Ki lehet gyógyulni a terhességi cukorbetegségből terhesség alatt?
Figyelt kérdés
Két terhességet cukorbetegként végigdiétáztam, most a harmadik babámat várom, 24 hetes vagyok.
Karácsony óta diétázom (150 gr-os CH), a héten voltam terhelésen, és a két órás terhelés után mindössze 6,7 volt a korábbi 9-et illetve 10-et meghaladó értékek helyett.
Mivel magyarázható ez a "javulás"?
Kigyógyultam? Vagy minden terhesség más és más?
2012. ápr. 20. 08:25
1/5 anonim válasza:
Szerintem a folyamatos diétázás miatt van, amit jól tettél.
2/5 anonim válasza:
Csodálkozom, hogy terheltek. Engem két cukros várandósság után már nem terheltek. Csupán hetente kellett reggelis ellenőrzésre járnom. Lehet ez a terhességed más, de a terhességi cukorbetegség ha kialakul, már megmarad a várandósság végéig. Van, hogy csak később jelentkezik. A második terhességemnél havonta terheltek és csak a 30 hetes terhelés lett magasabb. Szóval ahogyan nő a terhesség és a hormonszint annál nagyobb az esélye a cukor betegségnek. Mivel ez azért van, mert a terhesség alatt termelődő hormonok semlegesítik az általad termelt inzulint.
3/5 anonim válasza:
Nem mindegyik terhességnél van terhességi cukorbetegség. Nekem csak az elsőnél volt, a másodiknál és harmadiknál nem. Ettől függetlenül ugyanúgy diétáztam az elejétől, lehet, hogy ez is segített benne.
Örülj, hogy nincs baj, attól még folytathatod a diétát, ártani nem ártasz vele :-D
4/5 anonim válasza:
Hát tökéletesen egyértelműen a diétától. :))))
5/5 anonim válasza:
Ez nem effektíve gyógyulás egyébként, hiszen a diéta célja ennek a normál tartományba eső értéknek az elérése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!