Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Anyukák ti hogyan reagálnátok?

Anyukák ti hogyan reagálnátok?

Figyelt kérdés
Ha elsö osztàlyos gyermeketek megkér hogy segitsetek a leckében,bemenntek a szobàjàba és kiküld,kimegyek,aztàn hivna megint én azt mondom,hogy szivesen segitek,de csak akkor ha kijön a nappaliba,és le ül az asztalhoz,de ezt màr nem akarta .3 ora hosszàig balhézott,teljesen kikészültem.
2012. nov. 28. 11:29
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Jaaa, akkor itt azt hiszem nem a betegség és a lecke a fő probléma, a testvérféltékenység egészen más szituáció. Nem tudom, hogy ebben a korban a zsebpénz megvonása mennyire hatásos. Egy elsős kisgyerek ( gondolom ma 8 éves lehet) számára, nem érzelmi, és nem létkérdés, hogy saját pénze legyen. Nem tudom mekkora szomorúságot okoz neki, ha kevesebb pénzt kap, és ebből mennyire tudja kibogozni, hogy ha nem tette volna ezt, vagy azt, akkor több pénze lehetne. Szerintem semennyire...

Egyáltalán nem hiszem, hogy a testvérféltékenységet büntetéssel, vagy bármilyen szankcióval "kezelni" kellene. Ez ugyanis egy teljesen normális reakció minden gyereknél, aki megszokta, hogy korábban az anyukája csak az övé volt. Ezen minden gyerek átesik, és mindegyik a korának megfelelő "tüneteket" produkálja.

Szerintem előbb érnél célt, ha inkább azt erősítenéd benne, hogy milyen szerencsés vagy, amiért egy magatehetetlen pici baba mellett van már egy okos nagyfiad/lányod, akivel sokat lehet beszélgetni, játszani, segítséget kérhetsz tőle. Mesélj neki arról, hogy amikor ő volt néhány hónapos, akkor alig vártad már, hogy végre ne csak "babázni" tudj, hanem sok érdekes programotok lehessen közösen. Biztosan van fényképetek, videótok róla ebből a korból, mutasd meg neki, hogy ő ügyesebb volt, mikkel játszott...stb. És persze tényleg próbáld megoldani, hogy legyenek csak kétszemélyes programjaitok, amikor megint ő a "főgyerek". Ezeket megvalósítani egy kisbaba, és a háztartás ellátása mellett macerásabb, mint büntetőpontokat, vagy vonalakat húzogatni, aztán közölni a gyerekkel, hogy x összeggel kevesebb a pénze. Viszont lényegesen célravezetőbb. Az egyikkel azt érzékelteted, hogy "rossz", tehát bünteted. A másikkal pedig azt, hogy épp olyannak szereted amilyen, és ha valamit jól csinál, azt az örömöddel, és a szereteteddel jutalmazod.

2012. dec. 16. 12:26
 12/12 anonim ***** válasza:
bocs: "max. 8 éves..." akart lenni:)
2012. dec. 16. 12:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!