Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Karácsonyi ajándék megvonásáva...

Karácsonyi ajándék megvonásával büntetnéd a gyereked?

Figyelt kérdés
Annyira elviselhetetlenül szófogadatlan... 9 éves lányom hogy teljesen kiborit már. Mivel régóta könyörgött telefonért hát vettünk neki karácsonyra egy egyszerű, olcsó mobilt. De tegnap annyira kiboritott ismét hogy azon filózok hogy nem kapja meg. De másrészt meg ott van bennem az anya, és hogy mégsem tehetem vele ezt pont karácsonyestén. Mit tegyek?
2012. dec. 19. 18:32
1 2 3 4 5
 31/46 anonim válasza:
46%

Ez az, most karácsonyra ajándékot kap, vagy azt nézitek hogy mit érdemel?

Szánalmas

2012. dec. 20. 19:32
 32/46 A kérdező kommentje:

Látni, hogy ki az aki figyelmesen elolvasta a kommentjeimet. Az megértette hogy nem ajándék nélkül akarom hagyni a gyerekem! Hanem egy ajándékot nem kapna meg. A másik dolog akik rögtön a fejem harapják hogy nem tudják hogy miért jutottam el eddig a kérdésig! Olyat tett amit egyszerűen már nem hagyhatom szó nélkül! Ezért is tettem föl a kérdésemet hogy tanácsot kérjek hogy ki hogy tenne, büntetnétek-e vagy sem?

Még egyszer köszi az értelmes válaszokat!

2012. dec. 20. 20:32
 33/46 anonim ***** válasza:
53%

Látom te is értelmes szülő vagy . Persze minden a gyerek hibája és a szülő cseppet se tehet róla mert nem jól nevelik . De igaz könnyebb a gyerekre mutogatni , hogy milyen rossz gyerek , minthogy elgondolkozzál ( elgondolkoznának ) az emberek , hogy mit is csináltak rosszul . De tényleg egy 9 éves gyerek szerinted mennyire tudja , hogy minek milyen súlya van ?

Elárulom , hogy a szülő feladata lenne fogni a kezét és szépen elmagyarázni neki mindent .

2012. dec. 20. 20:38
 34/46 anonim ***** válasza:

Nézd, ha olyat csinált akkor ott helyben kell elrendezned azonnal és nem később. A lányom is csak azt érti meg igaz ő még csak két éves, ha rosszat csinál akkor rögtön rászólók. Bizony van, hogy nem egyszer nem kétszer hanem sokszor.

Remélem nem haragszol meg de leírnád, hogy milyen elviselhetetlenül rosszta csinál a gyermeked aminek az lett a következménye, hogy elgondolkoztál azon, hogy egy neki szánt ajándékot nem adnál oda?

Itt most nem is az a kérdés, hogy kap e vagy sem hanem vettetek neki x darab ajándékot és ebből te nem akarsz oda adni egyet mert rossz volt. Gondolom azért mindegyik gyerekednek ugyan olyan értékben vettetek ajándékot. meg darabszámra is stimmel a dolog. Szerintem rosszul jönnek ki, ha csak ezért megvonnád tőle akár azt az egy ajándékot is.

2012. dec. 21. 08:33
 35/46 anonim ***** válasza:

" esetleg másnap lenne a fa alatt egy levéllel a Jézuskától, hogy ha nem lesz szófogadóbb akkor jövőre semmit sem kap"

Ezt ne tedd, nagyon rossz ötlet egy ilyen hosszú távú fenyegetés. Minél hamarabb követi a tettet a jutalom/büntetés, annál hatásosabb. Én - gyerekként - egy ilyen levél után rettegnék egész évben, hogy valamit minden igyekezetem ellenére elszúrok. Nem azt érezném, hogy jónak kell lenni és akkor minden rendben lesz, hanem hogy nagy veszély fenyeget.

Én azon gondolkoztam el, hogy ez a kislányod hanyadik a sorban? A középső? Nem csodálkoznék. A középső gyereknek a legnehezebb (több gyereknél pedig az utolsó előttinek). Már nem ő a legkisebb (akit mindig kiemelten kezelnek, hozzá kell alkalmazkodni), de még a nagyok sem fogadták be. Amikor a kicsiknek járna valami kezdvezmény (pl. ő nyalhatja le a süteménytésztás kanalat sütéskor), akkor nagynak számít, mikor a nagyoknak van valami kiváltság (lehet valamiben segíteni, tovább fenn lehet maradni), akkor kicsinek. Hiába csinálod ezt igazságosan (pl. minden gyerekedet 9 éves korában 20 óra 57 perckor küldöd aludni következetesen, és egyébként is ugyanazt engeded meg nekik), akkor is úgy fogja érezni az utolsó előtti, hogy mindig vele szúrsz ki.

Ennek az az ellenszere, hogy az utolsó előtti, esetedben a középső gyerekkel többet törődsz. Nem sokkal, de rá mindig jobban kell egy kicsit figyelni. Ne aggódj amiatt, hogy ez igazságtalan a többiekkel szemben - ők más szempontból kiváltságosok.

Így is lesznek problémák, de mindenképp hessegesd el magadtól azt a gondolatot, hogy a középső gyerekben van a hiba. Ha szülsz még egyet, akkor a most angyali legkisebb lesz ugyanilyen ördög, a mostani középső pedig angyal lesz újra.

2012. dec. 21. 14:38
 36/46 anonim ***** válasza:
73%

Nem bírtam végigolvasni a kommenteket,mert kb.minden második válasz csak arról szól,hogy milyen rossz szülők vagytok,ti tehettek mindenről stbstb..

Szerintem karácsony idejére semmiképp se büntesd,erre a pár napra felejtsétek el a dolgot,szóljon csak a szeretetről és kapja is meg az ajándékot. Lehet,hogy féltékeny a kistesóra és nem tudja,hogy vezesse ezt le,hogy mutassa ki. Próbáljátok mindig biztosítani arról,mennyire szeretitek őt(nyilván egyébként is biztosítjátok róla,de lehet,hogy a kis lelkének most többre van szüksége.) Nem térek ki a mobil témára,nem tudom miért kell ebbe beleszólni,Ti döntitek el,mit hoz a Jézuska. Én odaadnám neki ezt is,mert lehet,hogy segít a dolgon,ha megkapja amire nagyon vágyik,és látja ezáltal,hogy nincs egyáltalán háttérbe szorítva. Itt most nem azt mondom,hogy mobilt kell ajándékozni neki,ha azt írtad volna,hogy játékbabára vágyik,de csak a többi ajándékot kapná meg,akkor is azt írnám,hogy kapja meg a "nagyobb" ajándékot is. Aztán majd az ünnepek után,le lehet ülni vele beszélgetni erről. Karácsonykor egyáltalán ne térjetek ki szerintem a viselkedésére,hacsak nem csinál valami egetrengetőt. Kívánom,hogy rendeződjenek a dolgaitok,és békében teljenek az ünnepek és az azt követő hónapok! Nagyon boldog Karácsonyt Kívánok Nektek!

Ui.: Lehet lepontozni :D

2012. dec. 21. 17:04
 37/46 A kérdező kommentje:

Köszi még egyszer!

Már a hirtelen haragom lejjebb hagy. :)

Azt hogy mi volt a gond nem részletezem, a lényege a hazugság de kemény módon amit nem tűrök főleg ha olyan szemtelenül és annyiszor csinálja mint ahogy tette.

Valóban ő a középső gyerek, van még egy nővére és egy kisöcsi. Mig ő volt a pici addig ő volt az én kis hercegnőm a kis bújós pici lányom... Most meg egy igazi kis bajkeverő. Valószinű hogy a féltékenység beszél belőle és valóban jobban oda kell figyelnem rá...

2012. dec. 21. 17:24
 38/46 anonim ***** válasza:

Most egy kicsit a lányod védelmében szólnék. Nem lehet, hogy te azokat gondolsz hazugságnak amit az ő fantáziájával kitalált? Még lehet, hogy élénkebb a fantáziája és ő nem is hazudni akar.

Nem lehet, hogy te vagy most egy picit rugalmatlanabb?

2012. dec. 21. 18:33
 39/46 anonim válasza:

1. Karácsony ne szóljon a büntiről.

2. Ha a gyereked neveletlen az azt jelenti szó szerint, hogy nem nevelted meg. Vagyis magadra vess.

2012. dec. 21. 19:05
 40/46 A kérdező kommentje:
Ja utolsó! Csak 7 évig neveltem, aztán abbahagytam...
2012. dec. 21. 19:43
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!