Szabad szolizni terhesség alatt?
A szolárium ugyanolyan veszélyes, mint egy forró fürdő, mivel a magas hő, ami ilyenkor a pocakodat éri, alhasi vérbőséget okozhat.
Én nem kockáztatnék.
Biztos le leszek pontozva,de belinkelem egy bőrgyógyász véleményét: [link]
És itt van egy nőgyógyász válasza is:Kérdés:
Szabad-e várandósan szoláriumozni? Valahol a neten olvastam hogy napozásnál célszerű a hasat letakarni, mert káros lehet a magzatra nézve, ha a naptól/szol-tól felmelegszik a magzatvíz.
Válasz:
Egyszerű a válasz: a terhességnek a szolárium semmit nem árt.
Érdekes a kérdése a magzatvíz felmelegedéséről. Ez ellen azonban nem úgy kell védekezni, hogy napozáskor letakarja a hasát. A lényeges a testhőmérséklet alakulása. Tehát inkább arra kell vigyázni, hogy ne túl sokáig legyen a napon, illetve pl. ne üljön forró fürdőbe. Napozáskor
a has letakarásának nincs jelentősége, a magzatvíz hőmérséklete a testfolyadékok hőmérsékletével együtt változik.
Dr. Ács Nándor
Tilos, tilos, tilos!
Ne kockáztass!!!!!
Én nem mentem, pedig nagy szolis vagyok!
De valahogy mindig az jutott eszembe,hogy egy klímás gépben 5-10 perc alatt tényleg ennyire fel tud melegedni a magzatvíz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!