Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Hogyan lehet, egy 15 éves...

Hogyan lehet, egy 15 éves fiút kirobbantani a gép elől?

Figyelt kérdés
Nővérem korán meghalt,kisfiát mi neveljük pár éve. Aranyos gyerek,szófogadó. A tanulással sincs gondja,bár itthon nem tanul szinte semmit,de az jegyei alapján az iskolában jól teljesít. Viszont folyton a gép előtt ül. Csak enni jön le,semmi más nem érdekli. A gépen csak facebookozik és beszélget a többi sráccal. Hiába találok ki érdekesebbnél érdekesebb programokat,nem érdekli. Azt mondja,mikor mondom neki,hogy menjen ki csavizni,tekeregni,hogy kivel,mert mindenki a gép elött ül. Ez tényleg így van? A ti gyereketek mit csinál? Nem akarok nagyon bekeményíteni,mert nem szeretném ha több időt töltene a semmirevaló apjánál. Havonta egyszer elmegy hozzá,ennyi bőven elég. Félek ha nagyon kemény lennék,akkor folyton oda vágyna. Mit tegyek?

2013. jan. 4. 19:38
1 2
 1/16 anonim válasza:
100%
kérd meg néha, hogy menjen ki a boltba (számold ki hogy kb. menni pénz kell, add oda neki, és mondd, hogy a visszajárót megtarthatja (legyen kb. 500 ft a maradék) nézd meg hogy kikkel beszél, és engedd meg, hogy átjöjjenek, vagy te beszélj velük. én 14 éves vagyok, és engem is csak a kaja meg a haverok tudnak elhúzni a gép elől. néha rajzolni szoktam. keress neki egy hobbit!
2013. jan. 4. 19:47
 2/16 A kérdező kommentje:
Én mindig megengedem,hogy átjöjjenek a haverok.De ritkán jönnek,pedig nem vagyok házisárkány,sőt inkább az ellenkezője. Szilveszterkor is úgy örültem,hogy itt alszik az egyik haverja,de csak gépeztek. :/ Viszont ez a boltos dolog nagyon jó ötlet!! Holnaptól be is vetem. Köszönöm. Azt mondod,hogy 14 éves vagy. Akkor légyszi áruld el nekem,hogy ez tényleg így van a mai fiatalokkal? Mindenki ezt csinálja? Köszönöm a válaszodat! :)
2013. jan. 4. 19:56
 3/16 anonim ***** válasza:
86%
"Véletlenül" elromlik a gép, vagy pillanatnyilag nincs net...
2013. jan. 4. 20:07
 4/16 anonim ***** válasza:
75%

"Azt mondja,mikor mondom neki,hogy menjen ki csavizni,tekeregni,hogy kivel,mert mindenki a gép elött ül."

Egyszer bedobhatná témának (a neten), hogy mi lenne ha kint találkoznánk?

Vagy az utolsó válaszoló javaslata. Véletlenül megszűnik a net.

2013. jan. 4. 23:54
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
az én fiam is ilyen volt.én is midig hívtam,koncertekre,kirándulni,mozi séta stb.de nem akart,aztán egy idő után nem erőltettem,később ő maga hagyta el ezeket,most sem az a kiülős beszélgetős,de ő ilyen fajta,ilyen ember,visszahúzódó magának való,ebbe bele kell törődni és nem kell erőltetni hogy más legyen,ha egyébként más problémát nem látsz,én mindig beültem hozzá egy kicsit beszélgetni,meséltem neki,kérdezgettem,de nem ültem a nyakára hisz ez a kor erről szól ebben a korban minden gyerek ilyen.csak érezze hogy te ott vagy,te vele vagy ha bármi gondja lenne.és azért figyelj a szemeddel és a szíveddel is rá.
2013. jan. 5. 10:45
 6/16 anonim válasza:
üljetek le és beszélgessetek az anyjáról lehet hogy vannak elfojtot érzelmei és ezért olyan vissza húzódó kérdezd meg hogy ő hova szeretne menni mit csinálni gépezés helyett
2013. jan. 5. 13:40
 7/16 Emberek ***** válasza:
100%

Én is elég sok időt töltök gép előtt, és szintén elég sok időt töltök facebook-on is. Csak annyi különbséggel, hogy engem ki lehet rangatni érdekes programokkal :) a másik ami miatt elmentem a gép elől az a barátnőm volt. Akkor jöttem rá, hogy a net hasznos, de magányossá tesz egy idő után. Ezért hagytam ott a gépet. De mindenféleképp beszélj vele, hogy ez így nem mehet tovább, hogyz csak enni megy le. A másik tanácsom, hogy próbálj meg vele minél több időt eltölteni.

15/f

2013. jan. 5. 14:17
 8/16 anonim ***** válasza:
51%

egyetlen 100%-os módszer van egy fiút kirobbantani a gép elől: egy lány.

16\f

2013. jan. 5. 18:58
 9/16 anonim válasza:
100%

14 eves fiu vagy tapasgtalatbol valaszolok (bocsi hogy ekezet nelkul)

Tarsasag valogatja.. Van olyan tarsasag ami gepen van. Egyutt minecraftoznak LoL oznak vagy istentudja mit csinalnak. Van a masik akik kijarnak a parkba stb. A gyerek az elobbi es ezek gazak... Probalj szimatolozni a tarsasagi koreben hogy valojaban mennyire is vannak joban. Mert en is ismerek olyat hogy jatszik veluk meg chatel de elobennem megy ki..

Amugy nemtudom mennyire ertesz a gepekhez es a srac a gepekhez. A hardverekrol beszelek meg a gep belsejerol, egy 2 hetes gepnelkuleseg felnyitna a szemed. Legalabbis nagy valoszinuseggel. Szoval ha mondjik kicsit megbutykolod a procit, kihuzod a legkisebb vezeteket am alig latszodik.. De ha nem ertesz hozza hivd at egyik ismerosodet hogy csinalja meg.

De mindenkeppen intezz egy 2 het "vidamsagot" .. Akkor kenytelen lesz kimenni. Jah es ha ertesz a gepekhez akkor nagyon sok tippem van meg. Irj priviben ha erdekel. :)

Remelem segitettem :)

2013. jan. 6. 01:43
 10/16 anonim ***** válasza:
nah, én is 24 órában 25 órát LoLozok, viszont másnak kint vagyok, és rá se nézek a gépre, ne általánosítsunk :)
2013. jan. 8. 14:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!