Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » A nagyon súlyos autisták már...

A nagyon súlyos autisták már ugy születtek és mindig is súlyos volt az állapotuk vagy jól fejlődtek és egyszer csak "visszafejlődtek"?

Figyelt kérdés
És mi az a kor ami után már nem alakul ki ez a "visszafejlődés"? Hogyan lehet arra következtetni, hogy a gyerekedet mennyire érinti az autizmus? Vagy az soha nem biztos állapot? Válltozhat?

2012. dec. 2. 18:43
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:
köszönöm! leírnád nekem hogy mikor és hogyan indult be a beszéde nálatok a picinek?? nálunk is felmerült az a utizmus mert nemnagyon akar beszélni (kb 50 szót mond de azt sem tisztán) inkább kézzel lábbal magyaráz... furcsaság nálunk annyi van hogy csípked engem.. voltunk már eeg-n és genetikai vérvételen ott minden rendben találtak.
2012. dec. 3. 13:56
 12/26 anonim ***** válasza:
50%
Nálunk a beszédfejlődéssel nem volt gond, mert ő Aspergeres, tehát nagyon szépen beszél, átlagon felül. De attól még auti...
2012. dec. 3. 13:57
 13/26 anonim ***** válasza:
50%
Egyébként javaslom az auti.hu fórumát, ott beszélgethetsz sorstársakkal, meg lehet osztani tapasztalatokat.
2012. dec. 3. 13:57
 14/26 A kérdező kommentje:

kedves utolsó! nálatok milyen jelek voltak?

kisfiam 31 hónapos és imád bujocskázni a tesóival meg fogocskázni ölelgetni és puszilkodni.. eteti itatja a játékállatait, minden ujdonság érdekli van szemkontaktus, nincsenek fura szokásai habár engem megszokott csípni.. :(

2012. dec. 3. 13:59
 15/26 A kérdező kommentje:
akkor ha nagyon nagy lenne a baj (súlyos autizmus) az már rég látszana?
2012. dec. 3. 14:01
 16/26 anonim ***** válasza:
50%

Egyáltalán miért gyanakodsz autizmusra? A megkésett beszédfejlődés miatt? Annak millió oka lehet...

Az autizmusnak ezer és egy tünete van, és minden érintettnél más. Nem lehet egyértelműen kimondani, főleg kisebb gyerkőcöknél.

A legtöbb tünet közösségben jön ki (nem családi környezetben, hanem bölcsiben, oviban, vagy nemegyszer csak iskolában figyelnek fel rá!).

2012. dec. 3. 14:06
 17/26 A kérdező kommentje:
Azért mert a neurológus elültette a bogarat a fülembe mint lehetőség ( késői beszédfejlődés) és azóta bujom a netet figyelem a gyereket ,hogy mi igaz és mi nem rá... amugy azóta megállapítottam a környezetemben élő emberekről ,hogy mindenkire illik valami :) persze nem esnék kétségbe ha kiderülne bármi a fiamról mert egy imádnivaló kis rosszcsont. Csak hát már ilyeneket is találtam a neten,hogy visszafejlődnek és a végén egy intézetbe kell beadni őket. :(
2012. dec. 3. 14:13
 18/26 anonim ***** válasza:
50%
Nyugi, nagyon sok múlik a fejlesztésen, ezt tapasztalatból mondom.
2012. dec. 3. 14:17
 19/26 A kérdező kommentje:
köszönöm :) mi elkezdtük a tsmt tornát és már látszik a válltozás 3 hét után is!!!
2012. dec. 3. 14:20
 20/26 anonim ***** válasza:
Én vagyok az, aki azt írta, hogy későn indult be a beszéd. 2 éves korában apa, anya, hinta, a többi halandzsa. 3 éves korában még mindig. Akkor kezdtük el a tsmt tornát, és onnantól beszél. Sokat finomít a tünetein is. Attól még autista, csak kívülálló nem mondja meg róla. Szóval a torna sokat segít.
2012. dec. 3. 14:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!