Kovácsné Mónika kérdése:
Gyerekhám! Mi a véleményetek a gyerekhám használatáról?
Figyelt kérdés
Lányom 5 éves lesz januárban, autizmus spektrum zavar gyanús, és a kezemet szinte soha nem hajlandó fogni hosszabb ideig. Állandóan rohangálnom kell utána ha közlekedünk, független attól, hogy ha kérem megáll, de ez sem 100 százalék. Nagyon gondolkodom a dolgon. Véleményeket szeretnék kérni, akár rossz, akár nem.2012. okt. 4. 13:44
11/15 anonim válasza:
Másfèl éves unokahugom ha sétál, mindig rajta van, az anyját sem érdekli, ha megszólják. Inkább, mint autó alá kerüljön. Közben ott biciklizik mellette a nagytesó, arra is figyelni kell, nekik így könnyebb. Nincs ebben semmi rossz.
12/15 anonim válasza:
Szerintem a gyereknek is jobb, hiszen szabad mindkét keze. Mi haszáltuk (bár a nagyi párszor kifejezte nemtetszését).
13/15 anonim válasza:
Bizonyos esetekben nagyon hasznos. Pl. a tietekben is. Én azt gondolom, hogy inkább ilyen hámot adnék a gyerekre, minthogy elüsse az autó, és egy életre bűntudatom legyen.Egy ismerősöm nem is beteg gyereknél használja, csak kicsi a korkülönbség a két gyerkőc között, és mindkettő nagyon pici még. Nem tud kétfelé szakadni, a kisebb ilyen hámot használ, ő a rohangálósabb.
14/15 anonim válasza:
Igen...autista a kislány, de nincsen elég baja még így is, még tegyük csak pórázra, mondja itt mindenki előttem... Szép kis világot teremtünk magunknak, az egyszer bizonyos. Az persze senkinek sem jut eszébe, hogy ez egy az egyben a kutyahám, csak gyerekre rakják rá, mert fő a biztonság...mert a kutyánál mi a fő? Arra talán másért rakjátok a pórázt? Nekem nagyon úgy tűnik, hogy ugyanezért. A gyereknevelés meg abból áll, hogy figyelsz a gyerekre. Türelmet, éberséget igényel. Aki ezt nem bírja vállalni, ne legyen gyereke. Legalább annyi tartás szoruljon már belé, hogy beismeri, hogy nem való neki, ne a gyereket kösse már pórázra a saját nemtörődömsége miatt! Kész téboly, ami itt megy...és hogy még legális is ez a szar, mindennek a teteje...a gyerek is emberi lény!
15/15 anonim válasza:
Nekem az a véleményem, hogy mindenki úgy neveli a saját gyerekét, ahogy akarja, addig, amíg nem veszélyezteti. Nekem a hám gondolata tetszik is, meg nem is. Hisz bizonyos esetekben nagyon praktikus, ahogy a többiek is leírták. De milyen későbbi következményei lehetnek, ha nem csak alkalomszerűen használják? Befolyásolja a mozgás fejlődését? Rossz irányba?
Én külföldön élek és itt tényleg senkit se érdekel, ha hámos gyereket látnak. De amikor a gyerek eldobja magát, és a kísérő a hámnál fogva emeli meg, illetve rántja vissza, az egy kisgyereknek nem hiszem, hogy jó. És itt nem feltétlenül 5 éves gyerekre értem a kicsit, hanem 1-2 évesre, aki még nem is jár biztosan. Nekem csak ez a bajom vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!