre akarta vinni azonnal, úgy mondtam neki, hogy dehogy cipelem ügyeletre éjjel 2-kor a gyereket, amikor olyan fáradt, hogy alig lát ki a szeméből! Másnap doki, ő írt fel hurutoldó kúpot, meg calcimuscot! Az ugató köhögés még aznap estére átváltott olyanra, hogy már nem volt annyira ijesztő, viszont majdnem megfulladt! Napközben is egyszer kétszer elkapta ez a fulladásos köhögés, gondolom, szakadt neki fel, és éjjel is egyszer, amikor ahogy szakadt fel, majdnem megfulladt! És ez az éjszakai fulladás is eltartott kb. egy hétig, aztán éjjel megszűnt a köhögés! Nekem azt mondta a doki, ha éjjel elkapja, bugyeláljam be hamar jól takaróba, és hozzam ki sétálni (nappali, étkező)! Hogy ne vízszintes helyzetben legyen! Úgy tettem, kiköhögte magát, és aludt tovább! Szörnyű volt, kellett 2 hét, mire teljesen megszűnt a köhögése szegényemnek! Mi azt csináltuk, hogy amikor éjjel elkapta a köhögés, és kihoztam a szobából, addig a párom kiszellőztette a szobát, hogy friss legyen a levegő! Így aludt utána reggelig! Jobbulást!
2012. ápr. 6. 12:58
 4/6 A kérdező kommentje:
nagyon köszi, hála ég nálunk nem ennyire súlyos akkor az esti köhögés...
2012. ápr. 6. 17:27
 5/6 anonim ***** válasza:

1 hsz vok..

fura mert a kislányom éjjel nem igazán köhög hála az égnek...

De már a második beteg hetet tapossuk..megbiztatott a doki,azt mondta akár 3-4 hét lefolyású is lehet...:(

Szóval..sajnos ez eléggé elhúzódik:(

Talán annyi támpont lehet,hogy azt mondták,mikor elvittem,csütörtöki nap,hogy köv. héten kedden jobban kellene legyen már..szóval kb 5 nap és várható a javulás...:)

2012. ápr. 6. 18:49
 6/6 anonim ***** válasza:
3-as vagyok! Hú, nekünk tényleg az éjszakák voltak a szörnyűek! Nem is az, hogy sokszor, mert csak egyszer kelt, hanem az, hogy hogyan köhögött!!! Doki szerint azért rosszabb este/éjjel, mert akkor jobban letapad, és jobban ingerli! De szerencse, túl vagyunk rajta! Nektek is jobbulást!!!
2012. ápr. 6. 19:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!