5 éves fiúval mit lehet játszani bent?
Sötétedésig (16 óra)kint van nagyon szeret kint.
Mikor bemegyünk megfordul a világ...piszkálja a 2,5éves húgát,dobálózik,stp.
Próbáltam vele rajzolni,legózni,festeni,szerep játékozni,stb.Semmi nem köti le még tv sem néz csak pár percig.
Tudnátok segíteni?
Előre is köszönöm!!!
Az oviban részt vesz a foglalkozáson festés,rajzolás,stb ami csak 20 perc.Azt mondták,hogy ennyi időre elég lekötni!
Utána játék a pajtásokkal.
De itthon nincs pajtás és egyszer egy órát velem is eljátszik de nem egy óra van fürdésig.
egy 5 éves már nem olyan kicsi,hogy ne lehessen vele megbeszélni,hogy most bent kell játszani,ezért meg ezért.
felsorolnám,hogy milyen lehetőségek vannak,-és ha neki állna hisztizni,a hugát piszkálni,stb akkor bevinném a szobájába és otthagynám azzal,hogy amíg nem tud okosan viselkedni addig ne is jöjjön ki!
nálunk ez beszokott válni. van hogy 30-40perceket dühöng a szobájába,vgy hangosan sír,de aztán csak belátja hogy jobb ha normálisan viselkedik és játszunk valamit..
Mi néhány kisautóval eljátszuk, hogy a velünk szemben lévő SPAR parkolóban mi történik. Ki jött meg, honnan jöhetett. Ha bemegy mit fog vásárolni, abból mit fog főzni vacsorára.
Van, hogy kartonpapírból parkolót építünk.
Van, hogy a szuterénben rohangászunk, Zsuzsi vonatot játszunk.
Van amikor a háztartási papírtörlő papundekli csövét kinevezzük alagútnak, és egy könyvvel alátámasztva ezen a csövön gurigatjuk lentebb a kisautókat.
Néha lufikat fújunk fel.
Egy mesében Angelina balerina Kutymuty néni karfiolját tönkretette. Ha én fújom magamnak a zöld lufit, akkor én leszek Kutymuty néni (apuka létemre) és a zöld lufi a karfiol, azt kell védenem, az ő lufija meg a labda, és igyekszik rádobni az én "karfiolomra"
Sokszor egy kisméretű jégkrém jól elmosogatott pácikájával is tudunk egy nagyot játszani...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!