Egy hiperaktív kisgyerek babakorában milyen?
Figyelt kérdés
Ha egy 10 hónapos baba a kortársaihoz képest látványosan sokkal pörgősebb akkor az mindenképpen rosszat jelent?2013. jan. 3. 07:59
1/4 Schmidt Anikó válasza:
Nem hiszem,hogy rosszat jelent. A kisfiam is pont ilyen volt mindig,én is arra gondoltam,nem-e hiperaktív,de megnyugtattak ovónők,majd később a tanárai is,hogy neki csak egyszerűen több a mozgásigénye,több törődést igényel,mint társai. Adódhat abból is,hogy egyke és játszótársai sem nagyon vannak vele egykorúak csak a suliban,és így többet ránk van utalva. Ne ijedj meg ettől,amíg komolyabb gondokat nem észlelsz, örülj, hogy ennyire érdeklődő és mozgékony a picid! Remélem tudtam segíteni.
2/4 anonim válasza:
A középső fiam volt ilyen. Keveset aludt, minden érdekelte, korán beszélt. Nem lett hiperaktív, tudott figyelni, és mindent könnyen megjegyzett. Sokat sportolt, és rengeteg barátja, meg sok értelmes tevékenysége van mindmáig.
3/4 anonim válasza:
Bár még hosszútávú tapasztalatom nincs, mert csak 2 éves lesz a fiam, és ő is iszonyat pörgős. Nagyon hamar beindult a mozgásfejlődése, nagyon aktív és mindig minden érdekli. Viszont nem aggódom, hogy hiperaktív lenne, mert emellett nagyon jó alvó, jó (általában) az étvágya és ha valami érdekli (mostanában az autók és a kirakó) azzal képes nagyon sokáig elmolyolni. Szóval nem gondolom, hogy önmagában a pörgősség gondot jelent, csak jobban oda kell figyelni, hogy ki legyen elégítve a mozgásigénye :)
4/4 anonim válasza:
Hat éves kor alatt értelmetlen a hiperaktivitás diagnózis, bár lehet előjele, 4 éves kortól, magatartás zavar formájában, de nem korábban!
Január 24-e, 23:03-as válasz:
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__proble..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!