Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Anyukák ti hogyan reagálnátok?

Anyukák ti hogyan reagálnátok?

Figyelt kérdés
Ha elsö osztàlyos gyermeketek megkér hogy segitsetek a leckében,bemenntek a szobàjàba és kiküld,kimegyek,aztàn hivna megint én azt mondom,hogy szivesen segitek,de csak akkor ha kijön a nappaliba,és le ül az asztalhoz,de ezt màr nem akarta .3 ora hosszàig balhézott,teljesen kikészültem.
2012. nov. 28. 11:29
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
52%
Hát elhiszem ,hogy kikészültél ,de miért otthon csinálja a leckét? Nem jár napközibe? Az én gyerekem 16.30 -ig van suliba és nem hoz haza leckét. Szoktunk gyakorolni de előtte játszik egyet.
2012. nov. 28. 11:43
 2/12 anonim ***** válasza:
Mi is most kezdtük az első osztályt.
2012. nov. 28. 11:43
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Miért nem szervezel egy kis rendszert az életetekbe? Tanulósarok, tanulóidővel, ha kell. De nem így össze-vissza, akárhol, egyedül meg veled is, akárhogy... így káosz lesz a vége. Szerintem legyenek meg a keretei és akkor nem lesz több vita belőle.
2012. nov. 28. 16:42
 4/12 A kérdező kommentje:

Megvan a rendszer a lecke iràsban csak aznap pont beteg volt és nem volt iskolàban.az osztàlytàrsa hozta àt a leckét!

idàig ezzel nem volt probléma.napközi itt nincs(külföldön élek)

2012. nov. 30. 10:04
 5/12 anonim ***** válasza:
3 gyerekem van, különböző képességüek, de én kezdetektől egyikkel sem tanulok. Merthogy az mire is jó? Eredményorientált gyerekekt akarunk kitermelni? Egyébként a 2 nagyobb általánosban erős jeles volt, ma viszont már a fősulin vannak.
2012. nov. 30. 13:01
 6/12 anonim ***** válasza:
Előző vagyok. Értsd ugy, hogy egyetlenegyszer sem ültem le velük tanulni, még elsős korukban sem. És nálunk sincs napközi.
2012. nov. 30. 13:02
 7/12 anonim ***** válasza:
Ha van egy megszokott rendje a tanulásnak, nem hiszem, hogy egy beteg gyerek raplijából ekkora gondot kell csinálni. Nyilván nem jó a közérzete, kizökkent a megszokott napirendből, lehet, hogy kicsit bizonytalan volt a leckében, de az önállóságról sem akart lemondani. Ezen 3 órát balhézni...???
2012. dec. 1. 00:57
 8/12 A kérdező kommentje:
Kedves utolso!leirnàd te hogyan oldottad volna meg!nyilvàn azért irtam,mert szeretnék tanulni a hibàmbol én is,hogy ne forduljon többet elö ilyen!
2012. dec. 3. 20:58
 9/12 anonim ***** válasza:

Miután fogalmam sincs, hogy nálatok milyen napirend szerint megy a tanulás, mennyire (volt) beteg a gyerek, neked miért volt annyira fontos, hogy ne a szobájában, hanem a nappaliban üljön stb., ezért csak általánosságokat írhatok.

Tehát az volt az alapszitu, hogy a gyerek először segítséget kért, aztán meggondolta magát, aztán mégis szerette volna, hogy bemenj hozzá... és ezen kitört a balhé.

Valószínű, hogy én akkor, amikor behívott-kiküldött volna először, azt mondtam volna, hogy "Oké, kimegyek, csinálom a saját dolgomat, csináld te is a tiedet. Ha elakadsz légy szíves gyere ki hozzám a nappaliba, hogy meg tudjuk beszélni, ne kelljen ki-be szaladgálnom, mert így egyikünk sem végez azzal amit elkezdett."

Ez persze nem garancia arra, hogy egy rossz közérzetű gyerek nem kezd el nyűglődni. Ebben az esetben azt kértem volna, hogy folytassa valami olyan feladattal, amihez nem kell segítség, és kicsit később bemegyek hozzá. Ha nem akar várni, jöjjön ki ő a nappaliba, így a lecke is készül, és te is tudod végezni a saját dolgodat.

Harmadik eset: egyik ötletre sem vevő, és érzed, hogy kitörőfélben van a balhé. Én megpróbáltam volna, a "Nem akarsz kijönni hozzám a nappaliba leckét írni? Engem is érdekel mivel mentetek tovább ...-ból. Ha nincs kedved, várd meg légy szíves, amíg végzek, és bemegyek hozzád jó?"

Ilyesmik jutottak hirtelen eszembe, nem tudom segítettem-e valamit.

2012. dec. 5. 22:13
 10/12 A kérdező kommentje:
Tudod most nagyon probàlgatja a hatàrokat!5 honapja kistestvére született,valoszinü,hogy egybeköthetö a féltékenységgel.egyszerüen néha tényleg nem tudom hogyan kezeljem.folyamatosan megszegi a szabàlyokat.minden honapban kap zsebpénzt(10 chf),most azt talàltam ki,hogy ha nem fogad szot kap 1 vonalat és ha 5 vonal összegyüllik 1 frankal kevesebbet kap.probàltam mär azt is mondani neki,hogy a mami nagyon szomoru ha igy viselkedik(amikor lehet vele beszélni)akkor ugy tünik elgondolkozik,de legközelebb màr elis felejti.
2012. dec. 10. 08:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!