Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Karácsonyi ajándék megvonásáva...

Karácsonyi ajándék megvonásával büntetnéd a gyereked?

Figyelt kérdés
Annyira elviselhetetlenül szófogadatlan... 9 éves lányom hogy teljesen kiborit már. Mivel régóta könyörgött telefonért hát vettünk neki karácsonyra egy egyszerű, olcsó mobilt. De tegnap annyira kiboritott ismét hogy azon filózok hogy nem kapja meg. De másrészt meg ott van bennem az anya, és hogy mégsem tehetem vele ezt pont karácsonyestén. Mit tegyek?
2012. dec. 19. 18:32
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:
93%
Nekem tetszik az az ötlet hogy kap valami játékot,a telefont meg csak ha változtat a viselkedésén mondjuk egy hónap múlva.Nem a telefonról kéne beszélni az manapság már minden iskolásnak van,a mostani gyerekek ebben nőnek fel de gondolom nem előfizetéses menő darab.Nem olyan rossz az ha van,bármi történik tud hívni.Szomorú hogy mindenki csak a lehurrogni tudja a másikat,úgylátszik itt mindenki szupertökéletes!Kedves kérdező kitartást kívánok és Boldog Karácsonyt!
2012. dec. 19. 20:15
 22/46 A kérdező kommentje:

Köszi utolsó!

Valóban egy olcsó darab volt ezért is mentem bele ( 17 euró volt a tescoban és ebben benne volt egy 10 eurót érő feltöltés is), amúgy nem vettem volna, és valóban ma már természetes a suliban a mobil, nem tudom hogy mások ezt miért nem lássák.

Viszont boldog karácsonyt! :)

2012. dec. 19. 20:46
 23/46 anonim ***** válasza:
91%

Én a középutas megoldást javaslom. Ne büntesd általános dolgokért, mert azt nem tudja értelmezni. Megkapja a többi ajándékot karácsonykor, majd hívd félre, és beszélgessetek hármasban apukával:

-elmondod neki pontokba szedve, mi a baj a viselkedésével

-megmutatod a mobilt, amit megkaphat, ha változtat a viselkedésén

-pontokba szedve a viselkedés, amit elvársz tőle

-határidő pl: 2 hónap, ha kiállja a próbát megkaphatja a mobilt, de próbaidőre pl: 2 hónap. Ha azalatt visszaesik, a mobil visszavándorol hozzátok. Ha jól viselkedik, akkor maradhat a mobil újabb próbaidőre. És ez folytatódik addig, míg azt nem tapasztalod, hogy nem a mobil a tettei fő mozgatórugója, hanem az őszinte változás.

Nem lesz könnyű, de kitartást.

2012. dec. 19. 21:13
 24/46 anonim ***** válasza:
54%

olyat soha nem tennék, hogy nem adom oda neki a karácsonyi ajándékát. még ha annyira nagyon nagy baromságot tenne se!

ha van ajándék a fa alatt akkor mondhatod azt a kislányodnak, hogy karácsonytól függetlenül van számára egy telefon amit akkor kaphat meg ha jól viselkedik mondjuk január közepéig, ez egy tartható idő is egy 9 évesnek. de akkor tényleg köze ne legyen a karácsonyi ajándékhoz, egy geyszerű jutalom a jó viselkedésért ami neki egy betartható ok-okozati összefüggés.

most őszintén, hogy ilyet képes lennél megtenni, hogy a fa alá egy levelet teszel, hogy bocs, rossz voltál, nincs ajándék

üdv: Jézuska!

ez egy annyira szívtelen dolog hogy azt szavakba nem tudom önteni!

2012. dec. 19. 21:30
 25/46 anonim ***** válasza:
86%
Tényleg erről fog szólni a karácsony a harmonikus családotokban, hogy fegyelmezed?? Meg Jézuska visszaviszi?? Elbeszélgetsz vele,hogy később kapja meg?...Szerinted ez hogy fogja érinteni karácsonykor, amikor arról kéne szólnia, hogy kicsit kiszakadva a hétköznapok gondjaiból, önfeledten örültök, szeretitek egymást, nem szapulod még akkor is.. Soha, nem büntetném a gyerekemet ajándékmegvonással, ezzel semmit nem érsz el nevelés terén. Ha már megvetted, add oda, és legalább ilyenkor próbáljatok már ne a hibákra meg hisztikre koncentrálni, hanem egymásra..
2012. dec. 19. 22:34
 26/46 anonim ***** válasza:
100%

a karasonytol fuggetlenul, inkabb ulj le a gyerekkel es magyarazd meg neki, hogy nagyon szereted ot.

egyertelmu, hogy azert rosszalkodik, hogy felhivja magara a figyelmet, mert lehet, hogy ugy erzi, hogy a kistestver matt nem jut ra ido, vagy o mar nem olyan fontos. vidd el valahova, csak ti ketten, es az sem lenne tragedia, a ebbol rendszert csinalnatok.

minel inkabb bunteted, annal rosszabb lesz. fel akarja hivni a figyelmet magara, es csak ugy kapja meg a vart figyelmet ha rosszalkodik es leszidjak.

2012. dec. 20. 06:12
 27/46 anonim ***** válasza:
64%

Nem vonnám meg a karácsonyi ajándékot,odaadnám.

Mobil témával kapcsolatosan meg, ha ennyi idősek lesznek a gyermekeim én is veszek majd ,abból a célból, ha bármi gond van tudjanak értesíteni.

Találj ki valami más büntetést.

És nem értem,hogy jött a következtetés a kérdésedből,h rossz szülő vagy.

Boldog Karácsonyt!:o)

2012. dec. 20. 07:08
 28/46 anonim ***** válasza:
91%

Nem olvastam végig az összes kommenteket de leírom az én véleményemet ami tutira le lesz pontozva.

Szóval én karácsonykor nem büntetném a gyerekem azzal, hogy nem kapja meg az ajándékát. Meg nem is írnék olyan levelet, hogy ha rossz lesz akkor elviszi a Jézuska.

Viszont egy 9 évesnek nem is mobilt vennék ajándékba. Lehet lepontozni igaz nem is akadtam ki, de ez a ti döntésetek, hogy mit ajándékoztok.

A karácsony szerintem ne a fegyelmezésről szóljon, hanem az ünnepről szeretetről és a családról. Most komolyan hogy nézne ki, hogy a másik gyerekednek oda adod az áhított ajándékot, neki meg nem?

A fegyelmezésnek mindig akkor kell történnie mint amikor az adott rossz dolgot csinálja vagy úgy viselkedik ahogyan te nem szeretnéd.

Ez bármi lehet sarokba állítás, büntető szék amire rá kell ülnie stb. Nagyon nehéz és kitartó munkával kell dolgozni rajta. Én a mobillal inkább olyan dolgot csinálnék, hogy meg kelljen érte dolgoznia. Pl jó viselkedik tanul stb. Ennek a munkának a gyümölcse kellene lennie a mobil szerintem.

A 9 éves gyerek nem kis felnőtt. Ő máshogy élné meg ha karácsonykor nem kapna ajándékot mint ahogy szánnád és szerintem nem is biztos, hogy úgy alakulna ez, ahogyan te gondoltad.

2012. dec. 20. 07:44
 29/46 anonim ***** válasza:
100%
Egész évben nem értétek el, hogy harmonikus legyen a kapcsolatotok, és odáig eljutnál, hogy a karácsonyi ajándékával zsarolnád meg, hogy legyen jó gyerek? Én (függetlenül az ajándék milyenségétől) ezt egy gyáva húzásnak tartom a szülő részéről. Másfajta foglalkozást,másfajta viselkedést vár ez a gyerek, mint a másik kettő. Hogy nem találtátok meg a közös hangot, csak 50%-ban a gyerek felelőssége. Én úgy gondolom, hogy nem fog javítani a viszonyotokon, ha tönkreteszed a karácsonyát,sőt. Más megoldást keresnék a probléma megoldására, ha szükséges, szakemberi segítséget.
2012. dec. 20. 09:28
 30/46 anonim ***** válasza:
100%
Ne keverd össze a jutalmat az ajándékkal. A jutalmat ki kell érdemelni, azt jó viselkedésért vagy teljesítményért kapja az ember gyereke. Az ajándékot meg azért, mert szeretjük. Óriási különbség van a két dolog között.
2012. dec. 20. 14:03
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!