Mit csináltok, ha a vendég gyerek nem tud viselkedni?
ha nálunk vannak "idegen" gyerekek akkor mikor jönnek lefektetem nekik is a 3 alapvető szabályt.
Ezen felül ha rendetlenkedik mikor a szülő is itt van várok hátha rászól ha nem rászólok én ha nem tetszik ez van.
Ha mi vagyunk máshol mikor odaérünk figyelmeztetem a gyerekeket a 3 alapszabályra és ha látom hogy rendetlenek odajönnek mellém kb 20 percre leülni amig megnyugszanak.
Ja ha a szülőnek nem teszik az a helyzet vagy szabályok amik nálunk akkor nem muszáj jönni.Én ezt általában így kezelem.
Köszönöm a válaszokat, leírom röviden.
anyuka1977!
Nem tudom nem kihallani az epét a válaszodból...
Mivel nekem is van 2 gyerekem, a játékok, és az edzett idegrendszer adott. A barátunk kislánya (akit az anyja "nevel" sajnos) volt az illető. Elszedte a kislányom (nála 2 évvel fiatalabb, 2, 4 évesek) játékait, azt ordibálva, hogy ENYÉÉÉÉÉM, ha a kicsi csinálta vele ugyanazt, akkor elhordta minden irigynek meg undoknak.
Megkértem, hogy ne motorozzon ő sem, amíg a pici fiam alszik, azt már a 2 évesem is tudja. Erre önhatalmúlag csak előszedte a motort és nekiállt, és ehhez hasonló engedetlenségek.
Semmi gond nem volt, helyreraktam én is - ahogy írta vki- az én házamban te is azt csinálod, amit én megengedek, persze ennél kedvesebben meg szebben :). Meg az apukája is elmagyarázta neki, hogy ez nagyon nem oké, és ha máskor is át akar jönni, akkor nincs szemtelenség meg lázadás.
Ettől függetlenül meggondolom, mikor akarom látni őket legközelebb itt nálunk. Hiába kedves, jófej kislány ha szabadtéri programot szervezünk, egy rossz szó nem lehet rá. Csak hát a kedves mamája semmire nem tanította meg szegénykét.
Szia!
Az ismerős kislány sajnos elég durván viselkedés-zavaros, és erről csak a szülei (ez esetben az anyja, aki "neveli") tehet/nek. Mást nagyon nem tudsz ez ellen tenni, minthogy rászólsz egyszer-kétszer-háromszor..., de mint írtad, nála ez sem hatott. Szerintem a megoldás, hogy ne hívd meg őket magadhoz, maradjon a szabadtéri program. Én legalábbis ezt tenném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!