Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Karácsonyi ajándék megvonásáva...

Karácsonyi ajándék megvonásával büntetnéd a gyereked?

Figyelt kérdés
Annyira elviselhetetlenül szófogadatlan... 9 éves lányom hogy teljesen kiborit már. Mivel régóta könyörgött telefonért hát vettünk neki karácsonyra egy egyszerű, olcsó mobilt. De tegnap annyira kiboritott ismét hogy azon filózok hogy nem kapja meg. De másrészt meg ott van bennem az anya, és hogy mégsem tehetem vele ezt pont karácsonyestén. Mit tegyek?
2012. dec. 19. 18:32
1 2 3 4 5
 41/46 anonim ***** válasza:
100%

kedves kérdező!

Egyik legnagyobb hiba lenne hogy nem kap ajándékot a büntetéséért amit elkövethetsz.Add oda az ajándékát,és akkor büntesd meg amikor éppen szófogadatlan,hisztizik stb,ne ajándék megvonással,mert azzal,nem érsz el semmit.

2012. dec. 21. 22:59
 42/46 anonim ***** válasza:
86%
A telefont add oda a lányodnak karácsonyra. Büntetés ként majd egy pár hét mulva ha nem fogad szót vond meg tőle. 9 évesen manapság már teljesen normális hogy mobilja van.
2012. dec. 22. 01:12
 43/46 A kérdező kommentje:
Köszi a véleményeket!
2012. dec. 22. 14:54
 44/46 anonim ***** válasza:

Nem olvastam végig.

Én azt nem értem, hogy miért lenne már büntetés az amiről a gyerek még nem is tud hogy megkapná. Hogy lehet valamit elvenni amit még meg sem kapott ?

Már késő van biztos ajándékoztatok, kíváncsi vagyok mi lett.

Én ha ennyire gáz, akkor nem a Jézuskával büntetném, hanem vállald magadra az ügyet. Azaz mondd meg neki, hogy kicsim, én magamtól ,mert szeretlek és tudom szeretnél egy telcsit vettem neked apával. Már a tied. Miest úgy viselkedsz, mint egy nagylány, oda is fogom adni. Miután odaadtam, onnantól el is tudom venni ! És foglalkozni kell vele mert 9 éves még nem olyan nagy ám, főleg, ha féltékeny, mert kistesó van. Próbáljatok foglalkozni vele is, nem csak ellátni őt. Tudom nem könnyű lehet, de muszály, megéri.

Ha már büntiig jut a helyzet, akkor meg vállald magadra, és határozottan tilts és állj ki a döntésed mellett.

2012. dec. 25. 03:33
 45/46 anonim ***** válasza:

Én megmondom őszintén gyerekként nem érzékeltem különbséget karácsony és szülinap között például, csak annyit tudtam, hogy ekkor rólam,a gyerekről és a családról szól minden. Nem igazán vettem észre, hogy milyen ajándékot kaptam, csak azt, hogy szeretetből kapom, hogy ilyenkor a világon az összes gyerek kap, még akkor is ha rossz volt. Mert ez nem az éves viselkedésem jutalma, mérője. Hanem ebből érzem, hogy sokan gondoltak rám, hogy van helyem a családban, hogy szeretnek.

Bennem egy világ dőlt volna össze, hogy valamikor nem kaptam volna, mert azt hinném nem szeret az anyukám. 9 évesen minden gyerek látja, hogy ő maga rossz gyerek, vagy a társai rossz gyerekek, vagy épp jó gyerekek, de ennek fegyelmezése az év többi részére tartozik.

Karácsonykor feltétel nélkül mindig éreztetni kell a gyerekkel, hogy a család része, biztonságban van és szeretjük.

Most huszonévesen már nem ajándékozunk, mert enélkül is éreztetjük a szeretetünket egymással, és felnőttként ez célba is ér.

De egy gyerek nem érzékeli, hiszen nála a napi szükségletek ellátása,amit a szülőtől kap, nehezen választható szét az ezen felüli szeretet adásával. Az ő korukban a kézzel fogható játék, a közös játszás, vagy a különleges napokon ajándékot kapni az irányadó.

2012. dec. 28. 09:28
 46/46 A kérdező kommentje:

Karácsony előtt volt egy meghitt beszélgetésünk. Kérdezte hogy én mit szeretnék karácsonyra, mondtam hogy ő jól viselkedjen. Megigérte. Valamelyest változott a helyzet, de hát gondoltam hogy nem egyik napról a másikra lesz. Telefont megkapta, de mintha a kütyü is érezte volna körülötte a kalamajkát, pechre rossz volt és vissza kellett vinni az üzletbe ahol már nem tudtak újat adni helyette hanem 1 hónap javitási időre vették be. Remélhetőleg addig ő is javulgat még.

Boldog Új évet!:)

2013. jan. 2. 14:34
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!