Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Kislányomat elzárom igy?

Kislányomat elzárom igy?

Figyelt kérdés
Nekem nagyon rossz természetem van, problémám van a férjemmel, el akarok válni, stb. Anyósék utálnak, ezért nem jönnek hozzánk, sem a kislányhoz, sem unokatesók, senki. Barátaim nincsenek, mert nagyon problémás vagyok, nem jár senki hozzánk, s minket sem hivnak, mert nem vagyok szimpi senkinek. De a kislányom erről nem tehet! Őt miért nem hivják? Próbálok mindenkivel kedves lenni, de ha nem vagyok szimpi, akkor énmiattam a gyerekemmel sem foglalkoznak!! Segitség!
2012. okt. 19. 01:14
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
90%

Hány éves a kislányod?

Az azért kemény lehet, hogy így szembenézel magaddal. Mindenesetre próbálj te is a fejlődés útjára lépni (a probléma felismerése, és hogy nem hárítod másra a felelőséget, már jó kezdet).

Vigyed gyakran a játszótérre, oviban is akad barát. ha meg nagyobb lesz, szakkörökre, délutáni elfoglaltságokban talál magának társat. Próbálj te is barátkozni, mert a te társas kapcsolatod nagyon befolyásolja az övét. De megkérheted a férjedet, hogy vigye ő a rokonokhoz.

2012. okt. 19. 01:40
 2/16 A kérdező kommentje:
Párom viszi a rokonokhoz, ha ő megy, akkor szivesen látják, de ők nem jönnek. Igen. Én szembe tudok nézni magammal és fáj, hogy miattam nem olyan az élete a gyerekemnek, amilyen lehetne, amit megérdemelne. Valóban kemény és fájdalmas.
2012. okt. 19. 01:45
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Ha ennyire ismered a hibáidat miért nem változtatsz rajta? Én a helyedben azt tenném.
2012. okt. 19. 02:43
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Változtatni kellene!Ha már felismerted a hibát, akkor javítani kell.Valóban nem teszel jót így a lányodnak.Bármennyire szereted,az kevés lesz kamaszkorában.Mi lesz, ha ő is elfordul tőled?
2012. okt. 19. 06:25
 5/16 A kérdező kommentje:
De neház úgy csinálni, hogy szimpatikus legyek másoknak, ha egyszerűen nem vagyok az. Hiába hivok magunkhoz bárkit is, az mindig nemet mond.
2012. okt. 19. 07:33
 6/16 A kérdező kommentje:
Én már nem tudom, hogy mit csináljak, de ezt nézni, nem birom tovább. Mit tegyek konkrétan? Nem tudom. Hasonló anyukát találjak? Nincs hozzám hasonló. Mindenki rendben van a párjával, legalábbis jobban, mint mi, nincsenek ilyen problémával anyukák, mint én. Azt sem tudom, hogy hogyan működik ez a hozzánk meghivás. Vagy hogyan csináljam, hogy ne mondjanak nemet??
2012. okt. 19. 07:41
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
Mi az, hogy nem vagy szimpi senkinek? Miért? Hogy viselkedsz?
2012. okt. 19. 07:51
 8/16 anonim ***** válasza:
88%

A mi családunkban is van ilyen hölgy. Többször felvetettük már, hogy miatta büntetjük a gyerkőcöt, hisz nem szívesen megyünk hozzájuk. Speciel nem is megyünk. Felnőtt emberek létére lehetne annyi eszünk, hogy nem e gyereket büntetjük, hisz ő szeret minket, de a mi esetünkben az a helyzet, hogy nem is szólhatunk a gyerekhez.

Szerintem ha nem szeretnek, akkor ne is várd el, hogy hozzátok menjenek. Inkább azt old meg, hogy a kislányod többet találkozhasson velük. Mondjuk elvinni el tudod te is, nem kell vele maradni. Majd mész érte. Veled kapcsolatban meg lassan majd megoldódnak a dolgok.

Egyébként magunkból kiindulva már maga a felismerés is dicséretes a részedről.

2012. okt. 19. 08:01
 9/16 A kérdező kommentje:
Jó, a párom családja azért nem szeret, mert a párommal van bajom, és anyós a pici kis fiát félti. Egyébként nem hiszem, hogy ne lennék barátságos. De ha válunk, akkor meg még úgysem fognak jönni, mert minek.
2012. okt. 19. 08:07
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon megértelek, egy kicsit én is olyan vagyok, mint Te. A többiben nem hasonlítunk. (szeretem a párom, szeretnek a szülei)

Ettől függetlenül tudom, hogy milyen érzés, amikor észreveszed, hogy nem vagy szimpi a másiknak, pedig szeretnéd.

Keress fel egy pszichológust, nagyon sokat tud segíteni! (ha már felismerted a problémát, az nagyon sokat segít, és az nem kis motiváció, hogy a gyerekedért teszed!)

Sok sikert!!!

2012. okt. 19. 13:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!