Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Hogyan lehet, egy 15 éves...

Hogyan lehet, egy 15 éves fiút kirobbantani a gép elől?

Figyelt kérdés
Nővérem korán meghalt,kisfiát mi neveljük pár éve. Aranyos gyerek,szófogadó. A tanulással sincs gondja,bár itthon nem tanul szinte semmit,de az jegyei alapján az iskolában jól teljesít. Viszont folyton a gép előtt ül. Csak enni jön le,semmi más nem érdekli. A gépen csak facebookozik és beszélget a többi sráccal. Hiába találok ki érdekesebbnél érdekesebb programokat,nem érdekli. Azt mondja,mikor mondom neki,hogy menjen ki csavizni,tekeregni,hogy kivel,mert mindenki a gép elött ül. Ez tényleg így van? A ti gyereketek mit csinál? Nem akarok nagyon bekeményíteni,mert nem szeretném ha több időt töltene a semmirevaló apjánál. Havonta egyszer elmegy hozzá,ennyi bőven elég. Félek ha nagyon kemény lennék,akkor folyton oda vágyna. Mit tegyek?

2013. jan. 4. 19:38
1 2
 11/16 Golan Trevize ***** válasza:
Én nem elküldeném csavarogni, hanem közös kirándulós, stb. programokat csinálnék.
2013. jan. 8. 14:30
 12/16 anonim ***** válasza:

Én a helyedben örülnék. Ez még mindig sokkal jobb, mintha kint bandázna, folyton részegen jönne haza, és minden nap mást vinne az ágyába. (Ismerek ilyet is, sajnos.)

Szerintem próbáld meg nógatni, hogy csináljon egy házibulit a haverjainak. Ne túl komolyat, tehát ne legyenek kottarészegek, de adj neki ilyesmi ötleteket. Ezek rendszerint tetszenek a fiataloknak, és bele is mennek, csak te is add be a derekad.

2013. jan. 9. 03:16
 13/16 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy alternatív megoldás, amit írok.. ne pontozzatok le, csak egy ötlet!

Ha kihúznád a netet, hogy megnézd mi lenne a reakciója, szerintem jó ötlet!

Ha kérdi, hogy miért nincs net, mondhatnád neki, hogy ne ott beszélgessen a barátaival, hanem menjenek el bringázni, vagy hívja át, esetleg menjen el a spanjaihoz.

Mondd meg neki, hogy visszakötöd a netet, de feltétele van..

Korlátozd a napi géphasználatát.

Nekem is korlátozva volt, akkor még utáltam, mára hálás vagyok, hogy nem ülhettem egész nap a gép elött.

Elkeztem helyette barátaimmal lógni, edzőterembe járni, motorozni, zenélni..nekem is jobb, mert nem mindig ugyanolyanok a napjaim, van benne változatosság, és nem érzem úgy, mintha egy kerékben futkoznék körbe- körbe állandóan.Ja, és engem be is fogtak a házimunkába.

Pl. mosogatás, fűnyírás, porszívózás, vasalás, krumpli pucolás, favágás, panírozás.... nem kell nagy dolgokat megkövetelni tőle, de nagypapám mindig azt mondta, aki nem dolgozik, ne is egyék!

Nem abszurdumnak kell venni, vagy gyermek munkának, hanem egy FELKÉSZÍTÉSNEK, méghozzá az életre!

Na csak ennyit akartam!

Remélem tudtam segíteni!

24/F

2013. ápr. 3. 20:01
 14/16 anonim ***** válasza:

"egyetlen 100%-os módszer van egy fiút kirobbantani a gép elől: egy lány"

Ezen jót röhögtem kösz, mutatok én neked nem nem két olyan embert akinek ha meztelenül az ölébe ülne akkor se lenne semmi sem.

"Véletlenül" elromlik a gép, vagy pillanatnyilag nincs net..."

Akkor meg dühroham kap őrjöng és szétfogja verni a berendezést.

Gondolom nem akarsz új tányérokat poharakat, bútorokat venni ha igen csináld nyugodtan.

Vagy depresszióba zuhan és nem lehet majd hozzászólni.

Szerintem egyik se jó.

Bocs de kutyából nem lesz szalonna láttál te már vidám alkeszt pia nélkül ? Na ugye h nem.

A nettel is ez van.

2013. szept. 22. 16:01
 15/16 anonim ***** válasza:
utolsó, én csak a saját tapasztalatomat osztottam meg, nyilván nem mindenkire igaz :)
2013. szept. 29. 11:31
 16/16 anonim ***** válasza:
Hát nem :)
2013. szept. 29. 15:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!